Livsvatten Athena

Livsvatten Athena är Kangen Killern.

Kangenmaskiner är mycket dyra maskiner som ger sk. Kangenvatten. Kangenvatten är egentligen en term som dom skapat för att kunna sälja samma joniserade vatten till dig som våra maskiner skapar för dubbla priset!

Se längst ner på sidan för Specifikationer och pris på Athena!

 Livsvatten Athena, maskinen som slår alla andra vattenrenare /  jonisatorer i ett oberoende laboratorietest. Läs information nedan och du kommer att förstå varför just vår Livsvatten Athena representerar den absoluta toppen av prestanda, funktioner, funktionalitet och design som finns i vattenrenarteknik idag – allt uppbackat av pålitligheten och säkerheten i EmcoTech – Det världsledande sydkoreanska företaget som gjort vattenrenare och vattenjonisatorer sedan 1982.

Se filmen om Livsvatten Athena från ett oberoende laboratorium
som jämfört olika vattenjonisatorers pH och ORP värden.

Videon är på engelska.

Bäst vattenrenare Joniserat vatten testas i oberoende laboratorietest

Värden från testet finner du till höger => =>  => => => =>

Konklusion: Livsvatten Athena håller absolut toppklass när det gäller att skapa ett starkt joniserat vatten med högt pH fullt av negativa joner!!

PRESTANDA

Livsvatten Athena har testats i  beprövade test med  resultat i oberoende EPA-certifierade lab. Det man främst vill få ut från en vattenrenare och jonisator är rent och friskt vatten. Många maskiner på marknaden har inte lika bra filter som Livsvattens maskiner har och dom olika valmöjligheter som våra filter ger. Detta Trots att Athena har 5 st joniseringsplattor och Kangen maskiner har 7 st plattor. Tycker du att 5 plattor är för lite kan du läsa om Livsvatten Vesta, vår senaste vattenrenare som skapar kangenvatten. Den har 9 st plattor och är ett samarbete mellan Emcotech och Samsung.

FILTRERING
Athena och Vesta är de enda av våra vattenrenare som har dubbel filtreringskapacitet. Du kan välja att ha ett sedimentfilter som första filter och ett av våra högkvalitativa 9 stegs Biostonefilter som andra filter. Utifrån dina behov skräddarsyr vi en perfekt lösning för dig med våran stora filterfamilj. Man har två olika biostonefilter i maskinen, t.ex ett sediment filter som förstaval om man har slam i vattnetoch ett biostone Standard / Kolblockfilter / Plusfilter i det andra filterhuset. Genialiskt! Filterkostnaden ökar givetvis men tryggheten att hålla sig skyddad kan vara värt några kronor extra i driftkostnad! Du kan välja en annan lösning om du har virus/parasiter i ditt vatten eller vill undvika dom. Då väljer du vårat Biostone Parasitfitler i första filterhuset  som tar medicinrester, bakterier och virus som har fantastiska 0,00001 mm (0,01 mikron) i genomtränglighet. Läs mer här om våra filter!  Du får ett vatten som är 99,9% fritt från bakterier och virus oavsett vattenkälla. I det andra filtretväljer du vad som passar dig bäst där du bor just nu. Fördelarna är många då du ändrar filter beroende på vart du har vattenrenaren eller om du flyttar från din nuvarande bostad.
Athena innehåller två vattenfilter som bas, ett sedimentfilter och ett Biostone Kolfilter. Läs mer om våra filter under vattenfilter.

Livsvatten Athena har också en attraktiv färgad LCD-skärm som lätt identifierar dina val. Du ser tydligt dina val på önskad pHnivå och kan om du vill lägga till ett ljud som garanterar att du hör joniseringsnivån du valt. Symboler och färger identifierar styrkan i pHnivån på vattnet du valt. Du kan även ställa joniseringsstyrkan på maskinen och på så vis öka krafkten för att få mer basiskt eller surt vatten.

Den nya teknologin med MESH plattor från EmcoTech tillåter ett relativt kompakt format för Athena. Forskning visar att bästa nivån för dricka basiskt vatten är mellan pH8.5 – pH9.5 med en ORP av-250mV. Det är oviktigt om en jonisator skapar stora -ORP tal på höga pHnivåer. Vatten över en pH10-modellen börjar få en obehaglig smak på grund av tung koncentration av mineraler. Smaken är metallisk och är inte optimerad för kroppen.
Naturligtvis kan Athena skapa höga negativa ORP tal på de högre pH-områden, men den är utformat för att ge dig den bästa ORP på de lägre nivåerna av pH. De nivåer som du behöver och som du kommer att njuta av att dricka. Starkare pH används i smoothies eller olika blandningar man gör för att bl.a få bättre näringsupptag. 

HÅLLBARHET
En vattenrenare är en investering. En kombinerad vattenrenare och vattenjonisator är  en långsiktig hälsoinvestering. Joniseringselektroderna  är de avgörande komponenterna i din jonisator. Alla andra vattenjonisarorer på marknaden använder enkel omvänd polaritet – som fortfarande tillåter viss uppbyggnad av kalkavlagring på plattorna. Athena ger den patenterade nya DARC (Double Autoreverserande Rengöring) systemet. Detta nya system kommer att helt eliminera detta problem från elektroderna garanterar att du kommer att ha lång livslängd med friskt vatten. Andra jonisatorer som använder omvänd polaritet renar efter din vattenrenare joniserat vattnet. DARC systemet rengör medans du renar vattnet – så du behöver aldrig vänta på en rengöringscykel skall slutföras. Du behöver aldrig tänka på att rengöra din vattenrenare! Det sköter den själv.

Du vill att din leveratör av vattenrenare  har erfarenhet och är kunnig i sitt område. Med Livsvatten och Jupiter Science ( Emco Tech) köper du med absolut säkerhet att företaget kommer att finnas för att stötta dig. Våran sammanlagda erfarenhet och meriter är oöverträffad. Punkt slut.

INSTALLATIONSMÖJLIGHETER
Funktion och valfrihet

Athena erbjuder ställbart reglerventilflöde på framsidan som gör att du kan finjustera prestanda och ger dig funktionell kontroll av vattentrycket genom din jonisator.

Athena och Melody är den enda jonisatorer som kan installeras på tre olika sätt:

 1. På din diskbänk med en omkopplare från kranen,
 2. På diskbänken ansluten direkt till ditt kallvatten. Det finns ingen omkopplare och du kan använda Athena medan du använder det hett vatten ur kranen.
 3. Under diskhon, helt ur synhåll med en liten särskild kran ovanpå diskhon (valfritt kit under diskbänken )

DubbelKran till Atehna och MelodyLivsvatten Melody är tillsammans med Athena dom enda modellerna som kan väljas att monteras på eller underdiskbänken och kräver då en speciell dricksvattenkran. Denna kran kan inte styras lika avancerat som på Delphi men är ändå ett alternativ om man vill ha dessa vattenrenare under diskbänken.

Till höger visas hur man kopplar på Athena under diskbänken om man vill använda denna lösning.
Här visas kranen som man kan köpa till om man vill ha Melody under diskbänken.
Priset är 1995 kr. Monteringsats ingår. Du behöver göra hål i diskbänken då denna kran inte ersätter den kran du redan har i diskbänken. Kontakta oss för mer info!

 

Prestanda, egenskaper

 • Banbrytande Elekrodteknologi
  Fem avancerade mesh platina & titanelektroder av högsta kvalitet från EmcoTech.
 • DARC Rengöring
  Att eliminera kalkavlagringar är mycket viktigt för titanplattorna – det ökar livslängden på din jonisator. Det innebär också att du aldrig behöver vänta på en rengöringscykel att slutföra för att få ditt joniserade vatten.
 • BioStone kolfilter X2
  Förbättring av filtrering med dubbel filtrering inklusive revolutionerande 9-stegs filtrering med BioStone kolfiltersystem. Du kan välja ett parasit filter i filterplats nummer ett och ett Biostone Plusfilter i plats 2 för effektivast rening av parasiter, virus, klor, flour och tungmetaller.Turmalinet som finns i vårt Biostoenfilter har en omedelbar och kraftfull effekt på vattnet som genomströmmar det:1. Ytaktiv effekt av vattnet sker (gör vattnet ”våtare”). Detta värde ökas med upp till 100%.2. Minskar vattenmolekylgruppens storlek (gör vattnet 30% MER lättupptagligt!)3. Förbättrar smaken på vattnet och minimerar eventuell lukt ditt vatten kan ha.4. Genererar Infraröd strålning som fungerar som en laddare och bistår joniseringen.5. Ökar graden av upplöst syre.
 • EMCO Tech Micom elektronik
 • Micom styrsystemet optimerar pH och ORP av ditt vatten och hjälper att hålla din jonisator i toppskick. En ljusindikator varnar dig om service behövs på din jonisator.
 • Flödeskontroll
  Athena har en ventil på framsidan som reglerar vattenflödet vilket gör att du kan finjustera prestanda på ditt vatten och ger dig kontroll av vattentrycket genom din vattenrenare / jonisator. Enkelt och smart.
 • LCD Flödesmätare
  Den vackra LCD skärmen med flytande kristaller flimrar snabbare eller långsammare för att ange hastigheten på vattenflödet genom din Livsvatten Athena.
 • Kalkport/mineralport
  Denna funktion använder man om man vill lägga till extra kalcium i din jonisator. Det är viktigt att notera att Athena är en mycket stark joniserande maskin och kommer inte kräver användning av extra kalcium i de flesta delar av landet. Vissa områden har dock mjukt vatten eller vatten som har låg  förekomst av naturligt kalk i vattnet och andra lösta mineraler. Denna funktion är avsedd att öka joniseringens prestandanivå på de områden när det behövs.

Säkerhetsfdunktioner

 • Lågtryckslarm
  Att inte ha tillräckligt vattenflöde till maskinen kan skada din vatttenrenare/ jonisator. EmcoTech har byggt in ett larm som lyser när det inte finns tillräckligt vattentryck i din Athena att fungera på ett säkert sätt. Denna funktion skyddar effektivt vattencellen och skyddar din hälsoinvestering!
 • Automatisk avstängning
  Athena har en termobrytare i vattencellen för att stänga av joniseringen om temperaturen i vattencellen blir för varm. Denna lilla men värdefulla funktion ger dig trygghet och sinnesfrid.
 • Elektriskt avstänglningsskydd
  Athena har en glassäkring som skyddar dom alla dyra mikrokretsar.
 • Varmvattenlarm
  Hett vatten kan skada dina filter. Detta LCD larm kommer att lysa när man inte har tillräckligt vattentryck i din Athena och är en säkerhetsfunktion mot dina filter. Temperaturer vatnet bör ha är 5-30 grader Celsius, annars stängs maskinen av.

Andra användarvänliga funktioner

 • Röststyrning
  Denna funktion talar om vilken typ av vatten du har valt varje gång du använder vattenrenaren. Denna funktion är fullt justerbar så att du kan höja volymen, sänka den eller stänga av den helt.
 • Indikering av Surt eller Alkaliskt Vatten
  Athena har en LCD-indikator som numeriskt visar nivån av jonisering du har valt. Det har också LCD-ikoner som visar den mest typiska användning för en viss inställning. Man kan välja 4 nivåer basiskt och 4 nivåer surt vatten.
 • Dubbla FND Filterindikatorer
  Athena erbjuder dig ett sätt att spåra livslängden i dom båda filtren. Athena har ett riktigt räkneverk i maskinen, -inte en timer som på konkurrerande modeller.
 • Påminnelse vid byte av vattenfilter
  En LCD-display blinkar på kontrollpanelen som extra försäkring så du om vet när du ska byta varje filter.

Funktionella funktioner

 • Installationmöjligheter
  Athena ger dig valmöjligheter till rätt installation. Det kan installeras på din diskbänk med en omkopplare från kranen, anslutas direkt till dittkallvatten under diskbänken eller under diskbänken med ett speciell kran. Du kan med andra ord ha din athena hemma, på landet eller i receptionen/serveringen på ditt SPA för dina gäster!
 • pH test kit
  Ett Testkit innehållande provrör, reagens vätska och pH färgkarta för att hjälpa dig säkerställa att du dricker rätt nivå på pH. Testa dig fram vad just ditt vatten ger för pH och anpassa maskinen därefter!
 • Monteringssats för installation
  Levereras med allt du behöver för att utföra en standardinstallation. Unika eller anpassade installationer kan kräva extra delar och eller adaptrar. Se installationsvideo för detaljerad installation!

Athena Manual och Installationsvideo

Filtersidor:   

Biostone        

Biostone Plus

Biostone Parasitfilter 

Livsvatten Athena

Pris: 18.900 Nu 16900

5 års garanti ingår i priset! *

Du får 2 st specialkonstruerade Vattenflaskor till ditt antoxidanta vatten i rostfritt stål som som håller vattnet basiskt och antioxidant längre!   Se bild till höger. 1 liter. Normalpris 259 kr/st

 

KUNDVAGNEN KOMMER UPP NERTILL UNDER DENNA RAD
OCH LÄNGST UPP TILL HÖGER!

Athena köper du här:  Lagerstatus: 2 st.

 *Vi höjer garantitiden till 5 år from 1 februari 2012. 2 års ordinarie full garanti ingår på alla våra modeller. Dom resterande tre åren har du en maximal kostnad på 1000 kr ( för detaljerad garantiplan se denna sida)  för en reparation som beror på tillverkningsfel. Du får då ett trygghetsskydd  som varar i upp till fem år för din maskin.