Fakta om antioxidanter och ORAC tal

Fakta om antioxidanter och Orac:

Vad gäller om antioxidanter och Orac vädren?

Fakta om antioxidanter och ORAC värden (negativa joner) från Robert O. Young.

Detta mail  har skickats av Robert O. Young, författare till 3 böcker om pHbalans.  Läs och NJUT!

Från: Dr Robert O. Young info@phmiracleliving.com

Skickat: Måndagen den 09 oktober, 2006

“Mangosteen, Noni, Goji, Xango, Thai-Go, G3 och andra fruktjuicer gör anspråk på att ge näringsmässiga fördelar för hälsan, men gör dom det? Jag har testat alla dessa så kallade näringsdrycker och de är alla mycket sura med ett pH-värde på mellan 2,5 till 3,0 och med en ORP (Oxidativ Reduktiv Potential, dvs antioxidant kraft övs. not)) som sträcker sig från +250 mV till +450 mV. (Översättarens not: ORP är värdet man använder sig av för att visa förmågan att buffra syror och ge kroppen mer energi.)

Alla dessa så kallade näringsdrycker skulle ha samma giftiga försurande effekt som att dricka en sur Coca Cola med pH 2,5 och en ORP på +250 mV. Bra för rengöring av rostiga kablar till ditt bilbatteri, men destruktivt för matsmältningssystemet och särskilt den känsliga tarmludden i tunntarmen där blodet skapas. Alla dessa exotiska, protonrika frukter och fruktdrycker kommer att ta energi från kroppen och beröva dig från elektroner som behövs för att hålla kroppen frisk och stark.

Det är bättre att äta eller dricka gröna grönsaker som t.ex. broccoli och andra elektronrika, viktiga grönsaker vilka innehåller flera alkaliska föreningar som har visat sig ge skydd mot cancerframkallande orsaker som kvävesyra och mjölksyra. Det finns dock inte ett enda företag som säljer dyra broccolijuicer. Eller finns det?

Anledningen till att produkter som Mangosteen, Xango, Goji och Noni verkar mer attraktiva beror på att de innehåller ingredienser som är “exotiska” och de flesta människor vet inte mycket om innehållet. Sanningen är att dessa exotiska frukter och fruktjuicer i allmänhet är pastöriserade, fulla av socker, och kommer att försura blodet och vävnader som sedan gör dig sjuk, trött och fet! Oavsett hur stort näringsvärde de hävdar erbjuda förloras i sin mättnad av vätejoner vilket gör dessa drycker tomma av näring eller energivärde!

Ja, det finns en del forskning om xantoner, en ingrediens i Mangosteen, Xango, Goji, Noni, men den vetenskapliga tolkningen är felaktig. Den xantonen är en potentiell anti-syra (bas) i sig.

Men värdet av xantoner, en fytokemikalie som finns i dessa exotiska frukter är inte tillräcklig för att neutralisera den höga koncentrationer av sura vätejoner, vilket gör att dessa mycket sura drycker på 2,5 till 3,0 pH och brister alla i energivärde då de har en ORP på +250 mV och uppåt.

Jag skulle vilja föreslå att titta på forskning om bioflavonoider (lutein, zeaxanthin, lykopen, luctein, betakaroten, och över 600 fler av dem), polyfenoler (som omfattar proanthocyanidin, anthocyanidin katekiner, etc. NOT: Ej rätt översatt på svenska då översättaren inte har svenska ord!), indol-3-karbinol och sulforafan (broccoli extrakt och grundläggande grönsaker), iridoids (finns i olivfrukter), för att inte nämna alla vitaminer, mineraler och antioxidanter som naturligt finns i elektronrika frukter och grönsaker. Listan skulle kunna fortsätta hur långt som helst. Nästan alla dessa föreningar finns i de näringstillskott som i “The Comparative Guide To Nutritional Supplements” (Jämförelseguiden av Näringstillskott”) i vår bok, pH Miraklet för Viktminskning (pH miracle for Weightloss). Du kan bokstavligt talat hitta hundratusentals studier om alla dessa fytokemikalier.

Xantoner kan ha positiva egenskaper i rätt koncentrationer men det är bara en förening som bland tusentals andra att ha väl utforskade fördelar. Om människor tror att de får några mirakulösa blandningar, en hemlig juice eller magisk formel, är de vilseledda. Vad de får är en mycket sur, enerverande fruktsaft som kommer att öka den sura statusen i kroppen och skada det känsliga basiska pH-värdet i matsmältningsorganen och cirkulationssystemet. Lägg Mangosteen, Noni, Goji eller Xango frukt eller saft till din nuvarande vitamin / mineral regim och förvänta dig kortsiktiga fördelar från den sura laxerande verkan och långsiktiga skador på tunntarmen och tjocktarmen. Till slut kommer surheten att skapa skador på tunntarmen kommer att påverka kvaliteten på blodet som i sin tur kommer att påverka kvaliteten och hälsan i varje cell i människokroppen. Detta kan sedan leda till en allvarlig hälsoutmaning. De kostmässiga fördelar dessa exotiska frukter har är mycket överdrivna och vilseledande.

En vetenskaplig skala som kallas ORAC utvecklades för att mäta hur bra livsmedel neutraliserar oxidation eller syror. På grund av dom olika antioxidanter (vattenlösliga, fettlösliga, etc.) i tabletter är den verkligen inte ett korrekt sätt att ge ett legitimt ORAC poäng till ett näringstillskott. Som sådanhar ORAC skalan föga relevans för Mangosteen, Noni, Goji och XanGo-juice!

Följande erbjuder en mer detaljerad förklaring av några nackdelar det har att förlita sig på ORAC värderingar för mycket. Dessutom finns några kända nackdelar till ORAC värdering.

Nackdelarna att använda sig av ORAC skalan för antioxidanter, eller åtminstone att förlita sig för mycket på det är flera, till exempel:

1) Trots att ORAC ibland är nämd som den “Totala antioxidativa Kraften” i värdering, kan ORAC-analysen bara mäta en viss typ av antioxidativ aktivitet, nämligen möjligheten av antioxidanter att dämpa eller neutralisera endast en viss typ av oxiderande fria radikaler ( alias “reaktiv syretyp”), eller RO kallas även peroxyradikal (t.ex., som finns i peroxid). Det största problemet med detta prov är att peroxidradikalen frigörs av vita blodkroppar till en buffert eller neutraliserar metaboliska syror för att hålla reda på den känsliga pH-balansen i kroppsvätskor på 7.365. Alla “syretyper” eller fria radikaler frigörs av celler, inklusive de vita blodkropparna för att neutralisera den skadliga påverkan av metaboliska syror.

Tänk på att fria radikaler är bra för oss och inte dåligt som många tror och är en del av kroppens hantering av vätejoner eller syror (Övers. not: En förlängning av immunförsvaret!). När du dricker Mangosteen, Noni-juice, Goji Juice, Xango etc. har du bara ökat din surhetsnivå av vätejoner och kroppen reagerar genom att släppa fria radikaler för att buffra gifter eller syror eller vätejoner från dessa exotiska drinkar. I sanning, det ORAC analysen mäter är surheten eller toxiciteten hos ett livsmedel eller drycker, inte dess förmåga att neutralisera fria radikaler.

2) På detta sätt tolkar ORAC poängen när det tolkas på rätt sätt ge en bild av den verkliga antioxidant, eller bättre sagt, anti-syra effekten av en antioxidant eller blandning av antioxidanter eftersom antioxidanter som xantoner arbetar med fria radikaler som peroxid vilket dämpar eller buffrar metaboliska syror. Andra alkaliserande fria radikaler som finns i kroppen och som frigörs av dom vita blodkropparna är superoxider, triolensyre, enkelsyre (singlet oxygen), och hydroxylradikalen som skyddar oss mot syror från matsmältningen, andningen, mot jäsning och degeneration. En del mycket kraftfulla och effektiva antioxidanter eller anti-syror som natriumbikarbonat, kaliumhydroxid, natriumklorit, enkel syre ( singlet oxygen, superoxid, triolen syre och väteperoxid skulle värderas extremt dålig eller lågt på ORAC skala.

Vad berättar detta för oss om ORAC värderingen? Den är misstolkande!

3) Ett utmärkt exempel på naturligt förekommande antioxidanter eller anti-syror (och i verkligheten finns mycket mer) är carotenoidfamiljen av antioxidanter som innehåller beta-karoten, lykopen, luctien, canthaxanthxin och zeaxanthin, bland annat, och som finns mycket i starkt färgade frukter och grönsaker. De flesta karotenoider visar låg aktivitet mot peroxyradikaler eftersom de arbetar tillsammans för att buffra metaboliska syror.

4) ORAC värdering som härrör sig från ORAC analysen visar endast antioxidantaktivitet i vätskor i ett provrör (in vitro) snarare än inom komplexa levande biologiska system i kroppen. Problemet här är att vissa ämnen eller livsmedel kan visa stor ORAC poängen i provröret mätning, men kan verka dåligt i kroppen på grund av dålig biotillgänglighet, och vice versa.

5) Ett antal felaktiga eller ogiltiga ORAC värderingar för vanliga frukter och grönsaker är i omlopp nu på grund av felaktiga provmetoder eller en felaktig tolkning och rapportering, eller båda. Varför? Eftersom ORAC värderingen inte ta hänsyn till jäsning av socker som omvandlas till syror i kroppen.

6) Den ursprungliga ORAC metod, kallad B-PE-metoden (för beta-fykoerytrin, en reagens), har till stor del misskrediterats i den vetenskapliga litteraturen under de senaste åren är felaktiga och ger dålig repeterbarhet. Många av de ursprungliga förespråkarna inom antioxidantområdet för ORAC B-PE analysens innehåll, inklusive Dr Guohua Cao, en USDA forskare) rekommenderar en mer avancerad ORAC analys, kallas ORAC FL-metoden, där “FL” står för fluorescein , en fluorescerande reagens som används i testet. Den nyare ORAC FL metoden mäter ett ORAC värde som sträcker sig från 95% till ca 400% (4X) av de äldre ORAC poängen, och i genomsnitt ger en värdering som är ca 120% till 200% av poängen från den äldre ORAC B -PE-metoden.

7) Tyvärr har de allra flesta ORAC uppsatser som finns på webben och i den vetenskapliga litteraturen värden för olika livsmedel, bland annat frukt, grönsaker, juice, och tillägg, har framställts med hjälp av den äldre ORAC B-PE-metoden.

8) De flesta av ORAC värderingar som finns i litteraturen och på Internet är från en uppsättning av ORAC värderingar som offentliggjorts av USDA i slutet av 1990-talet, alla framställda med hjälp av ORAC B-PE-metoden. Det har också rått viss förvirring i tolkningen av USDA värderingar, med vissa företag och författares rapporterade värde för frystorkade (koncentrerade) prover som värden för färska prover, vilket resulterade i uppblåsta värderingar, och med andra rapportering poängen i enheter per 100 gram (eller till och med 65 eller 6 gram) i stället för den normala värderingen som redovisas i ORACenheter per gram.

Med vilken som helst av den nyare ORAC FL-analysen erbjuda “rätt träff” en gång, men knappast ge en sann bild av den totala antioxidativa eller produktens anti-syra förmåga.

Kort sagt: Håll dig borta från alla dessa exotiska frukter och fruktdrycker. De är alla sura och genom att dricka dem du sätter din hälsa och kroppsform i riskzonen!

Översättarens not:

Vi har försökt att översätta denna viktiga text så bra så möjligt och satt dom engelska orden i parantes när översättningen brister efter den svenska översättningen.

Vi vill också notera att Robert O. Young är en utbildad biokemist och expert inom att skapa phbalans i kroppen. Vi önskar få han till Sverige på föreläsning snart och rekommenderar tillsvidare hans 3u tsökta böcker: pH miracle, pH miracle for Weightloss och pH miracle for Diabetes. Om du måste välja en rekommenderas pH miracle for Weightloss!!

Tyck till nedan i kommentarerna om vad du anser vara viktigt om antioxidanter!

2 reaktioner på ”Fakta om antioxidanter och ORAC tal”

  1. Hej, kan man omvandla t ex polyfenoler angett i mg till värdet ORP? I så fall hur räknar man ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha hjälp med något? 

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!