KANGENFAKTA FAQ

Vi har samlat dom vanligaste frågorna och föreställningarna som finns idag om Kangenvatten och dess funktioner.  Vi hoppas kunna klargöra fakta och sanningar så att du som kund kan fatta ett smart beslut då en H2 maskin är en kostsam investering och som skall hålla länge. 

Notera att vi kunde göra denna lista dubbelt så lång men har medvetet minskat alla fakta då vissa är av tekninsk natur som inte alla kan förstå. Prata gärna till oss i chatten eller maila oss din förfrågan på denna sidan.

Not: Kangen, Kangenvatten och Enagic är registrerade varumärken ® och skyddas av upphovslagen.

Vad är skillnaden på ert H2 vatten och sk. Kangenvatten

Det är ingen skillnad. Kangen är ett ord från japanskan som betyder “reducerat vatten” eller “återgång till sitt ursprung” ( dvs att vatten har dessa egenskaper i naturen). Kangen har endast patenterat detta namn och använder detta skoningslös i sin marknadsföring. Alla vattenrenare som är kraftfulla och joniserar H2 vatten kan skapa sk. Kangenvatten. En viktig trygghetsfaktor i en vattenjonisator som producerar H2 är faktiskt filtreringen. Vårt Ultrawater har omatchade egenskaper och suverän prestanda. Kangens filter kommer inte i närheten av Ultrawaters filtreringsförmåga.  

NOT: Bolaget bakom de sk. Kangenmaskinerna heter Enagic. 

Som sagts ovan är Ultrawater på en helt annan nivå än våra konkurrenters filter, även de som bara har vattenrening som grund. Alla kan påsta att deras filter är bra. Vi har bevisat det genom rigorösa tester i statliga lab i USA.
Våra filtertester är

Certifierade och trovärdiga: Alla tester utförda i oberoende, EPA / NELAP-certifierade laboratorier
Grundliga: Vi utelämnar ingenting och vi visar resultat för allt testat.
Noggranna: Vi testar föroreningsnivåer i delar per miljon och det är så nära EPA: s maximala föroreningsnivå som man kan få.
Ingenting gömt eller utelämnat: Vi rapporterar allt  -även de svåraste föroreningar som arsenik, krom VI etc.
Omfattande: Vi testade totalt 172 21 tungmetaller, 65 läkemedel, 3 OTC-läkemedel, 7 hormoner, 15 bekämpningsmedel och herbicider, konserveringsmedel och avloppsindikatorer, 45 VOC och 5 andra anjoner och desinfektionsmedel – totalt 172 föroreningar!

Smarta: H2 seriens filter har en port i filtret som är till för att kunna ha i t.ex avhärdare vid högt kalkinnehåll eller om man har lågt pH, kalk och magnesiumtillskott för att överhuvud taget jonisera vatten. Detta är en enorm fördel mot konkurrande tillverkare då man annars skall ha ett separat filter innan maskinen som är klumpigt och inte ser så snygg ut. 

Vi kan inte tala för andra tillverkare. Våra joniseringsmembran kommer från Japan och har en titanpläterad platina som är de absolut bästa på marknaden. Kangen säger att dras är störst, bäst plätering mm Det stämmer inte. 
Våra egenutvecklade H2 Infusion Technology membran  tillsammans med kombinationen av smarta elektroder skapar oöverträffad H2-prestanda vid pH spannet för dricksvatten. De flesta lägger krut på att kunna skapa högst pH. Vi har mycket bra testresultat tt skapa högt pH med hög -ORP från oberoende källor som jämfört våra maskiner och Kangen maskiner. Vi satsar däremot mest krut på att leverera maximal H2 vid lägre pH. Det är viktigast då H2 är den mest läkande antioxidanten som existerar enligt senaste forskningsresultat.  Desstutom blir vattnet godare än om man bara fokuserar på högst laddning och pH. Detta märks i varje glas man dricker. Våra kunder som uppgraderar sig från våra äldre Vesta maskinerna från vår tidiagre tillverkare till nya H2 serien känner skillnaden direkt.

Enagic® SD-501® kan skapa  titanförorenat vatten då dess plattor skadas av felaktig användning av pga tillskottet som används för att rengöra maskinen har vi noterat i media. Syratillskottet kan avlägsna platinabeläggningen från plattorna och frilägga titanet under.

Underlåtenhet att förstå kemi och fysik får konsekvenser: Kangen® säljare misslyckas ofta med att varna sina kunder om den stora risken för hypokloritföroreningar som kan uppstå om du gör “starkt” Kangen water® med maskinen och inte spolar det tillräckligt.

Av den anledningen kanske du vill undvika maskiner som Enagic® SD-501® som behöver ytterligare kemikalier för drift. Det finns jonisatorer av bättre kvalité som kostar mindre och inte behöver kemikalier som kan förstöra dess plattor.

En Kangen maskin är absolut ett bra köp! All investering i joniserat H2 vatten skall premieras! Den kostar bara mer än nödvändigt. Kangens historia berättar att dom köpte rättigheterna till tillverkaren Toyos Aitex maskin, döpte om den till Kangen och tog dubbelt betalt.

Kangen är inte ett Ponzi scheme utan ett MLM, Multi Level Marketing företag. Dessa är uppbyggda så att man tjänar pengar på de som ligger under en själv med olika bonus system. Det är absolut inget fel i det mer än att oftast så har MLM bolag bra produkter, men de är dyra då alla skall ha betalt. 

Våra vattenrenare är också i en MLM struktur i USA men vi har valt att sälja billigare och med distributörs licens sedan 10 år.  Vill man tjäna pengar på att marknadföra våra produkter har vi ett affiliate system i en nivå som är vanligt praxis i många branscher idag.

Nej, det är dom inte. Det är en myt som är falsk. Läs vad vatten från vår H2 serie kan göra på denna sidan

 Vesta H2 har förmågan att inte bara skapa hög H2 utan kan också prestera mycket bra vid lägre mer drickbart – och säkrare – pH-nivåer.
Vesta H2 skapar (beroende på källvatten) upp till ett pH på 11,0+ och -900 ORP. Vad som är vilseledande är att säga att en jonisator får ett visst resultat då resultatet varierar kraftigt beroende på mineralkoncentrationen i ditt vatten och flödeshastigheten man valt.

Alla som skapar bra H2 värden gör det också i vatten som har farligt högt pH – alltid långt över 10 pH. Det är inte bara tveksamt att dricka så högt pH, utan vatten med högt pH-värde smakar dåligt!

Vi garanterar att om någon kund kan visa att om vår H2 jonisator inte är bättre än någon annan vattenjonisator med liknande antal plattor och samma vattenkälla de första 90 dagarna efter köpet får man lämna tillbaka din  H2 vattenjonisator. 

Detta är unikt för basiskt H2 vatten och inte för Kangens maskiner!
Över 1000 vetenskapliga studier från bl.a Japan och Korea  har visat att Basiskt H2 vatten ( som är samma sak) har enorm läkande förmåga i många sjukdomstillstånd. Detta då vår kropp är basisk i sin konstruktion men har sura processer och vi får sk. föskjuten syra bas balans.

Detta är ett felaktigt. Kangens maskiner är klassade som medicinska instrument i Japan pga av H2 vattnets läkande förmåga. Alla vattenjonisatorer i Japan och Korea är godkända som medicintekniska produkter. Du kan inte tillverka eller sälja en jonisator i Korea eller Japan om den inte är certifierad som medicinsk utrustning. Om en maskin kan skapa vatten över ett pH-värde på 8,5 måste den certifieras. Så det är falskt att Enagic är de enda som cerifieras.

Standarderna och kriterierna i Korea och Japan för att en vattenjonisator ska vara en medicinsk anordning är exakt desamma. De japanska standarderna är inte bättre än eller skiljer sig från de koreanska standarderna. Det är därför Koreanska vattenjonisatorer också säljs i Japan.

Eftersom skalet på grönsaker innehåller antocyaniner (naturliga pH-indikatorer), gör den höga pH:n att antocyaninerna att löses upp i vattnet och ändrar färg. Ungefär på samma sätt som pH-droppar man får när man köper en H2 maskin fungerar genom att placera dem i vatten med högt pH. Detta inträffar i olika grader och med olika färger beroende på grönsakstyp. Vissa är till och med genetiskt konstruerade för att ha högre nivåer av antocyaniner för att förbättra sitt utseende i butikshyllorna. Färgen beror på antocyaninerna, inte på bekämpningsmedel, som i allmänhet är tydliga.

FAKTA: Eftersom huden föredrar ett surt pH är vatten i pH-intervallet 4 till 6 ett bra val för tvätt, sköljning mm. Däremot kan skönhetsvattnet innehålla klor, ofta i betydande nivåer, om filtret inte har förmåga att rena vattnet korrekt. Detta kan irritera och orsaka torrhet i huden. Anledningen till detta kan förstås genom att titta på elektrolysprocessen. Även om huvudfiltret tar bort klor som finns i det kommunala kranvattnet, kan klor återinföras i det sura vattnet genom oxidation av kloridjoner.
Eftersom skönhetsvattnet produceras vid anoden, om källvattnet innehåller kloridjoner kommer dessa joner att oxideras, vilket resulterar i klor som INTE KAN tas bort av filtret (eftersom allt händer efter filtret). Användaren bör alltid testa sitt “skönhetsvatten” för klor innan det används på sin hud.

Även om flödeshastigheten kan vara 7 liter per minut kan det resulterande vattnet vid denna flödeshastighet inte ha ett högt alkaliskt pH eller hög negativt ORP och har således liten fördel. Vidare är det inte möjligt att filtrera bra eller ta bort klor med en liten mängd vatten / filterkontakttid – även om Enagic använder ett filter som kan ta bort föroreningar med inom spännvidd. 

Enagic har inte ett enda patent som skyddar teknologin för deras jonisator. (Deras enda patent finns på kompensationsplanen inom MLM strukturen). Det är en gammal design utvecklad av Toyo Metals (Toyo Aitex). Det finns inget ny tekninsk innovation ifråga om  kraftförsörjningen, elektrodmaterialet, filtren eller elektrolysdesignen!

Enagic har fått problem med den japanska regeringen för oetiska affärsmetoder. Den japanska försäljnings -kommissionen har faktiskt stängt av deras försäljning två gånger. Första gången är 1997 och igen 2009 för att använda sig av falksa inkomst och hälsopåståenden. Första gången stängdes de av i 9 månader och kunde inte göra några affärer.

Vi har även blivit utsatta för hot och rent förtal av Kangendistributörer. Det är inte ok.

Läs mer om det i denna artikeln

Många har hört talas om ”kangen vatten” eftersom på japanska betyder ”kangen” helt enkelt ”reducerat” vatten (elektrolyserat reducerat vatten). Det har ingenting med Enagic ( Kangen) att göra. Det är inte varumärke i Japan. Det finns skärmdumpar som visar att översättningen av “kangen” vatten “(Kangen mizu) från Google Translate till japanska. Den visar översättningen som ”reducerat vatten”. Detta är anledningen till att andra vattenjoniseringsföretag i Japan också använder ordet. Det skulle ungefär fungera  som ett amerikanskt företag anvädner varumärket ”reducerat vatten” eller ”joniserat vatten” i olika länder.

Jämförelse Kangen SD501 och Vesta H2

Play Video

Du får 5 olika typer av vatten från en kraftfull vattenjonisator. 
Vilket vatten får jag med Livsvattens H2 Serie?

De 5 olika vattentyperna H2 serien skapar

Vad vill du göra med ditt vatten?

Med en vattenjonisator får du 5 olika typer av vatten

Livsvattens innovativa H2 jonisatorer filtrerar inte bara kranvattnet utan de producerar joniserat alkaliskt och surt vatten genom elektrolys. Du får 5 olika vatten där du kan göra helt nya saker du inte trodde var möjligt med vatten. Dessa olika vatten kan användas för olika ändamål, inklusive dryck, matlagning, skönhetsvård och rengöring. Detta gör att kemikalieanvändningen minskar, du får en mer naturlig livsstil och sparar pengar i produkter du kanske inte behöver lika mycket av längre. 

pH 11

Starkt basiskt vatten

Används ej för att dricka. Starkt Basiskt vatten bevarar hygienen i ditt dagliga liv på grund av dess starka rengöringseffekt. Det har upplösande och värmeledande fördelar. Användning: matlagning och rengöring.

Matlagning

Lägg dina grönsaker/ frukter i starkt basist vatten så de infusioneras med H2 som stärker livslängden och gör allt mer smakrikt och vitalt. De blir mer smakrika med sötare smak.

Rawfood

Greenspulver: Lägg vetegräspulver, chlorella mm i starkt basiskt vatten och vänta i 30 sekunder. Spä sedan ut den med vanligt basiskt vatten eller lägg den i en dryck eller smoothie. Kinesiologitester visar att man får vetegräs som har starkare effekt än om den vore färskpressad! Du sparar med andra ord tid och massa möda och kan enkelt maximera egenskaperna ur dina bästa greenspulver 

Rengöring

Rengör skärbrädor och diskdukar. Bra för rengöring av olja och hård smuts från ventiler samt för allmän rengöring i köket.

Fläckar

Den extra styrkan i starkt basikst vatten kan hjälpa att bort kaffe, sojasås och oljefläckar. Också bra för att få bort envisa toalettskålfläckar.

pH 8-9,5

Basiskt vatten

Denna typ av vatten är perfekt för att dricka och för hälsosam matlagning. Det är negativt laddat och vätetrikt H2 vatten som hjälper att återställa kroppen till ett mer basiskt tillstånd, vilket är optimalt och normalt för god hälsa. 
Användningsområde: dricka, matlagning, kaffe och te, soppor och grytor och vattna växter.

Dricka

Drick basiskt H2 vatten under hela dagen mellan måltider. Till skillnad från kranvatten har basiskt vatten ingen obehaglig lukt, smakar lättare och har en behagligt söt smak. Undvik att dricka basiskt H2 vatten under måltider då kroppen skall ha en sur miljö för att smälta maten och att basiskt vatten komplicerar detta. Drick pH neutralt vatten till maten istället! Det bästa är dricka basiskt 30 minuter innan och 2h efter en måltid. 
Prova att dricka basiskt vatten mot eventuellt sötsug! Det brukar minimera suget.

Matlagning

Rengör grönsaker och fisk. Förbättra smaken på broccoli, lök, bambu etc. genom att förkoka dem i basiskt H2 vatten. Du kan normalt använda mindre kryddor och salt i maten när H2 vatten används i den.

Kaffe och te

Du blir förvånad över den underbara färgen, smaken och aromen av kaffe eller te tillagat med joniserat basiskt vatten. Du kan oftast använda mindre kaffe eller te och ändå uppnå en full rik smak på grund av vattnets upplösande förmåga.

Soppor

Basiskt H2 vatten drar fram smaken på ingredienser så att de blir mjuka och saftiga. Därför behöver inte mat så mycket smaksättning, och överskott av salt kan undvikas

Växter

Basiskt H2 vatten kan ge växter friskhet och liv. Vattnet stimulerar groddar och förbättrar utvecklingen av plantor. Notera att vissa växter föredrar surt vatten och då använder du det sura joniserade vattnet till dom!

pH 7

Rent vatten

Rent vatten fritt från läkemedelsrester, tungmetaller, klor, rost och annat skadligt innehåll. Då Ultrawater tar bort det mesta till 99,9 % vilket ger dig ett rent pH neutralt vatten som är läckert gott dricksvatten under en måltid. Användning: Förbereda barnmat, Medicinintag.

Barnmat

Använd vatten pH 7,0 när du förbereder barnmat.

Medicinintag

Mediciner skall tas med neutralt vatten då basiskt vatten kan accelerera mediciners verkan på ett negativt sätt.

pH 5,5

Surt vatten

Används ej som dricksvatten. Detta svagt sura vatten är känt för sin sammandragande effekter. Det är fantastiskt att använda för skonsam rengöring och skönhetsvård. Användning: Ansiktstvätt, hårvård, vård av husdjur, polering, rengöring och konservering av frysta livsmedel.

Ansiktstvätt

De sammandragande egenskaperna hos surt vatten är effektiva vid toning och förstärkning av din hud. Klappa huden och låt torka. Kunder har rapporterat att mollusker försvinner vid användande. Detta vatten är också utmärkt som toner efter rakning.

Hårvård

Använd detta vatten istället för balsam efter schamponering. Minskar irriterande trasslar och får fram en strålande glans. Förvara i en sprayflaska och spraya håret och ansiktet när du är ute och går. Du kan även spraya detta vatten på ditt husdjurs päls för att få den blank och len.

Frysa in mat

Spraya surt vatten på livsmedel vid infrysning så att maten, t.ex fisk och räkor, inte tappar smaken när den tinas ut.

pH 5,5

Starkt surt vatten

Inte drickbart. Detta vatten har steriliserande och desinficerande egenskaper. Använd starkt surt vatten för att sanera köksredskap, bänkskivor och för att förhindra bakteriekontaminering. Användningsområde: rengöring och desinfektion, hygien.

Desinfektion

Sanera knivar, skärbrädor, handdukar och köksdukar etc. Rengör och desinficera utan kemikalier i och runt köket, som är en grogrund för bakterier.
 
 

Hygien

Desinficera dina händer, din tandborste eller använd som muntvätt efter en tandborstning. Förvara ditt vatten en sprayflaska i ditt badrum för enkel åtkomst men kom ihåg att byta ut det varannan dag.
 

I din verksamhet

SPA, Skönhetssalonger, frisörsalonger, restauranger, daghem, husdjursbutiker och vårdhem har alla stor nytta av användningen av starkt surt vatten men även basiskt vatten till sina klienter.

Välkommen till vår värld. Vi har inga tvivel på att joniserat vatten är bäst för din hälsa. Det inser du själv när du ser vad över 1000 vetenskapliga studier säger om joniserat h2 vatten.
Våra vattenrenare förändrar ditt vatten och vi förändrar sättet du ser på vatten!

Ultrawater filtersystem. Testat på 247 kända föroreningar 99.9% rent

Läs mer om Ultrawater

UltraWater Filtrationsteknologi 
- Testat på 172 Föroreningar 
Rent till 99,9 %
Tryggt och Säkert Vatten. 
Bättre Prestanda Ökad Hälsa

före ultrawater lampan med vatten höger
Hälsosamt vatten måste vara rent. Speciellt i en vattenjonisator. Om du inte renar vattnet kommer det sura vattnet* som kommer från jonisatorn att innehålla rester från filtret som det inte kunde ta bort. Andra joniseringsfilter klarar helt enkelt inte av att ta bort kända vattenföroreningar som bly, arsenik, krom VI - och en rad andra föroreningar. Oberoende EPA / NELAP-certifierade laboratorietester (se nedan) visar att UltraWater reducerar praktiskt taget alla föroreningar upp till 99,9% - även de tuffaste såsom arsenik, krom VI, bly, VOC och läkemedelsrester

16 superladdade media & avancerad filterteknologi

Sediment skydd Vanliga GAK filter har inte denna komponent. Detta är en elektrostatisk skyddsfilm gjord av polypropylenespunna fibrer. Detta stadie är gjort för att skapa ett mekaniskt skydd mot sediment, dvs större partiklar som finns i vattnet.

Biostone Booster NSF certifierad svagt frisläppande CaSO3 bollar som riktar sig mot klorin, kloramine och tungmetaller. Dessa är effektivare än liknande upplägg i GAK och KDF filter. 100g av CasO3 är ca dubbelt så effektivt som kol och KDF filter.

UltraWater Disc Teknologi Detta är det första som aktiverar vattnet i Ultrawater. Vi har tagit hög teknologiskt NSF certifierat retikulerat skum och impregnerat det med tre NSF certifierade medel som ger omatchad tungmetalleliminering men även eliminering av organiska föreningar. Detta ligger till grund att vi kan eliminera t.ex arsenik, något inget annat filter klarar av.

Biostone Kolblock med Plus impregnering är den andra aktivatorn. Vårt NSF certifierade kol ( både i block och lös form) är katalyserat och har den högsta koncentrationen av absorberande porer som är möjligt. Sedan impregneras det med naturlig zeolit och silver. Zeoliten skapar bättre grundegenskaper, förmiskar porstorleken och förbättrar jonfördelningen bättre. Silver skyddar bakteriahalten i filtret då denna normalt ökar med filtrets ålder. Vi sintrar och komprimerar våra block under hög temperatur och hetta, som aldrig frigörs. Den patentskyddade processen ökar ytan, kontakttiden och resultatet nämnvärt.

Biokeramisk Turmalin är väldigt hårda, långsamt upplösande kulor som frigör långvågiga Infravågor vilket sänker ytspänningen i vattnet. Scale Guard är ett mycket effektivt NSF certifierat sekvestreringsmedel mot kalkavlagringar. Dess långsamt frigörande kristaller skyddar din jonisator mot skador av hårt vatten. 

Kalkpatron i filtret  Med Ultrawater för H2 serien har du möjligheten att tillföra en kalkpatron ( eller vad du vill egentligen ) i ditt vatten om du t.ex har lågt ph i ditt vatten. Oftast har man brist på kalk och magnesium som man då kan köpa dessa patroner och tillsätta direkt i filtren. 

Ultrawater tar till 
99,9 % bort detta 
från ditt vatten:

Bly

Arsenik

Tungmetaller

Klorin

Krom VI

Kloraminer

Konserveringsmedelsenik

Kemikalier

Läkemedelsrester

Trihalometaner

Bekämpningsmedel

Hormoner

OTC läkemedel

Volatila föreningar

Ogräsmedel

Vad du behöver tänka på om filtrering ...
Vad är meningen med hälsosamt vatten om det inte också är rent vatten? För det ändamålet, var noggrann i din granskning av filter. Se upp för den smarta marknadsföringen. Ett företag erbjuder "kundanpassad filtrering". Det de egentligen gör är att ge dig ett standardfitler med tre filteruppsättningar (som installeras separat från din jonisator) oavsett var du bor. Det slutar med det extra besväret och kostnaden för fem filter och externa höljen som ska bytas årligen. Om du inte gör det upphävs din garanti. Ett annat företag använder 0,01 mikron som sin "UltraPlus", deras bästa lösning. Ett 0,01 mikronfilter låter bra och tar bort mikrober, men är uselt för bred förorening. Vi har sålt dem i 15 år och rekommenderar dem bara om du är på obehandlat vatten från egen brunn. Läs vidare så lär du dig om vår UltraWater teknologi - det mest testade och säkraste vattenfiltret som finns idag.
Sammanfattning av våra filtertester:

FÖRBÄTTRADITT VATTEN IDAG!

* detta då " dåliga mineraler" oftast dras till att bli surt vatten i en vattenjonisator. Om du inte har en elektrisk jonisator är det ännu värre! Då dricker du upp de partiklar som ditt filter inte har filtrerat bort! Så filtret har dubbel betydelse i en vattenreanre som joniserar ditt vatten.

Köp utan risk. Vi är så säkra att du blir nöjd att vi lämnar 60 dagar provapå period!

NOT: En Kangenmaskin kostar upp till 5000 USD. Vesta H2 serien kostar ca 3000 USD och uppåt i USA.
Köp din H2 jonisator till kampanjpris idag! Du har dessutom 60 dagars Prova på period på din H2 jonisator* 
Föregående bild
Nästa bild

Fördjupa dig i våra H2 maskiner:

Livsvatten Vesta H2

Nya Vesta H2 är troligtvis den bästa vattenrenaren som skapar joniserat H2 vatten på marknaden idag!

Varför är vatten från en vattenjonisator så bra egentligen? Därför att det dels blir basiskt vilket är bra för kroppen men dels för att det blir laddat med H2, som är den mest lätthanterliga antioxidant för kroppen vi känner till idag. Läs mer om H2s unika egenskaper i denna artikeln. Vesta H2 med H2 fusionsteknik är världens ledande vattenjonisator för H2 prestanda.  

Livsvatten har i över 10 år spridit kunskapen om vattenjonisatorer i Sverige och vi känner enorm skillnad på vattnet från den nya H2 serien från tidigare modeller vi sålt. 

 

Kampanj på suveräna Vesta H2

Spara 5000kr på nya Vesta H2.  

22900kr

2 st Stålflaskor värda 299kr på köpet.

My Cart

Med Vesta H2 får man helt enkelt ett vatten man aldrig tidigare har upplevt från en vattenjonisator.  

Dela upp betalningen med Klarna – Du kan finansiera betalningen via Klarna och kan då få en låg månadskostnad för din Vesta H2. Den sparar du in under tiden du betalar den om du använder ditt joniserad vatten på jobbet och gymmet istället for att köpa olika andra alternativ.
Medicinsk klassning av Vesta från Koreanska Läkemedelsverket:  Korea FDA Nummer 3277 
Garantitiden är 5 år. I 2 år har du ordinarie full garanti ingår för alla modeller. Dom resterande tre åren har du en maximal kostnad på 1500 kr ( för detaljerad garantiplan se här)  för en reparation som beror på tillverkningsfel. Du får då ett trygghetsskydd  som varar i upp till fem år för din vattenrenare. 

Läs mer om vad våra H2 maskiner har för  olika fördelar, funktioner nedan. Se videofilmer och specifikationer.

Livsvatten Diskbänk H2

Vår nya diskbänksmodell  är det enda vattenfiltret som kombinerar tre revolutionerande teknologier:
1. Vattenrening med UltraWater teknologi. 
2. UltraFine Filtrering på 0.01Mikron som tar bort bakterier, svampar, cyster och virus.

3. Ph boost för som höjer pH med minst 1,5 grader och skapar mycket högt H2 för en icke elektrisk joniserande vattenfilter. Ditt vatten blir en otrolig hälsokälla enligt 700 vetenskapliga studier om basiskt vatten

 

Dessutom är den riktigt prisvärd och snygg!
 
Hur är filtret uppbyggt i diskbänksmodellen?

*Steg 1 – Sedimentskydd
Detta steg tar bort stora partiklar och sediment vilket förlänger flödeshastigheten och filtrets livslängd.
Steg 2 – UltraWater impregnerat 0.5 micron kolblock + 0.01M filtrering
Minskar i princip alla mikroorganismer i vattnet. Ultrawater minskar i princip alla andra föroreningar så som läkemedelsrester, tungmetaller, klor, flor mm till 99,9% samtidigt som smaken förbättras.
Steg 3 – H2 filtreringen som boostar vattnets hälsosamma egenskaper med molekylärt väte H2

Steg 4 – Avancerat antibakteriellt medel som förhindrar uppbyggnad av bakterier mellan användning av vattenrenaren – ett vanligt förekommande problem i andra filter med virus och bakterieborttagning.

Joniserande vattenfilter Livsvatten Diskbänksmodell

Den nya diskbänksmodellen joniserar vattnet och gör det mer basiskt samtidigt som du får alla dokumenterade fördelar med H2 vatten.

Diskbänksmodellen tillverkar höga nivåer pH genom att tillföra ditt vatten med alkaliska mineraler, främst magnesium som kompletterar och balanserar det naturligt förekommande kalciumet.
• pH-förändring blir stabilare.
• Den nya diskbänksmodellen har bästa regenereringshastigheten (för att uppnå maximal effekt av vattnets innehåll) av alla icke-elektriska joniserare som finns på markanden idag.

Vår nya diksbänksmodell indikerar automatiskt när det är dags att byta filter så du behöver inte oroa dig för att filtret skall bli igensatt!

Så här fungerar Livsvatten H2 diskbänksmodell:

Diskbänksmodellen fungerar genom passiv jonisering, det betyder att det är en elektrokemisk reaktion av magnesium istället för el som på en vanlig joniserare. Det tar tid att bygga upp joniseringen och vanligtvis får du ca 3 liter stort vatten åt gången om du använder den tills den är tom och behöver 2-4 timmar för att regenereras ( detta beror även på din vattenkvalitet).
Till exempel om du får 1 liter vatten att dricka så brukar det ta 30 minuter innan du kan dricka en liter till.
Så man behöver vänta när man har slut på allt vatten i behållaren.
Diskbänksmodellen regenererar ditt vatten till pH 9 och 1,5 ppm * 
* Baserade efter kranvattentest i Reno, USA. Resultat kan variera beroende på ditt kranvattens pH och vatteninnehåll.
Äntligen enkla filterbyten!
Diskbänksmodell har ett patenterat filterbytessystem som:
• Tar mindre än 60 sekunder – vem som helst kan göra det!
• Byt filter med en unik spakmekanism.
• Inget vattenspill sker till skillnad från  filterbyten normalt.
• Inga verktyg eller kraft – vrid bara på spaken och du byter ut filtret !
Diskbänksmodellen är dessutom behändig och tar minimal plats på diskbänken!
Peter Andersson
Peter Andersson
@Svenskahållare
Läs mer
Detta är absolut en av dom bästa produkterna jag har köpt. Tack för bra service
Margareta Larsson
Margareta Larsson
Simrishamn
Läs mer
Att denna lilla produkt kunde vara så bra!
Lars johansson
Lars johansson
Nöjd kund från kramfors
Läs mer
Diskbänksmodellen är helt klart en av mina bästa investeringar. Lika gott och mjukt vatten hela tiden
Föregående
Nästa
 

4495kr

Stålflaska värd 200kr på köpet.

Beställ via vår hälsoportal Healthnet.se
Bestäm hur du vill betala med Klarna.

Livsvatten Delphi H2
* Vad gäller för Provapå perioden: Om du av någon anledning inte är nöjd med din vattenjonisator från oss får du lämna tillbaka den mot en kostnad av nya filter till din maskin. Oaktsamhet och eventuell missskötsel kommer att beaktas vid återbetalningen och belastas med kostnaden att återfå maskinen till nyskick. Förpackningen varan kommit i skall hanteras väl annars tillkommer en fast avgift om 400 kr. Vi förbehåller oss rätten att ändra reglerna som gäller tillsvidare.
Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Jonisering är en process där man tillför eller tar bort en elekton. Joniserat vatten är i korthet vanligt vatten som utsatts för elektrisk laddning genom elektrolysbehandling. Vatten i sig kan inte joniseras men det som sker i en vattenjonisator är att innehållet joniseras ( mineralerna, spårämnen mm).
Vid användningen av en jonisatorn får kranvatten rinna in i positivt och negativt laddade elektroder. Detta joniserar mineralerna ( läs ämnena) i vattnet som bildar positiva och negativa joner. Så man joniserar alltså inte själva vattnet men resultatet kallas joniserat vatten. Jonisering i en icke elekrisk vattenrenrae som vår diskbänksmodell är annorlunda men principen är den samma. Joniseringen sker elektroniskt i en kammare via 100% titanpläterade platina plattor i våra vattenrenare. Inget försvinner i processen, därför är det viktigt att filtren tar bor t det som inte skall vara med i joniseringen, ämnena separeras bara i två olika strömmar, surt och basiskt
och man dricker basiskt vatten och använder surt vatten för t.ex yttre ändamål. Man ställer in joniseringsgraden via val i maskinen och får olika egenskaper av pH från vattnet som kommer ut ur vattenrenaren.
Det är viktigt att veta att man kan inte jonisera destillerat vatten.

Enligt oss så har vi den bästa produkten då vi inte har konkurrens när det gäller filtrering, H2 värden och själva tillverkningskvalitén. Vår nya H2 serie ger dubbelt så mycket H2 koncentration mot våra äldre modeller av Vesta och Delphi, Athena. Då var dom bäst för några år sedan. Det finns många olika joniserande vattenrenare på marknaden idag. En vattenrenare skall ses som en långsiktig investering och trygghet för alla användares välmående och man skall ha höga krav när man inser hur bra dom är för alla användare.  Vi renar inte bara vaten som många företag gör, vi turboladdar ditt vatten till något extra. Vill man bara rena sitt vatten eller vill man ha en sammanfattande lösning om vatten? När man inser hälsofördelarna kring joniserat vatten kan man enkelt konstatera att det är en mycket bra och billig investering. Med detta anser vi att våra vattenrenare är bäst och de mest prisvärda som finns på marknaden idag. Vi har erfarenhet av vattenrenare / vattenjonisatorer vi köpt från Kina och kort sagt var det en mycket tråkig historia. Hälften av maskinerna vi tog hem krånglade eller gick sönder på ett eller annat sätt och filtren hade mycket dålig standard.  Men det viktigaste är inte att man köper en maskin från oss, det viktigaste är att man sätter sig in i hur pH fungerar i kroppen och vad H2 vatten kan göra för en. Det som är viktigt för att återfå kontroll på sin hälsa eller att förebygga sjukdom. Det sätter vi allra högst. 

Alla Livsvattens jonisatorer levereras med ett adapterkit som passar de flesta traditionella kranar. På Livsvatten Delphi får du en egen kran som sätts på valfri sida bredvid din ordinarie kran. Dock kan vissa designade kranar ha en annan koppling och då kontaktar man oss eller en rörfirma för bästa råd. Våra kopplingkit som du får med vattenrenaren passar ca 80% av alla krantyper idag. Man får dessutom med reagensvätska för att kunna mäta sitt egna vatten så vattenrenaren verkligen ger alkaliskt vatten. Maskinen är mycket lätt att installera och installationsvideo till alla maskiner finns på hemsidan att se på. Manualerna kan du också ladda ner om den blivit förlagd. Det är enkelt att installera en vattenrenare från oss!

Den omkopplare som medföljer har en vridkran som ändrar vattenflödet från kranen till Livsvattens H2 vattenrenare. När du vill diska låter du vattnet flöda som vanligt genom omkopplaren. Detta gäller ej Delphi som har en separat kran

Ja. Om du t.ex har extremt höga halter av något i ditt vatten och har ett filter för det så kan du koppla vår vattenrenare efter det filtret. Om du har en virvel däremot kan den inte användas längre. Du kan däremot virvla vattnet enkelt själv genom att snurra glaset 6-8 varv (i högervarv= medurs!) efter du joniserat det och få samma effekt.

Se vår film “Du är inte sjuk, du är Försurad!” De flesta människor är det i dagens sammhälle med livstempot, stress, fel val av mat, toxicitet,  mm innebär att 99% av alla människor är överbelastade. Det är intressant att se att maten innehåller surhetsregulerande medel. Har du tänkt på varför? Du kan använda ett urintest eller salivtest för att ge dig en uppfattning om din surhet. Då testar man på morgonen och pH skall vara 6,8 -7,2 för att vara neutral. På apoteket hittar du pHremsor för dessa tester. Detta är inte helt korrekt sätt att mäta på då din kropp alltid försöker att balansera din sura och
alkaliska nivå och det kan mycket väl vara så att du blivit av med surt avfall vid tiden du utför testet.

Det lönar sig att titta på din kost.  enligt till exempel Ayurveda och kinesisk medicin så kan man spåra försurning i urinen om den är gulaktig och detta kan indikera uttorkning eller försurning. I båda fallen är joniserat vatten perfekt då det hanterar både och. Det finns många webbplatser som ger dig en lista över sur och alkalisk som producerar livsmedel. 

Öppna filterkåpan, ta ut filtret, tryck ner lite, och dra ut. Kör vatten genom maskinen under några minuter för att eventuellt  rensa bort lös kol partiklar och sedan är det klart. Allting tar ca 1-2 minuter och vem som helst klarar av det.

Se denna engelska text för att få djuapre insikt i processen.
Antioxidanterna som uppkommer är hydroxyljoner som skapas i processen. Processen ser ut enligt följande:

Vatten med innehållet A- och B → A med Neutralt laddade vätejoner + B med negativt laddade Hydroxidjoner

där A- är ett ämne i ursprungssvattnet som har negativ laddning
B ett ämne  i ursprungsvattet med neutral laddning
A Där A är oxiderad ( har tappat en elektron)
Be- B i reducerad form ( har fått en elektron)

Så i princip så blir joniseringen olika beroende på vad man har för mineraler att jonisera med ens vatten som ursprungspunkt.
Därför är det svårt att fastställa exaka värden för alla som handlar en jonisator då variationerna kan vara
stora i mineralmängd.
Vi har dock kalk och magnesium i våra Ultrafilter  där lättupplösligt kalk och magnesium frigörs som gör att joniseringen sker lättare. Mna kan även tillföra dessa mineraler om man inte har dom i sitt vatten. De tillsätts i en speciell kalkpatron i filtret  ( gäller för H2 serien).

Vidare innehåller våra filter turmalin i sig som bl.a  minskar ytspänningen i vattnet vilket gör det lättare att jonisera.
Vatten som har joniserats kommer ut i 2 strömmar och blir basiskt eller surt vatten. Det basiska vattnet dricker man och det blir en antioxidant då det är fullt av hydroxyljoner (OH-)  och har många hälsofördelar. Surt vatten är mer oxiderande  (dvs. fullt av vätejoner) och det används utanpå kroppen på t.ex huden, vid tandsköljning och för att sterilisera. Den har även andra fördelar som t.ex. hjälp vid blomväxt och olika grödor.

Din maskin kommer att säga till det automatiskt. H2 serien säger ifrån när du har använt 999 gallons = ca 4000 liter.

Tre kriterier gäller för filterbyten:

1. Filter bör göras då en vattenrenare signalerar dettts. 
2. Efter ca 8-12 månaders förbrukning även om man inte nått till ovanstående gräns. Detta beror på att vattenfiltren blir förstoppade och viss bakteriehärd kan skapas i filtret. Dessutom så får vattenfiltret sämre värden i bl.a. negativa joner och ph när det använts ett tag på grund av just förstoppning av mineraler/
Variation förekommer beroende på vilket vatten som passerar filtret vilket påverkar livslängden.

3. Man skall även byta filter om filtret varit oanvänt i över 20 dagar då bakteriehärdar kan skapas i vattenfiltret. Man kan “skona” filtret vid resa genom att lägga det i en plastpåse i kylskåpet under perioden man varit borta. Filtret håller då i upp till en månad.


Om vattnet är för hårt (över 15 Tyska grader) skall ett förfilter (avhärdare) användas för att säkerställa elektrolyskammaren och vattenrenarens livslängd. Vi har något som heter EOS och ScaleGuard som man kan köpa till och använda till sin vattenjonisator. Våra garantier gäller inte om man använder för hårt vatten då maskinernas livslängd kan påverkas negativt och rör i maskinen blir igensatta även om dom har automatisk reningsprocesser. 

Man kan välja surt vatten i jonisatorn och på så sätt låta surt vatten rinna i rören en dag i veckan vilket är mycket bra för maskinen om man märker att flödet i vattenrenaren blir lägre. 

Se vår sida om Ultrawater. 172 Olika föroreningar tas bort från ditt vatten om dom finns i normalamängder! Har man behov av parasit eller virus filter så har vi det också till vattenrenarna. Ett speciellt Flourid filter finns också för ökat fluoridhalt i vattnet som du kan använda i första filterhuset i din H2 maskin eller äldre maskin. 

Diskbänksmodellen har Ultrawater i sig som väldigt bra skydd med allting i sig för normalt kommunalt vatten.

Ingen. Livsvattens H2 serie har självrengörande DARCII  system som rengör sig själva fullt ut och dessutom sker automatiskt under användning. Se under de specifika produkterna hur reningen utförs.  Om man i extrema fall får kalkavlagringar kan man rengöra elekrolysplattorna på ett enkelt sätt med ättika.
Det man bör göra är att välja surt vatten en gång i veckan och dricka från den grå slangen ( den slangen som går i diskhon), för då rensas även kalkavlagringar ut ur rören inne i maskinen av sig självt.

Diskbänksmodellen har redan väldigt bra skydd med allting i sig. 

Det är enkelt att installera våra produkter. Vi har specifika kundsidor med installationsvideos mm som du blir hänvisad till när du handlar en Vattenrenare av oss. Du behöver inga extra utgifter för en installation utan klarar av att installera allt själv förutom Delphi H2 som kräver en rörmokare eller lite händigare person. 

Våra tester visar att man får samma effekt med Livsvattens joniserande vattenrenare om man snurrar vattnet 6-8 i högervarv efter man har joniserat det. Låt vattnet ligga in en kanna bara och snurra det i högervarv. Livsvattens joniserade vatten är påverkbart i förbättrande syfte och kan enkelt struktureras optimalt på detta sätt.

Det en vattenvirvlare inte kan göra är att rena ditt vatten utförligt och sedan jonisera vattnet. 

Men allmänt så varierar beroende på vad man har för TDS (mineralinnehåll).
För dom kraftfullare maskinerna i H2 serien  fås 2,6-3 i sura vattnet och upp till 11,5 i basiskt.
Ph värdet kan dessutom styras av vattenflödet också vilket skapar kraftfullare jonisering.

Det är faktiskt inte så viktigt hur starkt pH man får ut när det gäller att dricka joniserat vatten. Detta då kroppen kommer att säga stopp till för högt pH i kroppen och vattnet kommer smaka metalliskt. Det som är viktigast när det gäller dricka joniserat vatten är vilken H2 koncentration man har och negativ ORP  man kan skapa vid pH 8- 9,5 som är dricksintervallet man dricker ur oftast . Kroppen kan inte ehller hantera negativ ORP  under – 250 då det blir för starkt för kroppen ( generellt ) 

Att Livsvattens joniserade vattenrenare skapar högt H2 värde under dessa förhållanden ser vi som viktigast. 
diskbänksmodellen höjer vattnets pH 1 – 1,5 grader och skapar hög H2 koncentration.

Vid Ph 11 har man däremot till att dra ut näring och egenskaper ur ämnet som ligger i vattnet, ungefär som man lägger något i alkohollösning. Starkt joniserat vatten gör på exakt samma sätt tack vare vätejonskoncentrationens enorma kraft. 

Absolut! Om du t. ex har en hälsoblogg kan du få testa våra H2 maskiner så vet du hur dom fungerar och att dom är så bra som vi säger. Vill samarbeta så får du gärna kontakta oss. Vi har affiliate system mm för detta ändamål. Vi vill gärna sprida kunskapen om H2 och joniserat vatten till alla! 
Vi samarbetar med seriösa parter för forskning i Sverige om detta ämne och välkomnar alla till projekt. 

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Allt om Kangen

KANGENFAKTA FAQ

Vi har samlat dom vanligaste frågorna och föreställningarna som finns idag om Kangenvatten och dess funktioner.  Vi hoppas kunna klargöra fakta och sanningar så att du som kund kan fatta ett smart beslut då en H2 maskin är en kostsam investering och som skall hålla länge. 

Notera att vi kunde göra denna lista dubbelt så lång men har medvetet minskat alla fakta då vissa är av tekninsk natur som inte alla kan förstå. Prata gärna till oss i chatten eller maila oss din förfrågan på denna sidan.

Vad är skillnaden på ert H2 vatten och sk. Kangenvatten

Det är ingen skillnad. Kangen är ett ord från japanskan som betyder “reducerat vatten”, ett begrepp om vatten som finns i världen som har ett visst pH och en viss negativ laddning och patenterat detta namn. Alla vattenrenare som är kraftfulla och joniserar H2 vatten kan skapa sk. Kangenvatten. En viktig trygghetsfaktor i en vattenjonisator som producerar H2 är faktiskt filtreringen. Vårt Ultrawater har omatchade egenskaper och suverän prestanda. Kangens filter kommer inte i närheten av Ultrawaters filtreringsförmåga.  

NOT: Bolaget bakom de sk. Kangenmaskinerna heter Enagic. 

Detta är felaktigt. Kangens maskiner är klassade som medicinska instrument i Japan pga av H2 vattnets läkande förmåga. Det viktiga är att ALLA  vattenjonisatorer i Japan och Korea är godkända som medicintekniska produkter om dom kan prestera ett visst pH och -ORP ( H2) i vattnet. Om en maskin kan skapa vatten över ett pH-värde på 8,5 måste den certifieras som medicinsk utrustning. Så det är falskt att Enagic är de enda som är cerifierade som medicinskt instrument.

Kangen är en bra maskin, men är det den bästa? Men Enagic har inte ett enda patent som skyddar tekniken för deras jonisator. (Deras enda patent finns på kompensationsplanen inom MLM strukturen). Det är en gammal design utvecklad av Toyo Metals (Toyo Aitex). Det finns inget nytt inom kraftförsörjningen, elektrodmaterialet, hur den pläterats eller i själva elektrolysdesignen.

Ultrawater på en helt annan nivå än våra konkurrenters filter, även de som bara har vattenrening som grund. Alla kan påsta att deras filter är bra. Vi har bevisat det genom rigorösa tester i statliga lab i USA.
Våra filtertester är:

Certifierade och trovärdiga: Alla tester utförda i oberoende, EPA / NELAP-certifierade laboratorier
Grundliga: Vi utelämnar ingenting och vi visar resultat för allt testat.
Noggranna: Vi testar föroreningsnivåer i delar per miljon och det är så nära EPA: s maximala föroreningsnivå som man kan få.
Ingenting göms eller utelämnat: Vi rapporterar allt  -även de svåraste föroreningar som arsenik, krom VI etc.
Omfattande: Vi testade totalt 172 st*.  21 tungmetaller, 65 läkemedel, 3 OTC-läkemedel, 7 hormoner, 15 bekämpningsmedel och herbicider, konserveringsmedel och avloppsindikatorer, 45 VOC och 5 andra anjoner och desinfektionsmedel – totalt 172 föroreningar!

Smarta: H2 seriens filter har en port i filtret som är till för att kunna ha i t.ex avhärdare vid högt kalkinnehåll eller om man har lågt pH, kalk och magnesiumtillskott för att överhuvud taget jonisera vatten. Detta är en enorm fördel mot konkurrande tillverkare då man annars skall ha ett separat filter innan maskinen som är klumpigt och inte ser så snygg ut. 

 • numera 242 st däribland PFAS plaster som tas bort med 99,9 % 

Vi kan inte tala för andra tillverkare. Våra joniseringsmembran kommer från Japan och har en titanpläterad platina som är de absolut bästa på marknaden. Skillnaden i plätering är att våra är pläterade i elektrolys vilket gör dom mer kraftfulla och får bättre livslängd och prestanda. Kangen har inte denna teknologin på deras joniseringsplattor. Dom säger att deras plattor är störst, bäst plätering mm Det stämmer inte. 
Våra egenutvecklade H2 Infusion Technology membran  tillsammans med kombinationen av smarta elektroder skapar oöverträffad H2-prestanda vid pH spannet för dricksvatten. De flesta lägger krut på att kunna skapa högst pH. Vi får dels mycket bra testresultat när  högt pH med hög -ORP skapas (från oberoende källor som jämfört våra maskiner) och Kangen maskiner. Vi satsar däremot mest krut på att leverera maximal H2 vid lägre pH som är drickbart. Detta är viktigast då H2 är den mest läkande antioxidanten som existerar enligt senaste forskningsresultat.  Desstutom blir vattnet godare än om man bara fokuserar på högst laddning och bäst pH spann. Detta märks i varje glas man dricker. Våra kunder som uppgraderar sig från våra äldre Vesta maskinerna från vår tidiagre tillverkare till nya H2 serien känner skillnaden direkt.

Nej, det är dom inte. det är en myt som är falsk. Läs vad vatten från vår H2 serie kan göra på denna sidan: De fem olika typerna av joniserat vatten

 Vesta H2 har förmågan att inte bara skapa hög H2 utan kan också prestera mycket bra vid lägre mer drickbart – och säkrare – pH-nivåer.
Vesta H2 skapar (beroende på källvatten) upp till ett pH på 11,0+ och -900 ORP. Vad som är vilseledande är att säga att en jonisator får ett visst resultat då resultatet varierar kraftigt beroende på mineralkoncentrationen i ditt vatten och flödeshastigheten man valt.

Alla som skapar bra H2 värden gör det också i vatten som har farligt högt pH – alltid långt över 10 pH. Det är inte bara tveksamt att dricka så högt pH, utan vatten med högt pH-värde smakar dåligt!

Vi garanterar att om någon kund kan visa att om vår H2 jonisator inte är bättre än någon annan vattenjonisator med liknande antal plattor och samma vattenkälla de första 90 dagarna efter köpet får man lämna tillbaka din  H2 vattenjonisator. 

Detta är unikt för basiskt H2 vatten och inte för Kangens maskiner!
Över 1000 vetenskapliga studier från bl.a Japan och Korea  har visat att Basiskt H2 vatten ( som är samma sak) har enorm läkande förmåga i många sjukdomstillstånd. Detta då vår kropp är basisk i sin konstruktion men har sura processer och vi får sk. föskjuten syra bas balans.

Standarderna och kriterierna i Korea och Japan för att en vattenjonisator ska vara en medicinsk anordning är exakt desamma. De japanska standarderna är inte bättre än eller skiljer sig från de koreanska standarderna. Det är därför Koreanska vattenjonisatorer också säljs i Japan.

Eftersom skalet på grönsaker innehåller antocyaniner (naturliga pH-indikatorer), gör den höga pH:n att antocyaninerna att löses upp i vattnet och ändrar färg. Ungefär på samma sätt som pH-droppar man får när man köper en H2 maskin fungerar genom att placera dem i vatten med högt pH. Detta inträffar i olika grader och med olika färger beroende på grönsakstyp. Vissa är till och med genetiskt konstruerade för att ha högre nivåer av antocyaniner för att förbättra sitt utseende i butikshyllorna. Färgen beror på antocyaninerna, inte på bekämpningsmedel, som i allmänhet är tydliga.

FAKTA: Eftersom huden föredrar ett surt pH är vatten i pH-intervallet 4 till 6 ett bra val för tvätt, sköljning mm. Däremot kan skönhetsvattnet från en Kangen maskin innehålla klor, ofta i betydande nivåer, om filtret inte har förmåga att rena vattnet korrekt. Detta kan irritera och orsaka torrhet i huden. Detta händer i lika stor grad  med det sura vattnet från våra H2 maskiner. Det luktar knappt klor vilket betyder att filtret tar upp det mesta och att du inte får det på huden.  

 

NOT: Även om huvudfiltret tar bort klor som finns i det kommunala kranvattnet, kan klor återinföras i det sura vattnet genom oxidation av kloridjoner.
Eftersom skönhetsvattnet produceras vid anoden, om källvattnet innehåller kloridjoner kommer dessa joner att oxideras, vilket resulterar i klor som INTE KAN tas bort av filtret (eftersom allt händer efter filtret). Användaren bör alltid testa sitt “skönhetsvatten” för klor innan det används på sin hud.

Kangen är inte ett Ponzi scheme utan ett MLM, Multi Level Marketing företag. Dessa är uppbyggda så att man tjänar pengar på de som ligger under en själv med olika bonus system. Det är absolut inget fel i det mer än att oftast så har MLM bolag bra produkter, men de är dyra då alla skall ha betalt. 

Våra vattenrenare är också i en MLM struktur i USA men vi har valt att sälja billigare och med distributörs licens sedan 10 år.  Vill man tjäna pengar på att marknadföra våra produkter har vi ett affiliate system i en nivå som är vanligt praxis i många branscher idag.

En Kangen maskin är absolut ett bra köp! All investering i joniserat H2 vatten skall premieras! Den kostar bara mer än nödvändigt. Kangens historia berättar att dom köpte rättigheterna till tillverkaren Toyos Aitex maskin, döpte om den till Kangen och tog dubbelt betalt.

Även om flödeshastigheten kan vara 7 liter per minut kan det resulterande vattnet vid denna flödeshastighet inte ha ett högt alkaliskt pH eller hög negativt ORP och har således liten fördel. Vidare är det inte möjligt att filtrera bra eller ta bort klor med en liten mängd vatten / filterkontakttid – även om Enagic använder ett filter som kan ta bort föroreningar med inom spännvidd. 

Enagic har inte ett enda patent som skyddar teknologin för deras jonisator. (Deras enda patent finns på kompensationsplanen inom MLM strukturen). Det är en gammal design utvecklad av Toyo Metals (Toyo Aitex). Det finns inget ny tekninsk innovation ifråga om  kraftförsörjningen, elektrodmaterialet, filtren eller elektrolysdesignen!

Enagic har fått problem med den japanska regeringen för oetiska affärsmetoder. Den japanska försäljnings -kommissionen har faktiskt stängt av deras försäljning två gånger. Första gången är 1997 och igen 2009 för att använda sig av falksa inkomst och hälsopåståenden. Första gången stängdes de av i 9 månader och kunde inte göra några affärer.

Många har hört talas om ”kangen vatten” eftersom på japanska betyder ”kangen” helt enkelt ”reducerat” vatten (elektrolyserat reducerat vatten). Det har ingenting med Enagic ( Kangen) att göra. Det är inte ett varumärke i Japan. Det finns skärmdumpar som visar att översättningen av “kangen” vatten “(Kangen mizu) från Google till japanska. Den visar översättningen som ”reducerat vatten”. Detta är anledningen till att andra vattenjoniseringsföretag i Japan också använder ordet. Så alla kan ha hört det uttrycket, men det beror på att dom kan mer om vatten där generellt och har en bredare kultur runt vatten, inte på att Enagic säljer sina maskinerdär 

Fakta om Kangenvatten

KANGENFAKTA FAQ

Vi har samlat dom vanligaste frågorna och föreställningarna som finns idag om Kangenvatten och dess funktioner.  Vi hoppas kunna klargöra fakta och sanningar så att du som kund kan fatta ett smart beslut då en H2 maskin är en kostsam investering och som skall hålla länge. 

Notera att vi kunde göra denna lista dubbelt så lång men har medvetet minskat alla fakta då vissa är av tekninsk natur som inte alla kan förstå. Prata gärna till oss i chatten eller maila oss din förfrågan på denna sidan.

Vad är skillnaden på ert H2 vatten och sk. Kangenvatten

Det är ingen skillnad. Kangen är ett ord från japanskan som betyder “reducerat vatten”, ett begrepp om vatten som finns i världen som har ett visst pH och en viss negativ laddning och patenterat detta namn. Alla vattenrenare som är kraftfulla och joniserar H2 vatten kan skapa sk. Kangenvatten. En viktig trygghetsfaktor i en vattenjonisator som producerar H2 är faktiskt filtreringen. Vårt Ultrawater har omatchade egenskaper och suverän prestanda. Kangens filter kommer inte i närheten av Ultrawaters filtreringsförmåga.  

NOT: Bolaget bakom de sk. Kangenmaskinerna heter Enagic. 

Detta är felaktigt. Kangens maskiner är klassade som medicinska instrument i Japan pga av H2 vattnets läkande förmåga. Det viktiga är att ALLA  vattenjonisatorer i Japan och Korea är godkända som medicintekniska produkter om dom kan prestera ett visst pH och -ORP ( H2) i vattnet. Om en maskin kan skapa vatten över ett pH-värde på 8,5 måste den certifieras som medicinsk utrustning. Så det är falskt att Enagic är de enda som är cerifierade som medicinskt instrument.

Kangen är en bra maskin, men är det den bästa? Men Enagic har inte ett enda patent som skyddar tekniken för deras jonisator. (Deras enda patent finns på kompensationsplanen inom MLM strukturen). Det är en gammal design utvecklad av Toyo Metals (Toyo Aitex). Det finns inget nytt inom kraftförsörjningen, elektrodmaterialet, hur den pläterats eller i själva elektrolysdesignen.

Ultrawater på en helt annan nivå än våra konkurrenters filter, även de som bara har vattenrening som grund. Alla kan påsta att deras filter är bra. Vi har bevisat det genom rigorösa tester i statliga lab i USA.
Våra filtertester är:

Certifierade och trovärdiga: Alla tester utförda i oberoende, EPA / NELAP-certifierade laboratorier
Grundliga: Vi utelämnar ingenting och vi visar resultat för allt testat.
Noggranna: Vi testar föroreningsnivåer i delar per miljon och det är så nära EPA: s maximala föroreningsnivå som man kan få.
Ingenting göms eller utelämnat: Vi rapporterar allt  -även de svåraste föroreningar som arsenik, krom VI etc.
Omfattande: Vi testade totalt 172 st*.  21 tungmetaller, 65 läkemedel, 3 OTC-läkemedel, 7 hormoner, 15 bekämpningsmedel och herbicider, konserveringsmedel och avloppsindikatorer, 45 VOC och 5 andra anjoner och desinfektionsmedel – totalt 172 föroreningar!

Smarta: H2 seriens filter har en port i filtret som är till för att kunna ha i t.ex avhärdare vid högt kalkinnehåll eller om man har lågt pH, kalk och magnesiumtillskott för att överhuvud taget jonisera vatten. Detta är en enorm fördel mot konkurrande tillverkare då man annars skall ha ett separat filter innan maskinen som är klumpigt och inte ser så snygg ut. 

 • numera 242 st däribland PFAS plaster som tas bort med 99,9 % 

Vi kan inte tala för andra tillverkare. Våra joniseringsmembran kommer från Japan och har en titanpläterad platina som är de absolut bästa på marknaden. Skillnaden i plätering är att våra är pläterade i elektrolys vilket gör dom mer kraftfulla och får bättre livslängd och prestanda. Kangen har inte denna teknologin på deras joniseringsplattor. Dom säger att deras plattor är störst, bäst plätering mm Det stämmer inte. 
Våra egenutvecklade H2 Infusion Technology membran  tillsammans med kombinationen av smarta elektroder skapar oöverträffad H2-prestanda vid pH spannet för dricksvatten. De flesta lägger krut på att kunna skapa högst pH. Vi får dels mycket bra testresultat när  högt pH med hög -ORP skapas (från oberoende källor som jämfört våra maskiner) och Kangen maskiner. Vi satsar däremot mest krut på att leverera maximal H2 vid lägre pH som är drickbart. Detta är viktigast då H2 är den mest läkande antioxidanten som existerar enligt senaste forskningsresultat.  Desstutom blir vattnet godare än om man bara fokuserar på högst laddning och bäst pH spann. Detta märks i varje glas man dricker. Våra kunder som uppgraderar sig från våra äldre Vesta maskinerna från vår tidiagre tillverkare till nya H2 serien känner skillnaden direkt.

Nej, det är dom inte. det är en myt som är falsk. Läs vad vatten från vår H2 serie kan göra på denna sidan: De fem olika typerna av joniserat vatten

 Vesta H2 har förmågan att inte bara skapa hög H2 utan kan också prestera mycket bra vid lägre mer drickbart – och säkrare – pH-nivåer.
Vesta H2 skapar (beroende på källvatten) upp till ett pH på 11,0+ och -900 ORP. Vad som är vilseledande är att säga att en jonisator får ett visst resultat då resultatet varierar kraftigt beroende på mineralkoncentrationen i ditt vatten och flödeshastigheten man valt.

Alla som skapar bra H2 värden gör det också i vatten som har farligt högt pH – alltid långt över 10 pH. Det är inte bara tveksamt att dricka så högt pH, utan vatten med högt pH-värde smakar dåligt!

Vi garanterar att om någon kund kan visa att om vår H2 jonisator inte är bättre än någon annan vattenjonisator med liknande antal plattor och samma vattenkälla de första 90 dagarna efter köpet får man lämna tillbaka din  H2 vattenjonisator. 

Detta är unikt för basiskt H2 vatten och inte för Kangens maskiner!
Över 1000 vetenskapliga studier från bl.a Japan och Korea  har visat att Basiskt H2 vatten ( som är samma sak) har enorm läkande förmåga i många sjukdomstillstånd. Detta då vår kropp är basisk i sin konstruktion men har sura processer och vi får sk. föskjuten syra bas balans.

Standarderna och kriterierna i Korea och Japan för att en vattenjonisator ska vara en medicinsk anordning är exakt desamma. De japanska standarderna är inte bättre än eller skiljer sig från de koreanska standarderna. Det är därför Koreanska vattenjonisatorer också säljs i Japan.

Eftersom skalet på grönsaker innehåller antocyaniner (naturliga pH-indikatorer), gör den höga pH:n att antocyaninerna att löses upp i vattnet och ändrar färg. Ungefär på samma sätt som pH-droppar man får när man köper en H2 maskin fungerar genom att placera dem i vatten med högt pH. Detta inträffar i olika grader och med olika färger beroende på grönsakstyp. Vissa är till och med genetiskt konstruerade för att ha högre nivåer av antocyaniner för att förbättra sitt utseende i butikshyllorna. Färgen beror på antocyaninerna, inte på bekämpningsmedel, som i allmänhet är tydliga.

FAKTA: Eftersom huden föredrar ett surt pH är vatten i pH-intervallet 4 till 6 ett bra val för tvätt, sköljning mm. Däremot kan skönhetsvattnet från en Kangen maskin innehålla klor, ofta i betydande nivåer, om filtret inte har förmåga att rena vattnet korrekt. Detta kan irritera och orsaka torrhet i huden. Detta händer i lika stor grad  med det sura vattnet från våra H2 maskiner. Det luktar knappt klor vilket betyder att filtret tar upp det mesta och att du inte får det på huden.  

 

NOT: Även om huvudfiltret tar bort klor som finns i det kommunala kranvattnet, kan klor återinföras i det sura vattnet genom oxidation av kloridjoner.
Eftersom skönhetsvattnet produceras vid anoden, om källvattnet innehåller kloridjoner kommer dessa joner att oxideras, vilket resulterar i klor som INTE KAN tas bort av filtret (eftersom allt händer efter filtret). Användaren bör alltid testa sitt “skönhetsvatten” för klor innan det används på sin hud.

Kangen är inte ett Ponzi scheme utan ett MLM, Multi Level Marketing företag. Dessa är uppbyggda så att man tjänar pengar på de som ligger under en själv med olika bonus system. Det är absolut inget fel i det mer än att oftast så har MLM bolag bra produkter, men de är dyra då alla skall ha betalt. 

Våra vattenrenare är också i en MLM struktur i USA men vi har valt att sälja billigare och med distributörs licens sedan 10 år.  Vill man tjäna pengar på att marknadföra våra produkter har vi ett affiliate system i en nivå som är vanligt praxis i många branscher idag.

En Kangen maskin är absolut ett bra köp! All investering i joniserat H2 vatten skall premieras! Den kostar bara mer än nödvändigt. Kangens historia berättar att dom köpte rättigheterna till tillverkaren Toyos Aitex maskin, döpte om den till Kangen och tog dubbelt betalt.

Även om flödeshastigheten kan vara 7 liter per minut kan det resulterande vattnet vid denna flödeshastighet inte ha ett högt alkaliskt pH eller hög negativt ORP och har således liten fördel. Vidare är det inte möjligt att filtrera bra eller ta bort klor med en liten mängd vatten / filterkontakttid – även om Enagic använder ett filter som kan ta bort föroreningar med inom spännvidd. 

Enagic har inte ett enda patent som skyddar teknologin för deras jonisator. (Deras enda patent finns på kompensationsplanen inom MLM strukturen). Det är en gammal design utvecklad av Toyo Metals (Toyo Aitex). Det finns inget ny tekninsk innovation ifråga om  kraftförsörjningen, elektrodmaterialet, filtren eller elektrolysdesignen!

Enagic har fått problem med den japanska regeringen för oetiska affärsmetoder. Den japanska försäljnings -kommissionen har faktiskt stängt av deras försäljning två gånger. Första gången är 1997 och igen 2009 för att använda sig av falksa inkomst och hälsopåståenden. Första gången stängdes de av i 9 månader och kunde inte göra några affärer.

Många har hört talas om ”kangen vatten” eftersom på japanska betyder ”kangen” helt enkelt ”reducerat” vatten (elektrolyserat reducerat vatten). Det har ingenting med Enagic ( Kangen) att göra. Det är inte ett varumärke i Japan. Det finns skärmdumpar som visar att översättningen av “kangen” vatten “(Kangen mizu) från Google till japanska. Den visar översättningen som ”reducerat vatten”. Detta är anledningen till att andra vattenjoniseringsföretag i Japan också använder ordet. Så alla kan ha hört det uttrycket, men det beror på att dom kan mer om vatten där generellt och har en bredare kultur runt vatten, inte på att Enagic säljer sina maskinerdär 

Vetenskapliga studier

Kliniska studier på joniserat H2 vatten

De sista åren har det skett ett enormt uppsving i studier av joniserat H2 vatten runt om i världen. Här följer några utan speciell rangordning men klassade i kroppens områdesfält. Längre ner på sidan under dessa olika områden finns även studier som har tagits fram med ursprungstexten skriven i studien. Detta är de olika områden som studerats: 
 
 • SHIRAHATA, S., KABAYAMA, S., NAKANO, M., MIURA, T., KUSUMOTO, K., GOTOH, M., HAYASHI, H., OTSUBO, K., MORISAWA, S. u0026amp; KATAKURA, Y. (1997). Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage. Biochemical and Biophysical Research Communications 234, 269-274.
 • HANAOKA, K., SUN, D. X., LAWRENCE, R., KAMITANI, Y. u0026amp; FERNANDES, G. (2004). The mechanism of the enhanced antioxidant effects against superoxide anion radicals of reduced water produced by electrolysis. Biophysical Chemistry 107, 71-82.
 • HIRAOKA, A., TAKEMOTO, M., SUZUKI, T., SHINOHARA, A., CHIBA, M., SHIRAO, M. u0026amp; YOSHIMURA, Y. (2004). Studies on the properties and real existence of aqueous solution systems that are assumed to have antioxidant activities by the action of “active hydrogen”‘. Journal of Health Science 50, 456-465.
 • PARK, E. J. (2005). Protective effect of electrolyzed reduced water on the paraquat-induced oxidative damage of human lymphocyte DNA. Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry 48, 155-160.
 • YANAGIHARA, T., ARAI, K., MIYAMAE, K., SATO, B., SHUDO, T., YAMADA, M. u0026amp; AOYAMA, M. (2005). Electrolyzed hydrogen-saturated water for drinking use elicits an antioxidative effect: a feeding test with rats. Biosci Biotechnol Biochem 69, 1985-7.
 • LEE, M. Y., KIM, Y. K., RYOO, K. K., LEE, Y. B. u0026amp; PARK, E. J. (2006). Electrolyzed-reduced water protects against oxidative damage to DNA, RNA, and protein. Appl Biochem Biotechnol 135, 133-44.
 • OHSAWA, I., ISHIKAWA, M., TAKAHASHI, K., WATANABE, M., NISHIMAKI, K., YAMAGATA, K., KATSURA, K., KATAYAMA, Y., ASOH, S. u0026amp; OHTA, S. (2007). Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals. Nat Med 13, 688-694.
 • HANXU YAN, H. T., TAKEKI HAMASAKI, MASUMI ABE, NOBORU NAKAMICHI, KIICHIRO TERUYA, YOSHINORI KATAKURA, SHINKATSU MORISAWA, SANETAKA SHIRAHATA. (2010). electrolyzed reduced water prolongs caenorhabditis elegans lifespan. Animal Cell Technology: Basic u0026amp; Applied Aspects 16, 289-293.
 • HIRAOKA, A., INABA, H., SUZUKI, E., KASAI, K., SUZUKI, H., SHINOHARA, A., SHIRAO, M., KUBO, K. u0026amp; YOSHIMURA, Y. (2010). In Vitro Physicochemical Properties of Neutral Aqueous Solution Systems (Water Products as Drinks) Containing Hydrogen Gas, 2-Carboxyethyl Germanium Sesquioxide, and Platinum Nanocolloid as Additives. Journal of Health Science 56, 167-174.
 • YAN, H. X., TIAN, H. Z., KINJO, T., HAMASAKI, T., TOMIMATSU, K., NAKAMICHI, N., TERUYA, K., KABAYAMA, S. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2010). Extension of the Lifespan of Caenorhabditis elegans by the Use of Electrolyzed Reduced Water. Bioscience Biotechnology and Biochemistry 74, 2011-2015.
 • BERJAK, P., SERSHEN, VARGHESE, B. u0026amp; PAMMENTER, N. W. (2011). Cathodic amelioration of the adverse effects of oxidative stress accompanying procedures necessary for cryopreservation of embryonic axes of recalcitrant-seeded species. Seed Science Research 21, 187-203.
 • YAN, H., KINJO, T., TIAN, H., HAMASAKI, T., TERUYA, K., KABAYAMA, S. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2011). Mechanism of the lifespan extension of Caenorhabditis elegans by electrolyzed reduced water–participation of Pt nanoparticles. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 75, 1295-9.
 • PARK, S. K., KIM, J. J., YU, A. R., LEE, M. Y. u0026amp; PARK, S. K. (2012). Electrolyzed-reduced water confers increased resistance to environmental stresses. Molecular u0026amp; Cellular Toxicology 8, 241-247.
 • JIN, Q., ZHU, K., CUI, W., XIE, Y., HAN, B. u0026amp; SHEN, W. (2013). Hydrogen gas acts as a novel bioactive molecule in enhancing plant tolerance to paraquat-induced oxidative stress via the modulation of heme oxygenase-1 signalling system. Plant Cell and Environment 36, 956-69.
 • QIAN, L., MEI, K., SHEN, J. u0026amp; CAI, J. (2013). Administration of hydrogen-rich saline protects mice from lethal acute graft-versus-host disease (aGVHD). Transplantation 95, 658-62.
 
 • HUANG, K. C., YANG, C. C., LEE, K. T. ; CHIEN, C. T. (2003). Reduced hemodialysis-induced oxidative stress in end-stage renal disease patients by electrolyzed reduced water. Kidney Int 64, 704-14.
 • HIRAOKA, A., SASAKI, S., YAMADA, T., SHINOHARA, A. ; CHIBA, M. (2006). Effects of drinking a water product with anti-oxidant activities in vitro on the blood levels of biomarker substances for the oxidative stress. Journal of Health Science 52, 817-820.
 • HUANG, K. C., YANG, C. C., HSU, S. P., LEE, K. T., LIU, H. W., MORISAWA, S., OTSUBO, K. u0026amp; CHIEN, C. T. (2006). Electrolyzed-reduced water reduced hemodialysis-induced erythrocyte impairment in end-stage renal disease patients. Kidney Int 70, 391-8.
 • LU, K. C., TSENG, C. F., YEUNG, L. K., HSU, S. P. u0026amp; CHIEN, C. T. (2006). Electrolyzed reduced water attenuates hemodialysis-induced mononuclear cells apoptosis in end-stage renal disease patients. Nephrology Dialysis Transplantation 21, 200-201.
 • YEUNG, L. K., LU, K. C., TSENG, C. F., HSU, S. P. & CHIEN, C. T. (2006). Effect of electrolyzed reduced water hemodialysis on peripheral lymphocyte intracellular cytokine expression. Nephrology Dialysis Transplantation 21, 204-204.
 • KAJIYAMA, S., HASEGAWA, G., ASANO, M., HOSODA, H., FUKUI, M., NAKAMURA, N., KITAWAKI, J., IMAI, S., NAKANO, K., OHTA, M., ADACHI, T., OBAYASHI, H. u0026amp; YOSHIKAWA, T. (2008). Supplementation of hydrogen-rich water improves lipid and glucose metabolism in patients with type 2 diabetes or impaired glucose tolerance. Nutrition Research 28, 137–143.
 • KOYAMA K, T. Y., SAIHARA Y, ANDO D, GOTO Y, KATAYAMA A. (2008). Effect of hydrogen saturated alkaline electrolyzed water on urinary oxidative stress markers after an acute exercise: A randomized controlled trial. Anti-aging Med 4, 117-122.
 • NAKAYAMA, M., KABAYAMA, S., NAKANO, H., ZHU, W. J., TERAWAKI, H., NAKAYAMA, K., KATOH, K., SATOH, T. & ITO, S. (2009). Biological Effects of Electrolyzed Water in Hemodialysis. Nephron Clinical Practice 112, C9-C15.
 • HUANG, K. C., HSU, S. P., YANG, C. C., PU, O. Y., LEE, K. T., MORISAWA, S., OTSUBO, K. & CHIEN, C. T. (2010). Electrolysed-reduced water dialysate improves T-cell damage in end-stage renal disease patients with chronic haemodialysis. Nephrology Dialysis Transplantation 25, 2730-2737.
 • NAKAO, A., TOYODA, Y., SHARMA, P., EVANS, M. & GUTHRIE, N. (2010). Effectiveness of Hydrogen Rich Water on Antioxidant Status of Subjects with Potential Metabolic Syndrome-An Open Label Pilot Study. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition 46, 140-149.
 • NAKAYAMA, M., NAKANO, H., HAMADA, H., ITAMI, N., NAKAZAWA, R. & ITO, S. (2010). A novel bioactive haemodialysis system using dissolved dihydrogen (H-2) produced by water electrolysis: a clinical trial. Nephrology Dialysis Transplantation 25, 3026-3033.
 • ITO, M., IBI, T., SAHASHI, K., ICHIHARA, M. & OHNO, K. (2011). Open-label trial and randomized, double-blind, placebo-controlled, crossover trial of hydrogen-enriched water for mitochondrial and inflammatory myopathies. Medical Gas Research 1, 24.
 • KANG, K.-M., KANG, Y.-N., CHOI, I.-B., GU, Y., KAWAMURA, T., TOYODA, Y. & NAKAO, A. (2011). Effects of drinking hydrogen-rich water on the quality of life of patients treated with radiotherapy for liver tumors. Medical Gas Research 1, 11.
 • OSTOJIć, S. M., STOJANOVIć, M. D., CALLEJA-GONZALEZ, J., OBRENOVIć, M. D., VELJOVIć, D., MEđEDOVIć, B., KANOSTREVAC, K., STOJANOVIć, M. & VUKOMANOVIć, B. (2011). Drinks with alkaline negative oxidative reduction potential improve exercise performance in physically active men and women: Double-blind, randomized, placebo-controlled, cross-over trial of efficacy and safety. Serbian journal of sports sciences 5, 83-89.
 • AOKI, K., NAKAO, A., ADACHI, T., MATSUI, Y. & MIYAKAWA, S. (2012). Pilot study: Effects of drinking hydrogen-rich water on muscle fatigue caused by acute exercise in elite athletes. Medical Gas Research 2, 12.
 • ISHIBASHI, T., SATO, B., RIKITAKE, M., SEO, T., KUROKAWA, R., HARA, Y., NARITOMI, Y., HARA, H. & NAGAO, T. (2012). Consumption of water containing a high concentration of molecular hydrogen reduces oxidative stress and disease activity in patients with rheumatoid arthritis: an open-label pilot study. Medical Gas Research 2, 27.
 • ONO, H., NISHIJIMA, Y., ADACHI, N., SAKAMOTO, M., KUDO, Y., KANEKO, K., NAKAO, A. & IMAOKA, T. (2012). A basic study on molecular hydrogen (H2) inhalation in acute cerebral ischemia patients for safety check with physiological parameters and measurement of blood H2 level. Medical Gas Research 2, 21.
 • ONO, H., NISHIJIMA, Y., ADACHI, N., SAKAMOTO, M., KUDO, Y., NAKAZAWA, J., KANEKO, K. & NAKAO, A. (2012). Hydrogen(H2) treatment for acute erythymatous skin diseases. A report of 4 patients with safety data and a non-controlled feasibility study with H2 concentration measurement on two volunteers. Medical Gas Research 2, 14.
 • MATSUMOTO, S., UEDA, T. & KAKIZAKI, H. (2013). Effect of supplementation with hydrogen-rich water in patients with interstitial cystitis/painful bladder syndrome. Urology 81, 226-30.
 • P., D., OSTOJIC, S. M., M., S. ; T., A. T. (2013). Hydrogen-Rich Water in Judo Training. . Psycho-Physiological, Spiritual and Ethical Aspects), 129.
 • SHIN, M. H., PARK, R., NOJIMA, H., KIM, H. C., KIM, Y. K.; CHUNG, J. H. (2013). Atomic Hydrogen Surrounded by Water Molecules, H(H2O)m, Modulates Basal and UV-Induced Gene Expressions in Human Skin In Vivo. PLoS One 8, e61696.
 • TERAWAKI, H., HAYASHI, Y., ZHU, W. J., MATSUYAMA, Y., TERADA, T., KABAYAMA, S., WATANABE, T., ERA, S., SATO, B. ; NAKAYAMA, M. (2013). Transperitoneal administration of dissolved hydrogen for peritoneal dialysis patients: a novel approach to suppress oxidative stress in the peritoneal cavity. Medical Gas Research 3, 14.
 • YORITAKA, A., TAKANASHI, M., HIRAYAMA, M., NAKAHARA, T., OHTA, S.: HATTORI, N. (2013). Pilot study of H(2) therapy in Parkinson’s disease: A randomized double-blind placebo-controlled trial. Movement Disorders.
 
 • KIKKAWA, Y. S., NAKAGAWA, T., HORIE, R. T. u0026amp; ITO, J. (2009). Hydrogen protects auditory hair cells from free radicals. Neuroreport 20, 689-94.
 • OHARAZAWA, H., TSUTOMU IGARASHI, TAKASHI YOKOTA, HIROAKI FUJII, HISAHARU SUZUKI, MITSURU MACHIDE, HIROSHI TAKAHASHI, SHIGEO OHTA, AND IKUROH OHSAWA. (2010). Protection of the retina by rapid diffusion of hydrogen: administration of hydrogen-loaded eye drops in retinal ischemia–reperfusion injury. Investigative ophthalmology u0026amp; visual science 51, 487-492.
 • OHARAZAWA, H., IGARASHI, T., YOKOTA, T., FUJII, H., SUZUKI, H., MACHIDE, M., TAKAHASHI, H., OHTA, S. u0026amp; OHSAWA, I. (2010). Protection of the Retina by Rapid Diffusion of Hydrogen: Administration of Hydrogen-Loaded Eye Drops in Retinal Ischemia-Reperfusion Injury. Investigative Ophthalmology u0026amp; Visual Science 51, 487-492.
 • TAURA, A., KIKKAWA, Y. S., NAKAGAWA, T. u0026amp; ITO, J. (2010). Hydrogen protects vestibular hair cells from free radicals. Acta Oto-Laryngologica 130, 95-100.
 • LIN, Y., KASHIO, A., SAKAMOTO, T., SUZUKAWA, K., KAKIGI, A. u0026amp; YAMASOBA, T. (2011). Hydrogen in drinking water attenuates noise-induced hearing loss in guinea pigs. Neuroscience Letters 487, 12-16.
 • FENG, M., WANG, X. H., YANG, X. B., XIAO, Q. u0026amp; JIANG, F. G. (2012). Protective effect of saturated hydrogen saline against blue light-induced retinal damage in rats. Int J Ophthalmol 5, 151-7.
 • HUANG, L., ZHAO, S., ZHANG, J. H. u0026amp; SUN, X. (2012). Hydrogen saline treatment attenuates hyperoxia-induced retinopathy by inhibition of oxidative stress and reduction of VEGF expression. Ophthalmic Res 47, 122-7.
 • QU, J., GAN, Y. N., XIE, K. L., LIU, W. B., WANG, Y. F., HEI, R. Y., MI, W. J. u0026amp; QIU, J. H. (2012). Inhalation of hydrogen gas attenuates ouabain-induced auditory neuropathy in gerbils. Acta Pharmacologica Sinica 33, 445-451.
 • QU, J., LI, X., WANG, J., MI, W., XIE, K. u0026amp; QIU, J. (2012). Inhalation of hydrogen gas attenuates cisplatin-induced ototoxicity via reducing oxidative stress. Int J Pediatr Otorhinolaryngol 76, 111-5.
 • ZHOU, Y., ZHENG, H., RUAN, F., CHEN, X., ZHENG, G., KANG, M., ZHANG, Q. u0026amp; SUN, X. (2012). Hydrogen-rich saline alleviates experimental noise-induced hearing loss in guinea pigs. Neuroscience 209, 47-53.
 
 • WATANABE, T., KISHIKAWA, Y. u0026amp; SHIRAI, W. (1997). Influence of alkaline ionized water on rat erythrocyte hexokinase activity and myocardium. J Toxicol Sci 22, 141-52.
 • WATANABE, T. u0026amp; KISHIKAWA, Y. (1998). Degradation of myocardiac myosin and creatine kinase in rats given alkaline ionized water. J Vet Med Sci 60, 245-50.
 • WATANABE, T., SHIRAI, W., PAN, I., FUKUDA, Y., MURASUGI, E., SATO, T., KAMATA, H. u0026amp; UWATOKO, K. (1998). Histopathological influence of alkaline ionized water on myocardial muscle of mother rats. J Toxicol Sci 23, 411-7.
 • QIAN, L. R., CAO, F., CUI, J. G., WANG, Y. C., HUANG, Y. C., CHUAI, Y. H., ZAHO, L. Q., JIANG, H. u0026amp; CAI, J. M. (2010). The Potential Cardioprotective Effects of Hydrogen in Irradiated Mice. Journal of Radiation Research 51, 741-747.
 • HAYASHI, T., YOSHIOKA, T., HASEGAWA, K., MIYAMURA, M., MORI, T., UKIMURA, A., MATSUMURA, Y. u0026amp; ISHIZAKA, N. (2011). Inhalation of hydrogen gas attenuates left ventricular remodeling induced by intermittent hypoxia in mice. American Journal of Physiology – Heart and Circulatory Physiology 301, H1062-9.
 • KASUYAMA, K., TOMOFUJI, T., EKUNI, D., TAMAKI, N., AZUMA, T., IRIE, K., ENDO, Y. u0026amp; MORITA, M. (2011). Hydrogen-rich water attenuates experimental periodontitis in a rat model. J Clin Periodontol 38, 1085-90.
 • HAYASHIDA, K., SANO, M., KAMIMURA, N., YOKOTA, T., SUZUKI, M., MAEKAWA, Y., KAWAMURA, A., ABE, T., OHTA, S., FUKUDA, K. u0026amp; HORI, S. (2012). H(2) gas improves functional outcome after cardiac arrest to an extent comparable to therapeutic hypothermia in a rat model. J Am Heart Assoc 1, e003459.
 • NODA, K., TANAKA, Y., SHIGEMURA, N., KAWAMURA, T., WANG, Y., MASUTANI, K., SUN, X., TOYODA, Y., BERMUDEZ, C. A. u0026amp; NAKAO, A. (2012). Hydrogen-supplemented drinking water protects cardiac allografts from inflammation-associated deterioration. Transpl Int 25, 1213-22.
 • QIN, Z. X., YU, P., QIAN, D. H., SONG, M. B., TAN, H., YU, Y., LI, W., WANG, H., LIU, J., WANG, Q., SUN, X. J., JIANG, H., ZHU, J. K., LU, W. u0026amp; HUANG, L. (2012). Hydrogen-rich saline prevents neointima formation after carotid balloon injury by suppressing ROS and the TNF-alpha/NF-kappaB pathway. Atherosclerosis 220, 343-50.
 • SAKAI, K., CHO, S., SHIBATA, I., YOSHITOMI, O., MAEKAWA, T. u0026amp; SUMIKAWA, K. (2012). Inhalation of hydrogen gas protects against myocardial stunning and infarction in swine. Scandinavian Cardiovascular Journal 46, 183-9.
 • SUN, Q., KAWAMURA, T., MASUTANI, K., PENG, X., STOLZ, D. B., PRIBIS, J. P., BILLIAR, T. R., SUN, X., BERMUDEZ, C. A., TOYODA, Y. u0026amp; NAKAO, A. (2012). Oral intake of hydrogen-rich water inhibits intimal hyperplasia in arterialized vein grafts in rats. Cardiovasc Res 94, 144-53.
 • YOSHIDA, A., ASANUMA, H., SASAKI, H., SANADA, S., YAMAZAKI, S., ASANO, Y., SHINOZAKI, Y., MORI, H., SHIMOUCHI, A., SANO, M., ASAKURA, M., MINAMINO, T., TAKASHIMA, S., SUGIMACHI, M., MOCHIZUKI, N. u0026amp; KITAKAZE, M. (2012). H(2) mediates cardioprotection via involvements of K(ATP) channels and permeability transition pores of mitochondria in dogs. Cardiovasc Drugs Ther 26, 217-26.
 • FUJII, Y., SHIRAI, M., INAMORI, S., SHIMOUCHI, A., SONOBE, T., TSUCHIMOCHI, H., PEARSON, J. T., TAKEWA, Y., TATSUMI, E. u0026amp; TAENAKA, Y. (2013). Insufflation of hydrogen gas restrains the inflammatory response of cardiopulmonary bypass in a rat model. Artif Organs 37, 136-41.
 • NAGATANI, K., TAKEUCHI, S., KOBAYASHI, H., OTANI, N., WADA, K., FUJITA, M., NAWASHIRO, H., TACHIBANA, S. SHIMA, K. (2013). The Effect of Hydrogen Gas on a Mouse Bilateral Common Carotid Artery Occlusion. Brain Edema XV Acta Neurochirurgica Supplement
 • T. KASHIWAGI, T. H., S. KABAYAMA, M. TAKAKI, K. TERUYA, Y. KATAKURA, K. OTUBO, S. MORISAWA, S. SHIRAHATA. (2005). Suppression of Oxidative Stress-Induced Apoptosis of Neuronal Cells by Electrolyzed-Reduced Water. Animal Cell Technology Meets Genomics 2, 257-260.
 • NAKAO, A., KACZOROWSKI, D. J., ZUCKERBRAUN, B. S., LEI, J., FALEO, G., DEGUCHI, K., MCCURRY, K. R., BILLIAR, T. R. u0026amp; KANNO, S. (2008). Galantamine and carbon monoxide protect brain microvascular endothelial cells by heme oxygenase-1 induction. Biochemical and Biophysical Research Communications 367, 674-9.
 • SATO, Y., KAJIYAMA, S., AMANO, A., KONDO, Y., SASAKI, T., HANDA, S., TAKAHASHI, R., FUKUI, M., HASEGAWA, G., NAKAMURA, N., FUJINAWA, H., MORI, T., OHTA, M., OBAYASHI, H., MARUYAMA, N. u0026amp; ISHIGAMI, A. (2008). Hydrogen-rich pure water prevents superoxide formation in brain slices of vitamin C-depleted SMP30/GNL knockout mice. Biochem Biophys Res Commun 375, 346-350.
 • FU, Y., ITO, M., FUJITA, Y., ITO, M., ICHIHARA, M., MASUDA, A., SUZUKI, Y., MAESAWA, S., KAJITA, Y., HIRAYAMA, M., OHSAWA, I., OHTA, S. u0026amp; OHNO, K. (2009). Molecular hydrogen is protective against 6-hydroxydopamine-induced nigrostriatal degeneration in a rat model of Parkinson’s disease. Neuroscience Letters 453, 81–85.
 • FUJITA, K., SEIKE, T., YUTSUDO, N., OHNO, M., YAMADA, H., YAMAGUCHI, H., SAKUMI, K., YAMAKAWA, Y., KIDO, M. A., TAKAKI, A., KATAFUCHI, T., TANAKA, Y., NAKABEPPU, Y. u0026amp; NODA, M. (2009). Hydrogen in drinking water reduces dopaminergic neuronal loss in the 1-methyl-4-phenyl-1,2,3,6-tetrahydropyridine mouse model of Parkinson’s disease. PLoS One 4, e7247.
 • KUROKI, C., TOKUMARU, O., OGATA, K., KOGA, H. u0026amp; YOKOI, I. (2009). Neuroprotective effects of hydrogen gas on brain in three types of stress models: alpha P-31-NMR study. Neuroscience Research 65, S124-S124.
 • NAGATA, K., NAKASHIMA-KAMIMURA, N., MIKAMI, T., OHSAWA, I. u0026amp; OHTA, S. (2009). Consumption of Molecular Hydrogen Prevents the Stress-Induced Impairments in Hippocampus-Dependent Learning Tasks during Chronic Physical Restraint in Mice. Neuropsychopharmacology 34, 501-508.
 • BARI, F., OLAH, O., NEMETH, I., HUGYECZ, M. u0026amp; DOMOKI, F. (2010). Inhalation of Hydrogen Gas Protects Cerebrovascular Reactivity Against Moderate but Not Severe Perinatal Hypoxic Injury in Newborn Piglets. Stroke 41, E323-E323.
 • DOMOKI, F., OLAH, O., ZIMMERMANN, A., NEMETH, I., TOTH-SZUKI, V., HUGYECZ, M., TEMESVARI, P. u0026amp; BART, F. (2010). Hydrogen is Neuroprotective and Preserves Cerebrovascular Reactivity in Asphyxiated Newborn Pigs. Pediatric Research 68, 387-392.
 • GU, Y., HUANG, C. S., INOUE, T., YAMASHITA, T., ISHIDA, T., KANG, K. M. u0026amp; NAKAO, A. (2010). Drinking Hydrogen Water Ameliorated Cognitive Impairment in Senescence-Accelerated Mice. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition 46, 269-276.
 • JI, X., LIU, W., XIE, K., QU, Y., CHAO, X., CHEN, T., ZHOU, J. u0026amp; FEI, Z. (2010). Beneficial effects of hydrogen gas in a rat model of traumatic brain injury via reducing oxidative stress. Brain Research 1354, 196-205.
 • LI, J., WANG, C., ZHANG, J. H., CAI, J. M., CAO, Y. P. u0026amp; SUN, X. J. (2010). Hydrogen-rich saline improves memory function in a rat model of amyloid-beta-induced Alzheimer’s disease by reduction of oxidative stress. Brain Res 1328, 152-161.
 • UEDA, Y., NAKAJIMA, A. u0026amp; OIKAWA, T. (2010). Hydrogen-Related Enhancement of In Vivo Antioxidant Ability in the Brain of Rats Fed Coral Calcium Hydride. Neurochemical Research 35, 1510-1515.
 • YOKOI, I. (2010). Neuroprotective effects of hydrogen gas on brain in three types of stress models: a P-31 NMR and ESR study. Neuroscience Research 68, E320-E320.
 • ECKERMANN, J. M., CHEN, W., JADHAV, V., HSU, F. P., COLOHAN, A. R., TANG, J. u0026amp; ZHANG, J. H. (2011). Hydrogen is neuroprotective against surgically induced brain injury. Medical Gas Research 1, 7.
 • HUGYECZ, M., MRACSKO, E., HERTELENDY, P., FARKAS, E., DOMOKI, F. u0026amp; BARI, F. (2011). Hydrogen supplemented air inhalation reduces changes of prooxidant enzyme and gap junction protein levels after transient global cerebral ischemia in the rat hippocampus. Brain Research 1404, 31-8.
 • KOBAYASHI, H., OTANI, N., NAWASHIRO, H., SHIMA, K., SUZUKI, S. u0026amp; UENOYAMA, M. (2011). Effects of Hydrogen Gas in a Mouse Cold Induced Brain Injury Model. Journal of Neurotrauma 28, A64-A64.
 • KUROKI, C., TOKUMARU, O., OGATA, K. u0026amp; YOKOI, I. (2011). Neuroprotective effects of hydrogen gas on brain in three types of stress models: A P-31-NMR and ESR study. Neuroscience Research 71, E406-E406.
 • LIU, W., CHEN, O., CHEN, C., WU, B., TANG, J. u0026amp; ZHANG, J. H. (2011). Protective effects of hydrogen on fetal brain injury during maternal hypoxia. Acta Neurochir Suppl 111, 307-11.
 • MANAENKO, A., LEKIC, T., MA, Q., OSTROWSKI, R. P., ZHANG, J. H. u0026amp; TANG, J. (2011). Hydrogen inhalation is neuroprotective and improves functional outcomes in mice after intracerebral hemorrhage. Acta Neurochir Suppl 111, 179-83.
 • ONO, H., NISHIJIMA, Y., ADACHI, N., TACHIBANA, S., CHITOKU, S., MUKAIHARA, S., SAKAMOTO, M., KUDO, Y., NAKAZAWA, J., KANEKO, K. u0026amp; NAWASHIRO, H. (2011). Improved brain MRI indices in the acute brain stem infarct sites treated with hydroxyl radical scavengers, Edaravone and hydrogen, as compared to Edaravone alone. A non-controlled study. Medical Gas Research 1, 12.
 • SHEN, L., WANG, J., LIU, K., WANG, C., WU, H., SUN, Q., SUN, X. u0026amp; JING, H. (2011). Hydrogen-rich saline is cerebroprotective in a rat model of deep hypothermic circulatory arrest. Neurochemical Research 36, 1501-11.
 • SUN, Q., CAI, J., ZHOU, J., TAO, H., ZHANG, J. H., ZHANG, W. u0026amp; SUN, X. J. (2011). Hydrogen-rich saline reduces delayed neurologic sequelae in experimental carbon monoxide toxicity. Critical Care Medicine 39, 765-9.
 • WANG, C., LI, J., LIU, Q., YANG, R., ZHANG, J. H., CAO, Y. P. u0026amp; SUN, X. J. (2011). Hydrogen-rich saline reduces oxidative stress and inflammation by inhibit of JNK and NF-kappaB activation in a rat model of amyloid-beta-induced Alzheimer’s disease. Neuroscience Letters 491, 127-32.
 • YAN, H., KASHIWAKI, T., HAMASAKI, T., KINJO, T., TERUYA, K., KABAYAMA, S. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2011). The neuroprotective effects of electrolyzed reduced water and its model water containing molecular hydrogen and Pt nanoparticles. BMC Proc 5 Suppl 8, P69.
 • HOU, Z., LUO, W., SUN, X., HAO, S., ZHANG, Y., XU, F., WANG, Z. u0026amp; LIU, B. (2012). Hydrogen-rich saline protects against oxidative damage and cognitive deficits after mild traumatic brain injury. Brain Res Bull 88, 560-5.
 • ITO, M., HIRAYAMA, M., YAMAI, K., GOTO, S., ICHIHARA, M. u0026amp; OHNO, K. (2012). Drinking hydrogen water and intermittent hydrogen gas exposure, but not lactulose or continuous hydrogen gas exposure, prevent 6-hydorxydopamine-induced Parkinson’s disease in rats. Med Gas Res 2, 15.
 • JI, X., TIAN, Y., XIE, K., LIU, W., QU, Y. u0026amp; FEI, Z. (2012). Protective effects of hydrogen-rich saline in a rat model of traumatic brain injury via reducing oxidative stress. Journal of Surgical Research 178, e9-16.
 • SPULBER, S., EDOFF, K., HONG, L., MORISAWA, S., SHIRAHATA, S. u0026amp; CECCATELLI, S. (2012). Molecular hydrogen reduces LPS-induced neuroinflammation and promotes recovery from sickness behaviour in mice. PLoS One 7, e42078.
 • WANG, W., LI, Y., REN, J., XIA, F., LI, J. u0026amp; ZHANG, Z. (2012). Hydrogen rich saline reduces immune-mediated brain injury in rats with acute carbon monoxide poisoning. Neurological Research 34, 1007-15.
 • ZHAN, Y., CHEN, C., SUZUKI, H., HU, Q., ZHI, X. u0026amp; ZHANG, J. H. (2012). Hydrogen gas ameliorates oxidative stress in early brain injury after subarachnoid hemorrhage in rats. Critical Care Medicine 40, 1291-6.
 • ZHOU, J., CHEN, Y., HUANG, G. Q., LI, J., WU, G. M., LIU, L., BAI, Y. P. u0026amp; WANG, J. (2012). Hydrogen-rich saline reverses oxidative stress, cognitive impairment, and mortality in rats submitted to sepsis by cecal ligation and puncture. Journal of Surgical Research 178, 390-400.
 • ZHUANG, Z., ZHOU, M. L., YOU, W. C., ZHU, L., MA, C. Y., SUN, X. J. u0026amp; SHI, J. X. (2012). Hydrogen-rich saline alleviates early brain injury via reducing oxidative stress and brain edema following experimental subarachnoid hemorrhage in rabbits. BMC Neurosci 13, 47.
 • FENG, Y., WANG, R., XU, J., SUN, J., XU, T., GU, Q. u0026amp; WU, X. (2013). Hydrogen-rich saline prevents early neurovascular dysfunction resulting from inhibition of oxidative stress in STZ-diabetic rats. Curr Eye Res 38, 396-404.
 • MANAENKO, A., LEKIC, T., MA, Q., ZHANG, J. H. u0026amp; TANG, J. (2013). Hydrogen inhalation ameliorated mast cell-mediated brain injury after intracerebral hemorrhage in mice. Critical Care Medicine 41, 1266-75.
 • YONAMINE, R., SATOH, Y., KODAMA, M., ARAKI, Y. u0026amp; KAZAMA, T. (2013). Coadministration of hydrogen gas as part of the carrier gas mixture suppresses neuronal apoptosis and subsequent behavioral deficits caused by neonatal exposure to sevoflurane in mice. Anesthesiology 118, 105-13.
 
 • MR TAKAAKI KOMATSU, S. K., AKIRA HAYASHIDA, HIROFUMA NOGAMI, DR KIICHIRO TERUYA, YOSHINORI KATAKURA, KAZUMITI OTSUBO, SHINKATSU MORISAWA, PROF SANETAKA SHIRAHATA. (2001). Suppressive Effect of Electrolyzed-Reduced Water on the Growth of Cancer Cells and Microorganisms. Animal Cell Technology: From Target to Market 1, 220-223.
 • S. SHIRAHATA, S. K., K. KUSUMOTO, M. GOTOH, K. TERUYA, K. OTSUBO, J. S. MORISAWA, H. HAYASHI, K. KATAKURA. (2002). Electrolyzed Reduced Water Which Can Scavenge Active Oxygen Species Supresses Cell Growth and Regulates Gene Expression of Animal Cells. New Developments and New Applications in Animal Cell Technology, 93-96.
 • KOMATSU, T., KATAKURA, Y., TERUYA, K., OTSUBO, K., MORISAWA, S., u0026amp; u0026amp; SHIRAHATA, S. (2003). Electrolyzed reduced water induces differentiation in K-562 human leukemia cells. Animal cell technology: Basic u0026amp; applied aspects, 387-391.
 • JUN, Y., TERUYA, K., KATAKURA, Y., OTSUBO, K., MORISAWA, S. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2004). Suppression of invasion of cancer cells and angiogenesis by electrolyzed reduced water. In Vitro Cellular u0026amp; Developmental Biology-Animal 40, 79A-79A.
 • LEE, K.-J. (2004). Anticancer Effect of Alkaline Reduced Water. J Int Soc Life Inf Sci 22, 302-305.
 • NISHIKAWA, R., TERUYA, K., KATAKURA, Y., OTSUBO, K., MORISAWA, S. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2004). Suppression of two-stage cell transformation by electrolyzed reduced water/platinum nanocolloids. In Vitro Cellular u0026amp; Developmental Biology-Animal 40, 79A-79A.
 • NISHIKAWA, R., TERUYA, K., KATAKURA, Y., OSADA, K., HAMASAKI, T., KASHIWAGI, T., KOMATSU, T., LI, Y., YE, J., ICHIKAWA, A., OTSUBO, K., MORISAWA, S., XU, Q. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2005). Electrolyzed Reduced Water Supplemented with Platinum Nanoparticles Suppresses Promotion of Two-stage Cell Transformation. Cytotechnology 47, 97-105.
 • RYUHEI NISHIKAWA, F. O. A. K. T., YOSHINORI KATAKURA, KAZUMICHI OTSUBO, SHINKATSU MORISAWA, QIANGHUA XU, SANETAKA SHIRAHATA. (2006). Suppression of two-stage cell transformation by electrolyzed reduced water containing platinum nanoparticles. Animal Cell Technology: Basic u0026amp; Applied Aspects 14.
 • SAITOH, Y., OKAYASU, H., XIAO, L., HARATA, Y. u0026amp; MIWA, N. (2008). Neutral pH Hydrogen-Enriched Electrolyzed Water Achieves Tumor-Preferential Clonal Growth Inhibition Over Normal Cells and Tumor Invasion Inhibition Concurrently With Intracellular Oxidant Repression. Oncology Research 17, 247-255.
 • YE, J., LI, Y., HAMASAKI, T., NAKAMICHI, N., KOMATSU, T., KASHIWAGI, T., TERUYA, K., NISHIKAWA, R., KAWAHARA, T., OSADA, K., TOH, K., ABE, M., TIAN, H., KABAYAMA, S., OTSUBO, K., MORISAWA, S., KATAKURA, Y. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2008). Inhibitory effect of electrolyzed reduced water on tumor angiogenesis. Biological u0026amp; Pharmaceutical Bulletin 31, 19-26.
 • SAITOH, Y., YOSHIMURA, Y., NAKANO, K. u0026amp; MIWA, N. (2009). Platinum nanocolloid-supplemented hydrogen dissolved water inhibits growth of human tongue carcinoma cells preferentially over normal cells. Exp Oncol 31, 156-62.
 • TSAI, C. F., HSU, Y. W., CHEN, W. K., HO, Y. C. u0026amp; LU, F. J. (2009). Enhanced induction of mitochondrial damage and apoptosis in human leukemia HL-60 cells due to electrolyzed-reduced water and glutathione. Biosci Biotechnol Biochem 73, 280-7.
 • ASADA, R., KAGEYAMA, K., TANAKA, H., MATSUI, H., KIMURA, M., SAITOH, Y. u0026amp; MIWA, N. (2010). Antitumor effects of nano-bubble hydrogen-dissolved water are enhanced by coexistent platinum colloid and the combined hyperthermia with apoptosis-like cell death. Oncol Rep 24, 1463-70.
 • KENSUKE NAKANISHI, T. H., TAKURO NAKAMURA,, MASUMI ABE, K. T., YOSHINORI KATAKURA, u0026amp; SHINKATSU MORISAWA, A. S. S. (2010). growth suppression of HL60 and L6 cells by atomic hydrogen.
 • MATSUSHITA, T., KUSAKABE, Y., KITAMURA, A., OKADA, S. u0026amp; MURASE, K. (2011). Investigation of protective effect of hydrogen-rich water against cisplatin-induced nephrotoxicity in rats using blood oxygenation level-dependent magnetic resonance imaging. Jpn J Radiol 29, 503-12.
 • AKIO KAGAWA, K. K., MASAYUKI MIZUMOTO, YUTAKA TAGAWA, YOICHI MASIKO. (2012). Influence of Hydrogen Discharged from Palladium Base Hydrogen Storage Alloys on Cancer Cells. Materials Science Forum 706, 520-525.
 • KINJO, T., YE, J., YAN, H. X., HAMASAKI, T., NAKANISHI, H., TOH, K., NAKAMICHI, N., KABAYAMA, S., TERUYA, K. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2012). Suppressive effects of electrochemically reduced water on matrix metalloproteinase-2 activities and in vitro invasion of human fibrosarcoma HT1080 cells. Cytotechnology 64, 357-371.
 • MAKOTO MATSUZAKI, A. K., AIKO MOTOISHI, KUNIHIKO TANAKA, MASATAKA YAMAMOTO, YUTAKA TAGAWA. (2013). Mechanism of Cancer Cell Death Induced by Hydrogen Discharged from Palladium Base Hydrogen Storage Alloy. Materials Science and Chemical Engineering
 • KANG, K.-M., KANG, Y.-N., CHOI, I.-B., GU, Y., KAWAMURA, T., TOYODA, Y. u0026amp; NAKAO, A. (2011). Effects of drinking hydrogen-rich water on the quality of life of patients treated with radiotherapy for liver tumors. Medical Gas Research 1, 11.
 • NAKASHIMA-KAMIMURA, N., MORI, T., OHSAWA, I., ASOH, S. u0026amp; OHTA, S. (2009). Molecular hydrogen alleviates nephrotoxicity induced by an anti-cancer drug cisplatin without compromising anti-tumor activity in mice. Cancer Chemother Pharmacol.
 
 
 • KAWASAKI, H., GUAN, J. J. u0026amp; TAMAMA, K. (2010). Hydrogen gas treatment prolongs replicative lifespan of bone marrow multipotential stromal cells in vitro while preserving differentiation and paracrine potentials. Biochemical and Biophysical Research Communications 397, 608-613.
 • FUJITA, R., TANAKA, Y., SAIHARA, Y., YAMAKITA, M., ANDO, D. u0026amp; KOYAMA, K. (2011). Effect of molecular hydrogen saturated alkaline electrolyzed water on disuse muscle atrophy in gastrocnemius muscle. Journal of Physiological Anthropology 30, 195-201.
 • HANAOKA, T., KAMIMURA, N., YOKOTA, T., TAKAI, S. u0026amp; OHTA, S. (2011). Molecular hydrogen protects chondrocytes from oxidative stress and indirectly alters gene expressions through reducing peroxynitrite derived from nitric oxide. Medical Gas Research 1, 18.
 • ITOH, T., HAMADA, N., TERAZAWA, R., ITO, M., OHNO, K., ICHIHARA, M. u0026amp; NOZAWA, Y. (2011). Molecular hydrogen inhibits lipopolysaccharide/interferon gamma-induced nitric oxide production through modulation of signal transduction in macrophages. Biochemical and Biophysical Research Communications 411, 143-9.
 • KUBOTA, M., SHIMMURA, S., KUBOTA, S., MIYASHITA, H., KATO, N., NODA, K., OZAWA, Y., USUI, T., ISHIDA, S., UMEZAWA, K., KURIHARA, T. u0026amp; TSUBOTA, K. (2011). Hydrogen and N-acetyl-L-cysteine rescue oxidative stress-induced angiogenesis in a mouse corneal alkali-burn model. Investigative Ophthalmology and Visual Science 52, 427-33.
 • LEKIC, T., MANAENKO, A., ROLLAND, W., FATHALI, N., PETERSON, M., TANG, J. u0026amp; ZHANG, J. H. (2011). Protective effect of hydrogen gas therapy after germinal matrix hemorrhage in neonatal rats. Acta Neurochir Suppl 111, 237-41.
 • TAKEUCHI, S., WADA, K., NAGATANI, K., OSADA, H., OTANI, N. u0026amp; NAWASHIRO, H. (2012). Hydrogen may inhibit collagen-induced platelet aggregation: an ex vivo and in vivo study. Internal Medicine 51, 1309-13.
 • XU, Z., ZHOU, J., CAI, J., ZHU, Z., SUN, X. u0026amp; JIANG, C. (2012). Anti-inflammation effects of hydrogen saline in LPS activated macrophages and carrageenan induced paw oedema. J Inflamm (Lond) 9, 2.
 • CAI, W. W., ZHANG, M. H., YU, Y. S. u0026amp; CAI, J. H. (2013). Treatment with hydrogen molecule alleviates TNFalpha-induced cell injury in osteoblast. Mol Cell Biochem 373, 1-9.
 • 10. GUO, J. D., LI, L., SHI, Y. M., WANG, H. D. u0026amp; HOU, S. X. (2013). Hydrogen water consumption prevents osteopenia in ovariectomized rats. Br J Pharmacol 168, 1412-20.
 • 11. SUN, Y., SHUANG, F., CHEN, D. M. u0026amp; ZHOU, R. B. (2013). Treatment of hydrogen molecule abates oxidative stress and alleviates bone loss induced by modeled microgravity in rats. Osteoporos Int24, 969-78.
 
 • NAKAYAMA, M., KABAYAMA, S., TERAWAKI, H., NAKAYAMA, K., KATO, K., SATO, T. u0026amp; ITO, S. (2007). Less-oxidative hemodialysis solution rendered by cathode-side application of electrolyzed water. Hemodial Int 11, 322-7.
 • YUSUKE OHSAKI1, T. M., 2, YOSHIMI YONEKI1, SATOSHI ENDO1, TAKUMA HOSOYA1, WANJUN ZHU3, MASAAKI NAKAYAMA3 AND SADAYOSHI ITO1. (2008). Electrolyzed water reduces urinary protein excretion in the streptozotocin induced diabetic Dahl salt sensitive rats. The FASEB Journal.
 • CARDINAL, J. S., ZHAN, J., WANG, Y., SUGIMOTO, R., TSUNG, A., MCCURRY, K. R., BILLIAR, T. R. u0026amp; NAKAO, A. (2010). Oral hydrogen water prevents chronic allograft nephropathy in rats. Kidney International 77, 101-9.
 • KITAMURA, A., KOBAYASHI, S., MATSUSHITA, T., FUJINAWA, H. u0026amp; MURASE, K. (2010). Experimental verification of protective effect of hydrogen-rich water against cisplatin-induced nephrotoxicity in rats using dynamic contrast-enhanced CT. British Journal of Radiology 83, 509-514.
 • MATSUSHITA, T., KUSAKABE, Y., KITAMURA, A., OKADA, S. u0026amp; MURASE, K. (2011). Protective effect of hydrogen-rich water against gentamicin-induced nephrotoxicity in rats using blood oxygenation level-dependent MR imaging. Magn Reson Med Sci 10, 169-76.
 • KATAKURA, M., HASHIMOTO, M., TANABE, Y. u0026amp; SHIDO, O. (2012). Hydrogen-rich water inhibits glucose and alpha,beta -dicarbonyl compound-induced reactive oxygen species production in the SHR.Cg-Leprcp/NDmcr rat kidney. Medical Gas Research 2, 18.
 • KATO, S., HOKAMA, R., OKAYASU, H., SAITOH, Y., IWAI, K. u0026amp; MIWA, N. (2012). Colloidal platinum in hydrogen-rich water exhibits radical-scavenging activity and improves blood fluidity. J Nanosci Nanotechnol 12, 4019-27.
 
 • GHARIB, B., HANNA, S., ABDALLAHI, O. M., LEPIDI, H., GARDETTE, B. u0026amp; DE REGGI, M. (2001). Anti-inflammatory properties of molecular hydrogen: investigation on parasite-induced liver inflammation. C R Acad Sci III 324, 719-724.
 • ITOH, T., FUJITA, Y., ITO, M., MASUDA, A., OHNO, K., ICHIHARA, M., KOJIMA, T., NOZAWA, Y. u0026amp; ITO, M. (2009). Molecular hydrogen suppresses FcepsilonRI-mediated signal transduction and prevents degranulation of mast cells. Biochem Biophys Res Commun 389, 651-6.
 • KAJIYA, M., SATO, K., SILVA, M. J., OUHARA, K., DO, P. M., SHANMUGAM, K. T. u0026amp; KAWAI, T. (2009). Hydrogen from intestinal bacteria is protective for Concanavalin A-induced hepatitis. Biochem Biophys Res Commun 386, 316-21.
 • PARK, S. K., QI, X. F., SONG, S. B., KIM, D. H., TENG, Y. C., YOON, Y. S., KIM, K. Y., LI, J. H., JIN, D. u0026amp; LEE, K. J. (2009). Electrolyzed-reduced water inhibits acute ethanol-induced hangovers in Sprague-Dawley rats. Biomed Res 30, 263-9.
 • TSAI, C. F., HSU, Y. W., CHEN, W. K., CHANG, W. H., YEN, C. C., HO, Y. C. u0026amp; LU, F. J. (2009). Hepatoprotective effect of electrolyzed reduced water against carbon tetrachloride-induced liver damage in mice. Food Chem Toxicol 47, 2031-6.
 • LIU, Q., SHEN, W. F., SUN, H. Y., FAN, D. F., NAKAO, A., CAI, J. M., YAN, G., ZHOU, W. P., SHEN, R. X., YANG, J. M. u0026amp; SUN, X. J. (2010). Hydrogen-rich saline protects against liver injury in rats with obstructive jaundice. Liver International 30, 958-968.
 • SHEN, M. H., HE, J. A., CAI, J. M., SUN, Q. A., SUN, X. J. u0026amp; HUO, Z. L. (2010). Hydrogen as a novel and effective treatment of acute carbon monoxide poisoning. Medical Hypotheses 75, 235-237.
 • SUN, H., CHEN, L., ZHOU, W., HU, L., LI, L., TU, Q., CHANG, Y., LIU, Q., SUN, X., WU, M. u0026amp; WANG, H. (2011). The protective role of hydrogen-rich saline in experimental liver injury in mice. Journal of Hepatology 54, 471-80.
 • XIANG, L., TAN, J. W., HUANG, L. J., JIA, L., LIU, Y. Q., ZHAO, Y. Q., WANG, K. u0026amp; DONG, J. H. (2012). Inhalation of hydrogen gas reduces liver injury during major hepatotectomy in swine. World Journal of Gastroenterology 18, 5197-5204.
 • KOYAMA, Y., TAURA, K., HATANO, E., TANABE, K., YAMAMOTO, G., NAKAMURA, K., YAMANAKA, K., KITAMURA, K., NARITA, M., NAGATA, H., YANAGIDA, A., IIDA, T., IWAISAKO, K., FUJINAWA, H. u0026amp; UEMOTO, S. (2013). Effects of Oral Intake of Hydrogen Water on Liver Fibrogenesis in Mice. Hepatol Res.
 • LIU, G. D., ZHANG, H., WANG, L., HAN, Q., ZHOU, S. F. u0026amp; LIU, P. (2013). Molecular hydrogen regulates the expression of miR-9, miR-21 and miR-199 in LPS-activated retinal microglia cells. Int J Ophthalmol 6, 280-5.
 • WANG, W., TIAN, L., LI, Y., WANG, X., XIA, F., LI, L., LI, J. u0026amp; ZHANG, Z. (2013). Effects of hydrogen-rich saline on rats with acute carbon monoxide poisoning. Journal of Emergency Medicine 44, 107-15.
 
 
 • HUANG, C. S., KAWAMURA, T., LEE, S., TOCHIGI, N., SHIGEMURA, N., BUCHHOLZ, B. M., KLOKE, J. D., BILLIAR, T. R., TOYODA, Y. u0026amp; NAKAO, A. (2010). Hydrogen inhalation ameliorates ventilator-induced lung injury. Critical Care 14, R234.
 • QIU, X. C., JIN, Y. C., SUN, Y., LUO, P. F., FU, J. F., CHEN, B. u0026amp; XIA, Z. F. (2010). [Effect of hydrogen-rich saline on blood pressure and antioxidant ability of lung tissue in scalded rats following delayed resuscitation]. Zhonghua Shao Shang Za Zhi 26, 435-8.
 • ZHENG, J., LIU, K., KANG, Z. M., CAI, J. M., LIU, W. W., XU, W. G., LI, R. P., TAO, H. Y., ZHANG, J. H. u0026amp; SUN, X. J. (2010). Saturated hydrogen saline protects the lung against oxygen toxicity. Undersea u0026amp; Hyperbaric Medicine 37, 185-192.
 • FANG, Y., FU, X. J., GU, C., XU, P., WANG, Y., YU, W. R., SUN, Q., SUN, X. J. u0026amp; YAO, M. (2011). Hydrogen-rich saline protects against acute lung injury induced by extensive burn in rat model. Journal of Burn Care and Research 32, e82-91.
 • HUANG, C. S., KAWAMURA, T., PENG, X., TOCHIGI, N., SHIGEMURA, N., BILLIAR, T. R., NAKAO, A. u0026amp; TOYODA, Y. (2011). Hydrogen inhalation reduced epithelial apoptosis in ventilator-induced lung injury via a mechanism involving nuclear factor-kappa B activation. Biochemical and Biophysical Research Communications 408, 253-8.
 • LIU, S., LIU, K., SUN, Q., LIU, W., XU, W., DENOBLE, P., TAO, H. u0026amp; SUN, X. (2011). Consumption of hydrogen water reduces paraquat-induced acute lung injury in rats. Journal of Biomedicine u0026amp; Biotechnology 2011, 305086.
 • QIU, X., LI, H., TANG, H., JIN, Y., LI, W., YUSUN, PINGFENG, SUN, X. u0026amp; XIA, Z. (2011). Hydrogen inhalation ameliorates lipopolysaccharide-induced acute lung injury in mice. Int Immunopharmacol 11, 2130-7.
 • SUN, Q. A., CAI, J. M., LIU, S. L., LIU, Y., XU, W. G., TAO, H. Y. u0026amp; SUN, X. J. (2011). Hydrogen-Rich Saline Provides Protection Against Hyperoxic Lung Injury. Journal of Surgical Research 165, E43-E49.
 • TERASAKI, Y., OHSAWA, I., TERASAKI, M., TAKAHASHI, M., KUNUGI, S., DEDONG, K., URUSHIYAMA, H., AMENOMORI, S., KANEKO-TOGASHI, M., KUWAHARA, N., ISHIKAWA, A., KAMIMURA, N., OHTA, S. u0026amp; FUKUDA, Y. (2011). Hydrogen therapy attenuates irradiation-induced lung damage by reducing oxidative stress. American Journal of Physiology – Lung Cellular and Molecular Physiology 301, L415-26.
 • LIANG, C., LIU, X., LIU, L. u0026amp; HE, D. (2012). [Effect of hydrogen inhalation on p38 MAPK activation in rats with lipopolysaccharide- induced acute lung injury]. Nan Fang Yi Ke Da Xue Xue Bao 32, 1211-3.
 • SHI, J., YAO, F., ZHONG, C., PAN, X., YANG, Y. u0026amp; LIN, Q. (2012). Hydrogen saline is protective for acute lung ischaemia/reperfusion injuries in rats. Heart Lung Circ 21, 556-63.
 • XIE, K., YU, Y., HUANG, Y., ZHENG, L., LI, J., CHEN, H., HAN, H., HOU, L., GONG, G. u0026amp; WANG, G. (2012). Molecular hydrogen ameliorates lipopolysaccharide-induced acute lung injury in mice through reducing inflammation and apoptosis. Shock 37, 548-55.
 • KAWAMURA, T., WAKABAYASHI, N., SHIGEMURA, N., HUANG, C. S., MASUTANI, K., TANAKA, Y., NODA, K., PENG, X., TAKAHASHI, T., BILLIAR, T. R., OKUMURA, M., TOYODA, Y., KENSLER, T. W. u0026amp; NAKAO, A. (2013). Hydrogen gas reduces hyperoxic lung injury via the Nrf2 pathway in vivo. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol 304, L646-56.
 • LIU, W., SHAN, L. P., DONG, X. S., LIU, X. W., MA, T. u0026amp; LIU, Z. (2013). Combined early fluid resuscitation and hydrogen inhalation attenuates lung and intestine injury. World J Gastroenterol 19, 492-502.
 • XIAO, M., ZHU, T., WANG, T. u0026amp; WEN, F. Q. (2013). Hydrogen-rich saline reduces airway remodeling via inactivation of NF-kappaB in a murine model of asthma. Eur Rev Med Pharmacol Sci 17, 1033-43.
 
 • FUKUDA, K., ASOH, S., ISHIKAWA, M., YAMAMOTO, Y., OHSAWA, I. u0026amp; OHTA, S. (2007). Inhalation of hydrogen gas suppresses hepatic injury caused by ischemia/reperfusion through reducing oxidative stress. Biochem Biophys Res Commun 361, 670-674.
 • CAI, J., KANG, Z., LIU, W. W., LUO, X., QIANG, S., ZHANG, J. H., OHTA, S., SUN, X., XU, W., TAO, H. u0026amp; LI, R. (2008). Hydrogen therapy reduces apoptosis in neonatal hypoxia-ischemia rat model. Neurosci Lett 441, 167-172.
 • HAYASHIDA, K., SANO, M., KIMURA, K., ENDO, J., KATAYAMA, T., TOKUDOME, S., ONIZUKA, T., YUASA, S., KAWAMURA, A., OGAWA, S. u0026amp; FUKUDA, K. (2008). Inhalation of hydrogen gas protects the heart from ischemic reperfusion injury. Journal of the American College of Cardiology 51, A375-A375.
 • HAYASHIDA, K., SANO, M., OHSAWA, I., SHINMURA, K., TAMAKI, K., KIMURA, K., ENDO, J., KATAYAMA, T., KAWAMURA, A., KOHSAKA, S., MAKINO, S., OHTA, S., OGAWA, S. u0026amp; FUKUDA, K. (2008). Inhalation of hydrogen gas reduces infarct size in the rat model of myocardial ischemia-reperfusion injury. Biochem Biophys Res Commun 373, 30-35.
 • HAYASHIDA, K., SANO, M., OHSAWA, I., SHINMURA, K., TAMAKI, K., KIMURA, K., ENDO, J., OHTA, S., FUKUDA, K. u0026amp; OGAWA, S. (2008). Inhalation of hydrogen gas reduces infarct size in the rat model of myocardial ischemia-reperfusion injury. Journal of Cardiac Failure 14, S168-S168.
 • KUROKI, C., TOKUMARU, O., OGATA, K. u0026amp; YOKOI, I. (2008). Neuroprotective effects of hydrogen gas on brain in hypoxic stress model and ischemia-reperfusion model: A P-31 NMR study. Neuroscience Research 61, S274-S274.
 • CAI, J. M., KANG, Z. M., LIU, K., LIU, W. W., LI, R. P., ZHANG, J. H., LUO, X. u0026amp; SUN, X. J. (2009). Neuroprotective effects of hydrogen saline in neonatal hypoxia-ischemia rat model. Brain Res 1256, 129-137.
 • KUROKI, C., TOKUMARU, O., OGATA, K., KOGA, H. u0026amp; YOKOI, I. (2009). Neuroprotective Effects of Hydrogen Gas on Brain in Ischemia-Reperfusion Model: A P-31-Nmr Study. Journal of Physiological Sciences 59, 371-371.
 • MAO, Y. F., ZHENG, X. F., CAI, J. M., YOU, X. M., DENG, X. M., ZHANG, J. H., JIANG, L. u0026amp; SUN, X. J. (2009). Hydrogen-rich saline reduces lung injury induced by intestinal ischemia/reperfusion in rats. Biochem Biophys Res Commun 381, 602-5.
 • MATCHETT, G. A., FATHALI, N., HASEGAWA, Y., JADHAV, V., OSTROWSKI, R. P., MARTIN, R. D., DOROTTA, I. R., SUN, X. u0026amp; ZHANG, J. H. (2009). Hydrogen gas is ineffective in moderate and severe neonatal hypoxia-ischemia rat models. Brain Research 1259, 90-7.
 • SUN, Q., KANG, Z. M., CAI, J. M., LIU, W. W., LIU, Y., ZHANG, J. H., DENOBLE, P. J., TAO, H. Y. u0026amp; SUN, X. J. (2009). Hydrogen-Rich Saline Protects Myocardium Against Ischemia/Reperfusion Injury in Rats. Experimental Biology and Medicine 234, 1212-1219.
 • ZHENG, X., MAO, Y., CAI, J., LI, Y., LIU, W., SUN, P., ZHANG, J. H., SUN, X. u0026amp; YUAN, H. (2009). Hydrogen-rich saline protects against intestinal ischemia/reperfusion injury in rats. Free Radic Res 43, 478-84.
 • KAWAMURA, T., HUANG, C. S., TOCHIGI, N., LEE, S., SHIGEMURA, N., BILLIAR, T. R., OKUMURA, M., NAKAO, A. u0026amp; TOYODA, Y. (2010). Inhaled Hydrogen Gas Therapy for Prevention of Lung Transplant-Induced Ischemia/Reperfusion Injury in Rats. Transplantation 90, 1344-1351
 • NAKAO, A., KACZOROWSKI, D. J., WANG, Y., CARDINAL, J. S., BUCHHOLZ, B. M., SUGIMOTO, R., TOBITA, K., LEE, S., TOYODA, Y., BILLIAR, T. R. u0026amp; MCCURRY, K. R. (2010). Amelioration of rat cardiac cold ischemia/reperfusion injury with inhaled hydrogen or carbon monoxide, or both. The Journal of heart and lung transplantation : the official publication of the International Society for Heart Transplantation 29, 544-53.
 • SHINGU, C., KOGA, H., HAGIWARA, S., MATSUMOTO, S., GOTO, K., YOKOI, I. u0026amp; NOGUCHI, T. (2010). Hydrogen-rich saline solution attenuates renal ischemia-reperfusion injury. Journal of Anesthesia 24, 569-574.
 • CHEN, H., SUN, Y. P., HU, P. F., LIU, W. W., XIANG, H. G., LI, Y., YAN, R. L., SU, N., RUAN, C. P., SUN, X. J. u0026amp; WANG, Q. (2011). The effects of hydrogen-rich saline on the contractile and structural changes of intestine induced by ischemia-reperfusion in rats. Journal of Surgical Research 167, 316-22.
 • ELTZSCHIG, H. K. u0026amp; ECKLE, T. (2011). Ischemia and reperfusion–from mechanism to translation. Nature Medicine 17, 1391-401.
 • HUANG, Y., XIE, K. L., LI, J. P., XU, N., GONG, G., WANG, G. L., YU, Y. H., DONG, H. L. u0026amp; XIONG, L. Z. (2011). Beneficial effects of hydrogen gas against spinal cord ischemia-reperfusion injury in rabbits. Brain Research 1378, 125-136.
 • JI, Q., HUI, K., ZHANG, L., SUN, X., LI, W. u0026amp; DUAN, M. (2011). The effect of hydrogen-rich saline on the brain of rats with transient ischemia. Journal of Surgical Research 168, e95-e101.
 • LIU, Y., LIU, W., SUN, X., LI, R., SUN, Q., CAI, J., KANG, Z., LV, S., ZHANG, J. H. u0026amp; ZHANG, W. (2011). Hydrogen saline offers neuroprotection by reducing oxidative stress in a focal cerebral ischemia-reperfusion rat model. Medical Gas Research 1, 15.
 • WANG, F., YU, G., LIU, S. Y., LI, J. B., WANG, J. F., BO, L. L., QIAN, L. R., SUN, X. J. u0026amp; DENG, X. M. (2011). Hydrogen-Rich Saline Protects Against Renal Ischemia/Reperfusion Injury in Rats. Journal of Surgical Research 167, e339-44.
 • ZHANG, Y., SUN, Q., HE, B., XIAO, J., WANG, Z. u0026amp; SUN, X. (2011). Anti-inflammatory effect of hydrogen-rich saline in a rat model of regional myocardial ischemia and reperfusion. International Journal of Cardiology 148, 91-5.
 • ZHU, W. J., NAKAYAMA, M., MORI, T., NAKAYAMA, K., KATOH, J., MURATA, Y., SATO, T., KABAYAMA, S. u0026amp; ITO, S. (2011). Intake of water with high levels of dissolved hydrogen (H2) suppresses ischemia-induced cardio-renal injury in Dahl salt-sensitive rats. Nephrology, Dialysis, Transplantation 26, 2112-8.
 • GE, P., ZHAO, J., LI, S., DING, Y., YANG, F. u0026amp; LUO, Y. (2012). Inhalation of hydrogen gas attenuates cognitive impairment in transient cerebral ischemia via inhibition of oxidative stress. Neurological Research 34, 187-94.
 • JIANG, D., WU, D., ZHANG, Y., XU, B., SUN, X. u0026amp; LI, Z. (2012). Protective effects of hydrogen rich saline solution on experimental testicular ischemia-reperfusion injury in rats. J Urol 187, 2249-53.
 • LEE, J. W., KIM, J. I., LEE, Y. A., LEE, D. H., SONG, C. S., CHO, Y. J. u0026amp; HAN, J. S. (2012). Inhaled hydrogen gas therapy for prevention of testicular ischemia/reperfusion injury in rats. Journal of Pediatric Surgery 47, 736-742.
 • LI, H., ZHOU, R., LIU, J., LI, Q., ZHANG, J., MU, J. u0026amp; SUN, X. (2012). Hydrogen-rich saline attenuates lung ischemia-reperfusion injury in rabbits. Journal of Surgical Research 174, e11-6.
 • LI, J., DONG, Y., CHEN, H., HAN, H., YU, Y., WANG, G., ZENG, Y. u0026amp; XIE, K. (2012). Protective effects of hydrogen-rich saline in a rat model of permanent focal cerebral ischemia via reducing oxidative stress and inflammatory cytokines. Brain Research 1486, 103-11.
 • NAGATANI, K., TAKEUCHI, S., OTANI, N., WADA, K. u0026amp; NAWASHIRO, H. (2012). Effect of Hydrogen Gas on the Survival Rate of Mice Following Global Cerebral Ischemia. Shock 37(6):645-652, 2012 Reply. Shock 38, 444-445.
 • NAGATANI, K., WADA, K., TAKEUCHI, S., KOBAYASHI, H., UOZUMI, Y., OTANI, N., FUJITA, M., TACHIBANA, S. u0026amp; NAWASHIRO, H. (2012). Effect of Hydrogen Gas on the Survival Rate of Mice Following Global Cerebral Ischemia. Shock 37, 645-652.
 • ZHANG, J., LIU, C., TAI, M. u0026amp; QU, K. (2012). Effect of hydrogen gas on the survival rate of mice following global cerebral ischemia (Shock 37(6), 645-652, 2012). Shock 38, 444; author reply 444-5.
 • ZHANG, J. Y., LIU, C., TAI, M. H. u0026amp; QU, K. (2012). Effect of Hydrogen Gas on the Survival Rate of Mice Following Global Cerebral Ischemia. Shock 37(6):645-652, 2012. Shock 38, 444-444.
 • ZHAO, L., WANG, Y. B., QIN, S. R., MA, X. M., SUN, X. J., WANG, M. L. & ZHONG, R. G. (2013). Protective effect of hydrogen-rich saline on ischemia/reperfusion injury in rat skin flap. J Zhejiang Univ Sci B 14, 382-91.
 • ZHOU, L., WANG, X., XUE, W., XIE, K., HUANG, Y., CHEN, H., GONG, G.  & ZENG, Y. (2013). Beneficial effects of hydrogen-rich saline against spinal cord ischemia-reperfusion injury in rabbits. Brain Research 1517, 150-60.
 
 • DARNAUD, C. (1951). [Indications for alkaline mineral water cure in diabetes mellitus]. Toulouse Med 52, 277-84.
 • YOKOYAMA, J.-M. K. A. K. (1997). Effects of alkaline ionized water on spontaneously diabetic GK-rats fed sucrose. Korea. J. of Lab. Anim Sa 13, 187-190.
 • NELSON, D., AVULA, C. P. R., JOLLY, C., DE VIERVILLE, J. u0026amp; FERNANDES, G. (1998). Effect of electrolyzed water intake on lifespan of autoimmune disease prone mice. Faseb Journal 12, A794-A794.
 • M. ODA, K. K., K. TERUYA, T. HARA, T. MAKI, S. KABAYAMA, Y. KATAKURA, K. OTSUBO, S. MORISAWA, H. HAYASHI. (2000). Electrolyzed and natural reduced water exhibit insulin-like activity on glucose uptake into muscle cells and adipocytes. Animal Cell Technology: Products from Cells, Cells as Products, 425-427.
 • SHIRAHATA, S. (2001). Anti-oxidative water improves diabetes.
 • LI, Y., NISHIMURA, T., TERUYA, K., MAKI, T., KOMATSU, T., HAMASAKI, T., KASHIWAGI, T., KABAYAMA, S., SHIM, S. Y., KATAKURA, Y., OSADA, K., KAWAHARA, T., OTSUBO, K., MORISAWA, S., ISHII, Y., GADEK, Z. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2002). Protective mechanism of reduced water against alloxan-induced pancreatic beta-cell damage: Scavenging effect against reactive oxygen species. Cytotechnology 40, 139-49.
 • CHIASSON, J. L., JOSSE, R. G., GOMIS, R., HANEFELD, M., KARASIK, A. u0026amp; LAAKSO, M. (2003). Acarbose treatment and the risk of cardiovascular disease and hypertension in patients with impaired glucose tolerance: the STOP-NIDDM trial. JAMA 290, 486-94.
 • KIM, H.-W. (2004). Alkaline Reduced Water produced by UMQ showed Anti-cancer and Anti-diabetic effect.
 • SHIRAHATA, S. (2004). The suppressive effect of electrolyzed reduced water on lipid peroxidation.
 • LI, Y.-P., TERUYA, K., KATAKURA, Y., KABAYAMA, S., OTSUBO, K.,MORISAWA, S., ET AL. (2005). Effect of reduced water on the apoptotic cell death triggered by oxidative stress in pancreatic b HIT-T15 cell. Animal cell technology meets genomics, 121-124.
 • ETC..ET.AL, G. Y. (2006). Anti-oxidation Effect and Anti Type 2 Diabetic Effect in Active Hydrogen Water
 • . Medicine and Biology 150, 384-392.
 • JIN, D., RYU, S. H., KIM, H. W., YANG, E. J., LIM, S. J., RYANG, Y. S., CHUNG, C. H., PARK, S. K. u0026amp; LEE, K. J. (2006). Anti-diabetic effect of alkaline-reduced water on OLETF rats. Biosci Biotechnol Biochem 70, 31-7.
 • KIM, M. J. u0026amp; KIM, H. K. (2006). Anti-diabetic effects of electrolyzed reduced water in streptozotocin-induced and genetic diabetic mice. Life Sci 79, 2288-92.
 • N, D. P., SEUNG-KYU ; LEE, YOUNG-MI ; YOON, YANG-SUK ; KIM, DONG-HEUI ; DEUNG, YOUNG-KUN ; LEE, KYU-JAE. (2006). Effect of mineral induced alkaline reduced water on sprague-dawley rats fed on a high fat diet. J. Exp. Biomed. Sci. 12, 1-7.
 • YEUNHWA GU, K. O., TAIGO FUJ, YUKA ITOKAWA, TAKASHI MASUBUCHI, Y. K., TOSHIHIRO MAENAKA,, KWANG-HO CHO7), J.-S. C., TAKENORI YAMASHITA,, YASUYUKI TAKAGI, I.-B. C., KI-MUN KANG,, TAKEO HASEGAWA, T. M., MASAMI OSHIMA u0026amp; IKUKATSU SUZUKI, A. T. I. (2006). Anti Type 2 Diabetic Effect and Anti-oxidation Effect in Active Hydrogen Water Administration KK-Ay Mice. Medicine and Biology 150, 384-392.
 • KIM, M. J., JUNG, K. H., UHM, Y. K., LEEM, K. H. u0026amp; KIM, H. K. (2007). Preservative effect of electrolyzed reduced water on pancreatic beta-cell mass in diabetic db/db mice. Biol Pharm Bull 30, 234-6.
 • OHSAWA, I., NISHIMAKI, K., YAMAGATA, K., ISHIKAWA, M. u0026amp; OHTA, S. (2008). Consumption of hydrogen water prevents atherosclerosis in apoliporotein E knockout mice. Biochem Biophys Res Commun 377, 1195-8.
 • KAWAHITO, S., KITAHATA, H. u0026amp; OSHITA, S. (2009). Problems associated with glucose toxicity: Role of hyperglycemia-induced oxidative stress. World Journal of Gastroenterology 15, 4137-4142.
 • MENGTSAN, C. Y. C. (2009). Effect of alkaline reduced water on erythrocyte oxidative status and plasma lipids of spontaneously hypertensive rats. Taiwanese Journal of Agricultural Chemistry and Food Science 47, 71-72.
 • CHEN, C. H., MANAENKO, A., ZHAN, Y., LIU, W. W., OSTROWKI, R. P., TANG, J. u0026amp; ZHANG, J. H. (2010). Hydrogen Gas Reduced Acute Hyperglycemia-Enhanced Hemorrhagic Transformation in a Focal Ischemia Rat Model. Neuroscience 169, 402-414.
 • MASUMI ABE, S. S., KAZUKO TOH, TAKEKI HAMASAKI, NOBORU NAKAMICHI, KIICHIRO TERUYA, YOSHINORI KATAKURA, SHINKATSU MORISAWA, SANETAKA SHIRAHATA. (2010). Suppressive Effect of ERW on Lipid Peroxidation and Plasma Triglyceride Level. Animal Cell Technology: Basic u0026amp; Applied Aspects 16.
 • HASHIMOTO, M., KATAKURA, M., NABIKA, T., TANABE, Y., HOSSAIN, S., TSUCHIKURA, S. u0026amp; SHIDO, O. (2011). Effects of hydrogen-rich water on abnormalities in a SHR.Cg-Leprcp/NDmcr rat – a metabolic syndrome rat model. Medical Gas Research 1, 26.
 • KAMIMURA, N., NISHIMAKI, K., OHSAWA, I. u0026amp; OHTA, S. (2011). Molecular Hydrogen Improves Obesity and Diabetes by Inducing Hepatic FGF21 and Stimulating Energy Metabolism in db/db Mice. Obesity.
 • LI, Y., HAMASAKI, T., NAKAMICHI, N., KASHIWAGI, T., KOMATSU, T., YE, J., TERUYA, K., ABE, M., YAN, H., KINJO, T., KABAYAMA, S., KAWAMURA, M. u0026amp; SHIRAHATA, S. (2011). Suppressive effects of electrolyzed reduced water on alloxan-induced apoptosis and type 1 diabetes mellitus. Cytotechnology 63, 119-31.
 • NAKAI, Y., SATO, B., USHIAMA, S., OKADA, S., ABE, K. u0026amp; ARAI, S. (2011). Hepatic oxidoreduction-related genes are upregulated by administration of hydrogen-saturated drinking water. Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 75, 774-6.
 • SHIRAHATA, S., HAMASAKI, T., HARAMAKI, K., NAKAMURA, T., ABE, M., YAN, H., KINJO, T., NAKAMICHI, N., KABAYAMA, S. u0026amp; TERUYA, K. (2011). Anti-diabetes effect of water containing hydrogen molecule and Pt nanoparticles. BMC Proc 5 Suppl 8, P18.
 • SONG, G., TIAN, H., LIU, J., ZHANG, H., SUN, X. u0026amp; QIN, S. (2011). H2 inhibits TNF-alpha-induced lectin-like oxidized LDL receptor-1 expression by inhibiting nuclear factor kappaB activation in endothelial cells. Biotechnology Letters 33, 1715-22.
 • WANG, Y., JING, L., ZHAO, X. M., HAN, J. J., XIA, Z. L., QIN, S. C., WU, Y. P. u0026amp; SUN, X. J. (2011). Protective effects of hydrogen-rich saline on monocrotaline-induced pulmonary hypertension in a rat model. Respir Res 1