Omvänd osmos Bra eller dåligt?

Är omvänd osmos bra eller inte?

Jag blev bara tvungen att kommentera en sak angående omvänd osmos som jag läste på en webbsida “Du får rent och friskt vatten vid omvänd osmos”. Detta påstående stämmer men den stora frågan är ” Är omvänd osmos nyttigt för kroppen”?

Omvänd osmos innefattar olika steg av rengöring av vatten och tar bort tungmetaller, klor mm, omvänd osmos tar i princip bort allting från vattnet och det som återstår är i princip vatten. Så omvänd osmos fungerar inte bara bra, omvänd osmos fungerar väldigt bra, för att inte säga för bra för att användas som dricksvatten. Enligt oss så skall vatten som är bra för kroppen innehålla mineraler som stödjer kroppen. Principen ” det som tas in i kroppen kan användas av kroppen” är en viktig princip som stöttas från näringslära och olika hälsoteorier.

Det står dessutom att ” vatten transporteras i naturen, t.ex. i våra kroppar med hjälp av osmos och att cellväggarna är ett naturligt osmosmembran som separerar föroreningarna från rent vatten” betyder inte att vatten från omvänd osmos är bra för kroppen. Det betyder att kroppen redan gör det som sker i processen vid rening av vatten med omvänd osmos då kroppen separerar föroreningar MEN att vi i dagens samhälle har för mycket skräp i vattnet att omvänd osmos är ett alternativ, ja till och med en nödvändighet i vissa tillfällen.
Logiken i påståendet är falsk då det även antyder att omvänd osmos är bra bara för att det görs naturligt i naturen, men det som inte står är att omvänd osmos, som tar bort ALLT i vattnet. Det är inte en naturlig process i naturen! Naturen tar ALDRIG bort allting om det finns bra egenskaper  i t.ex vattnet. Från t.ex wikipedia kan man läsa “…I naturen förekommer många så kallade semipermeabla membran, det vill säga sådana skiljeväggar som släpper igenom en del av en blandning, men inte andra delar.” Dvs naturen släpper igenom vissa beståndsdelar och stoppar vissa beståndsdelar. Det är stor skillnad till omvänd osmos igenom någonting och tar bort allt! Sedan har omvänd osmos en plats inom vattenrening men inte när det gäller din kropp. Det vore samma sak som att äta mat som inte har något innehåll. det säger sig självt helt plötsligt..
Vatten från omvänd osmos kan inte joniseras
Många inser inte att detta är en viktig egenskap som vatten med omvänd osmos saknar, nämligen att vatten från omvänd osmos INTE kan joniseras. Jonisering kan bara ske om det finns mineraler eller ett innehåll som kan laddas i en joniseringsprocess i naturen eller en joniseringskammaren.
Finns det inte något mineralinnehåll det går det inte att skapa jonisering. Det är samma sak i kroppen. Vatten som kommer från omvänd osmos kan inte bearbetas i kroppen speciellt bra då det inte finns något att bearbeta. Det är bara vatten utan innehåll och duger inte enligt oss till kroppen.
Vad är omvänd osmos bra för?
Omvänd osmos är bra för vatten för laboratorer, vatten som används inom industrin av olika anledningar och sådan applikationer. Omvänd osmos används också vid bräckt vatten ( vatten som innehåller en viss mängd salt) för att kunna bli drickbart. Men vatten från omvänd osmos är ingenting som man bör dricka. Se bara på Vitamin Well och dylika drycker, sk functional water som har blivit otroligt populära på sistone. Dom är raka motsatsen till vatten från omvänd osmos då dom är fullproppade med vitaminer, mineraler och dylikt.
När används osmos används kan man däremot göra det drickbart genom att tillföra mineraler efter själva reningsprocessen. Då tillför man mineraler som ger vattnet egenskaper som gör det mer kompatibelt med kroppens behov och förutsättningar. Om man hela tiden dricker vatten från omvänd osmos kommer kroppen att lakas ut från mineraler vilket inte är bra i längden.
Har du däremot omvänd osmos har vi ett nytt vattenfilter som är gjort för vatten som skapats med omvänd osmos. Det är ett filter som remineraliserar vattnet och som sätts i en Livsvatten Athena då den har 2 filterplatser. Detta gör att vatten som har använts vid t.ex bräckt vatten runt Mälardalen som bearbetats med omvänd osmos kan joniseras direkt i maskinen och man på så sätt ett joniserat, antioxdant och den viktigaste egenskapen, ett lättupptagligt vatten i kroppen som har helt andra egenskaper mot vad vatten från omvänd osmos har. Vi rekommenderar joniserat vatten om du idag dricker vatten från omvänd osmos och vi har en riktigt bra lösning för det.

GILLAR DU ARTIKELN? DELA GÄRNA!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkdin
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Lämna en KOMMENTAR

Vill du ha hjälp med något? 

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!