Förskjuten syrabas balans ger candida

Syra/bas balansen är av yttersta vikt för att hantera Candida, svamp och mögel.

Förskjuten syrabas balans kan skapa en miljö för för de negativa effekterna av olika mikroskopiska organismer i kroppen, som oftast börjar med Candida. Candida är det latinska namnet för vad som är allmänt känt som en jästsvamp i kroppen, men som är en sorts svamp.

Jäst och svamp (och närbesläktat mögel) är encelliga former av växtlighet som bebor mark, luft och vatten. De finns absolut överallt. Till exempel finns Candida normalt i mag-tarmkanalen. Man dör om man inte har candida i magen så den har sin plats där. Men problem uppkommer tack vare candida, vilket orsakar olika symtom, från irriterande till kroniska till att till och med bli dödliga. Candida är orsaken alltför många kvinnor känner till genom sk. svampinfektioner i bl. a slidan och föräldrar kan ha erfarenhet av att deras barn får torsk, som är Candida när den utvecklas i munnen.

Candida går givetvis att få hjälp med den har blivit negativ på grund av den inre miljön som skapats som candidan trivs i.
Jag kommer ihåg på 90 talet när jag pratade med en läkare på en vårdcentral om candida så tittade läkaren på mig som om jag var konstig eller att jag tagit hallicugena droger.. det var helt uteslutet att jag hade candida utan var bara alternativmedicinsk “mumbo jumbo” . Candida som orsak till mitt problem avfärdades snabbt som orsak och diskussionen var över. Idag erkänner allmän medicin candida som orsak till olika problem och en handfull andra problem som härrör från jäst och svamp vilket är bra men sanningen den att orsaken till problemet är inte klarlagt fullt ut och  den typiska kosten de allra flesta människor utvecklar en helt besinningslös tillväxt inom sina kroppar – och effekterna är oftast katastrofala. Egentligen är Candida bara en av orsakerna. Vi lever egentligen i en epidemi av mikroformer, inklusive jäst, svamp, mögel samt bakterier och virus. Än värre är vi offer inte bara av mikroformerna utan men av deras giftiga avföring, eller “mykotoxiner” och “exotoxiner” (från “Myko” som betyder svamp, “exo”, vilket betyder bakterier och “toxin”, vilket i vanliga ordalag betyder gift). Mikroformer producerar dessa sura avfall när de förbränner (Läs jäser) glukos, proteiner och fetter – samma ämnen våra kroppar är ute efter att använda för sin energiproduktion.

Candida och andra mikroformer dra nytta av kroppens försvagade områden, som förgiftas och överbelastas. I en försurad miljö får dom i princip fria tyglar att bryta ner vävnad och kroppsliga processer. De lever på vår kropps glukos, som de använder för sin energi, använda våra fetter och proteiner och även vår genetiska materia nukleinsyror! för sin utveckling och tillväxt. Dessa organismer bokstavligen äter oss levande! De skickar sedan sina restprodukter (syror) ut i blodet och i  cellerna, vilket ytterligare förorenar vårat system.

Bara för att ge dig lite perspektiv på hur skrämmande den potentiella skadan är: Under hundratals miljoner år som jäst, svamp och mögel har varit på jorden, har de utvecklats till över femhundratusen olika identifierbara former. Och de har genomgått en liten gentisk förändring. Tydligen har de inte behövt eftersom de är stora opportunister och överlevare är perfekt skapade för vad dom gör. De kan gå från explosiv tillväxt till tusentals år i dvala. (Levande sporer har hittats i gamla egyptiska gravar som nyligen utgrävts.) Dessutom finns det mer än tusen gifter som produceras av jäst, svamp och mögel.

Vilka symptom kan orsakas av Candida?

I den första steget av Candida kan slemhinnorna på olika delar av kroppen vara infekterade. Dessa inkluderar munnen, slidan, näsa och andningsorgan. Förutom vaginala infektioner, svår PMS, urinvägsinfektion, utslag på kroppen, akne, muntorsk, allergier mot mat, damm, mögel, svamp, jäst, inhalationsmedel och kemikalier är de vanligaste symtomen. Varje dag verkar fler människor vara allergiska mot alltmer i sin omgivning. Upprepade anfall av bronkit, sinuit, tonsillit är typiska. Körtelfeber och lunginflammation kan också noteras. Det är lätt att uppfatta att alla dessa på varandra följande sjukdomar kräver mer och mer antibiotika, vilket kan öppna dörren för ytterligare Candidaväxt. Snacka om en ond cirkel!

Den andra etappen av Candida kan innebära mer allmänna reaktioner såsom smärta, huvudvärk (inklusive migrän), extrem trötthet, psoriasis, infektioner i naglar, muskelvärk, ledvärk och artrit. Naturligtvis medicineras många av dessa besväri hopp om att lindra dessa jobbiga orsaker. I de flesta fall har symtomen enbart behandlas – medan orsaken (candida överväxt) kan bokstavligen främjas på samma gång!

 Den tredje etappen av Candida kan medföra psykiska och beteendemässiga reaktioner: oförmåga att koncentrera sig, att inte kunna läsa eller följa ett tv-program eller ha en hobby, allvarlig glömska, minnesförlust, förvirring, att inte kunna tänka på orden att säga något, byta runt av ord och bokstäver när man försöker att tala och / eller skriver något. Dessa problem kan leda till många olika mindre önskvärda tillstånd som svår depression, sömnstörningar (kan inkludera sömnlöshet, förvirring drömmar, mardrömmar, sömnapné, och inte utvilad eller återställas efter sömn), irrationella tankar, ovanliga rädslor, fobier, panik / ångestattacker, muskelryckningar mm.

En person i den fjärde etappen av Candida kan uppleva en virtuell avstängning av olika organsystem i kroppen. Till exempel kan binjurarna sluta fungera när det endokrina systemet misslyckas, eller matsmältningssystemet kan sluta, som producerar kräkningar eller svår förstoppning. Den extrema trötthet kan trappas upp till TOTAL muskelsvaghet. Kroppen utslagning kan trappas upp till nässelutslag. Cirkulationssystemet kan översvämmas med så mycket jäst att kapillärerna igensätts och orsakar högt blodtryck, domningar i extremiteter, och at man lätt får blåmärken. Personen kan ha låg feber, men det händer och fötter är ofta mycket kallt. Hjärtat kan utveckla takykardi (hjärtklappning, oregelbunden beats, mitralis problem ventil eller blåsljud). I andningsorganen kan alveolerna (luftblåsor) i lungorna vara fullspäckade med jäst så att personen inte kan ta tillräckliga andetag för att kunna tala, sjunga, eller motionera. Immunförsvaret är mycket lågt och man lämnar kroppen försvarslös mot alla fiendens bakterier, virus.

Den femte etappen av Candida verkar oundvikligt på en punkt: Skenande systemisk candidiasis har till och med viss dödliglighet om den inte upptäcks tidigt nog för att döda jästen överväxt och regenerera immunförsvaret.

Det viktigaste och det återkommande temat som har med alla mikroformer är följande … Syror – mikroformer ÄLSKAR syror. och det är enkelt. Dom är skapade att föröka sig i en sur miljö. Det är inget ont i sig, det är bara på samma sätt som att när det är minusgrader – då kommer snön! När det blir pludgrader försvinner snön. Med Mikroformer är det på samma sätt.. I en basisk miljö försvinner dom gradvis och återgår till sin normala ursprungsform vilket gåller för candida. Jag kommer ihåg att jag sett och hört Anthony Robbins berätta att han sett tester på  hur candida och mikroformer muterar till en mindre trevlig form när dom passerar en del av kroppen för som har en försurad miljö och återgår till normal form vid basisk miljö. Det var droppen! Det fick mig attt inse att det är dags att göra ngt.. Dom är mycket smarta och MYCKET anpassningsbara!!  De älskar att bada i sina egna slaggprodukter. De älskar också den låga syrehalter som följer med försurade kroppar. På toppen av det, dom avfall de själva producerar är starka syror i sig själva. Så ifall du behövde ytterligare övertygelse om vikten av att få kroppen tillbaka till normal balans och behöver riktigt bra motivation, se mentalt bilden av din kropp där mögel och svamp.

Ändå är den goda nyheten att äta ordentligt och använda kosttillskott smart är allt du behöver göra är att låta kroppen använda mikroförmer på rätt sätt som den behöver utan att riskera att utveckla överskott eller farliga, negativa former av dem.

Att understödja  syra / bas balansen genom kosten är en djup sanning om människans hälsa som skapar optimal miljö för endast hälsosamma nivåer av mikroformer såsom candida, jästsvampar, och mögel.
Vår rekommendation förutom att se över matvanor t.ex sockerberoende:
Drick laddat joniserat basiskt H2 vatten! Det kommer hjälpa att ändra den inre miljön väldigt fort och då kommer candida att vara som snö i plusgrader = Den kan inte existera i en viss miljö.
En basisk kroppmiljö är grundstommen till en bra grundhälsa.

 

GILLAR DU ARTIKELN? DELA GÄRNA!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Lämna en KOMMENTAR

Vill du ha hjälp med något? 

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!