Nöjda användare

Observera! Innan ni läser vad våra användare säger om effekterna av joniserat vatten från Livsvatten:

Vetenskapligt betraktas omdömen som hörsägen och avvisas ibland som bevisbörda. Men när antalet omdömen blir betydande är det osannolikt att de händelser som har inträffat endast består av en slump. Livsvattens vattenjonisatorer har numera en tradition av mer än 30 års erfarenhet och miljontals sålda enheter. Många har rapporterat fantastiska resultat. Omdömen ges från människor som vill dela sina erfarenheter och är enbart i informationssyfte. All information som finns här är inte på något sätt medicinska råd och skall inte betraktas som medicinsk rådgivning.

Sidan är en sammanställning av skriftliga omdömen utvalda bland hundratals nöjda användare av Jupiter vattenjonisatorer. Dessa skrivelser har skrivits i en anda av god vilja, utan något löfte om ersättning, vare sig direkt eller underförstått. Vi arbetar ständigt att låta våra svenska kunder berätta om vårat joniserade vatten.  Här kommer några kommentarer till Livsvattens joniserade vatten:

Personliga omdömen

Psoriasis, Bättre Tänder, Sockerbegär, Ökad Vitalitet
 “Vi har använt Livsvattens vattenrenare i 3 års tid nu. Vi dricker joniserat vatten dagligen när vi är hemma och startar dagen med ett stort glas på morgonen dricker under dagen och avslutar dagen på samma sätt. Vi sköljer tänderna med vattnet efter tandborstningen. Vi bjuder även våra gäster med vattnet och gör saft av starkt joniserat vatten med olika bärsafter.

Anita 69 år, har haft blödande psoriasis på hela kroppen sedan barndomen och har besökt ljusbehandlingskliniker och badstränder i salta hav och erhållit viss lindring. Aldrig tidigare har hennes hud varit så fin som nu. Ansiktet, armar, änder + naglar, huvudet, bröstkorgen är nästan helt befriade från sår och klåda. Förr om åren var det stor risk att hon tappade håret också. Nu behövs inte hårbotten smörjas och håret växer mycket bra. De trasiga naglarna ser perfekta ut och även artitisproblem i händerna har minskat. När vår maskin inte användes på en månad kom utslagen tillbaks till och med. Då insåg vi att detta joniserade vatten verkligen var bra för henne.  Sockerbegäret existerar inte längre.
Tänder och tandlossning: De senaste 2 årens besök hos tandläkare och tandhygienist har skapat förundran hos dom vi varit hos dom i 15 år och då dom aldrig sett oss ha så fina tänder och dom skickar inte längre några inbjudningskort till oss!! Tidigare blev det då och då inflammationer + tandutdragningar men nu är alla våra gamla tänder i god kondition!!
Vitalitet: Vi har gamla arbetsskador och olycksskador i rygg och ben men vi är 69 resp 76 år och orkar numera med 2-3 ggr cykelturer i ca 2 timmar upp och ner för backarna. Senast var vi på 3 månaders cykeltur i Toronto i Canada.”  Hälsningar, Erik och Anita Lindqvist, Nynäshamn

Har blivit basisk i kroppen och sköljer grönsaker med Starkt Basiskt vatten
“Det började med att vi tog ett vatten prov från vår egen brunn, varav det visade att vi inte hade så bra vatten, t.o.m e-coli i vattnet.Vårt vatten var även surt. Vi kom i kontakt med Livsvatten.se genom några bekanta som hade haft en liknande situation. De hade skaffat sig vattenrenaren från livsvatten och var mycket nöjda.

P.g.a sjukdom i familjen är ju ett basiskt vatten viktigt för hälsan. Mitt ph värde i kroppen var mycket surt. Det basiska vattnet och en bra kost har gjort att mitt ph värde nu är basiskt.

Förutom att vattenrenaren gör vattnet fritt från BAKTERIER och gör vattnet basiskt så har den även en ett läge som gör vattnet mkt surt där jag lägger mina grönsaker och frukt i in balja medan jag förbereder maten. Det gör att parasiter och otäckingar dör, varav jag sen sköljer det i det basiska vattnet. Förutom att vattnet har blivit nyttigare för oss så har det blivit mycket godare.

Vi kan varmt rekommendera vattenrenaren Athena!”
Med vänliga Hälsningar

Christer Richardsson

 

Syresättning och Bättre lösning än Källvatten på Dunk
“Vid första intaget av Livsvattens jonisearde vatten bubblade det i hjärnan av syresättningen och en underbar känsla av välbefinnande infann sig. Jag känner sådan tillfredställelse att kunna förse mig med rent naturligt vatten varje dag sedan mer än 20 år tillbaka. Jag har tidigare köpt källvatten i dunkar och denna lösning är mycket bättre och dessutom mycket billigare!” Tack !!  Jonas Philipsson   Source AB

Rawfood och Joniserat vatten:

“För 1 år sedan köpte Alphion/Orion vattenrenare. För min del är lite svårt att dela upp vilka hälsofördelar jag har fått från förbättrad vattenkvalité
och vilket kommit från förändrad kost (då jag vid samma tidpunkt  gick över till 100% RawFood). Kan bara säga att min pH balans kom till normala värden och blev bättre än genomsnittet mycket snabbt, under ca. 3-4 månaders tid). Utrensningen av kroppen har med hjälp av vattnet (som i sig själv är renande) blev lättare och snabbare än vad som sägs i de flesta fall. Man känner helt enkelt att vattnet släcker törst mycket bättre, tas snabbare upp av kroppen (mest har jag  märkt det vid idrottande och i bastun). Vatten smakar gott. Min man (som var väldigt skeptisk och som inte drack vattnet först ) upptäckte att kaffet smakar mycket bättre och efter viss tid upptäckte han att kroppen reagerat startk på vattnet då han renats och han börjat bli piggare och må bättre. Jag kan bara säga att under ett helt år och två vintrar har jag inte varit förkyld osv. Tidigare tillhörde detta inte vanligheten (jag blev alltid förkyld 3-4x om vintern och kanske någon gågn emellan också.) En riktigt bra investering.

Med hälsningar,
Ilze Gbg

Kronisk progressiv MS
(Multipel skleros)
För två år sedan var jag diagnostiserad med kronisk progressiv MS (Multipel skleros)
Den neurolog som jag hade sa det inte fanns något känt botemedel, gav mig lite goda råd som att  inte inte upp sig och skrev sedan ut en medicin till mig som jag skulle ta i tre dagar på sjukhuset som skulle hjälpa till att bromsa processen.
Jag skulle aldrig acceptera ett sådant uttalande och jag tömde alla mina besparingar med försök till alternativa behandlingar, till exempel homeopati, akupunktur, Ayurveda, kiropraktik och många olika kosttillskott. Jag inser nu att jag blev deprimerad från och med den dagen. MS är ett ord, inte ett straff, men för mig lät termen “Kronisk progressiv MS”  betyda att vara på livstid.
Jag led av ett vanligt problem de flesta personer med multipel skleros har och det är trötthet med ingen kraft att göra någonting. Jag tolererade inte den varma sommaren, mina inre organ började ge upp, (jag kände mig som en gammal person som börjat förlora kontrollen). Min gång blev successivt sämre och jag började använda käpp, min syn skapade problem ibland och jag hade domningar i mitt vänstra ben, faktiskt kändes mitt vänstra ben aldrig riktigt normalt.

Idag är jag inte längre deprimerad, jag har förlorat tröttheten, mina inre organ fungerar normalt igen. “Ditt sinne verkar skarpare”, är kommentaren från en nära vän. Samma vän säger att jag verkar mer villig att göra saker trots min kropp och min rörlighet verkar snabbare där på en gång det var arbetade. (Jag fortfarande en käpp). Mina ögon är klarare, jag ser gladare och mer leende nu och är uppspelt på rösten och jag har en glimt av frid och och hälsa omkring mig.
Att dricka Jupiter vattnet var för mig som att dricka sidenvatten, det kändes så rent och det genomsyrade hela min kropp. I två veckor fick jag dricka vattnet och jag drack ca. 4 liter om dagen med flaskan vid min sida hela tiden. Med alla dom anmärkningsvärda förändringar som hänt inom mig var det uppenbart för mig att jag kunde inte låta bli att dricka vattnet så jag har nu en Jupitermaskin hemma. Eftersom det joniserade vattnet rensar bort surt avfall, upplevde jag egna helande kriser. Jag hade en vecka av tunghet, letargi och huvudvärk, men nu har även detta gått över och jag mår jättebra igen.
Jag är medveten om att föroreningar måste resnas ut och detta är min erfarenhet att vattnet gör det jobbet. Jag är så tacksam för Jupitervattnet, speciellt efter alla andra alternativ som jag har provat. Nu vaknar jag med glädje och min son har börjat dricka vattnet eftersom han sett den effekt det har haft på mig. Jag är så tacksam!

Dianne Caruana, USA

Vitalitet och minne
“Gammal? Ha! Jag är över 80 år och började dricka Jupiters joniserade vatten för ca 18 månader sedan. Vid min ålder har jag kommit att förvänta mig att gå upp på morgonen är jobbigt och att energi inte är något jag har något överskott av. Jag är också medveten om att mitt minne har gått från dåligt till sämre.
Mina barn kallar det för mitt “Whatchmacallit” syndrom (direkt översatt från eng.) då mina meningar långsamt fylldes med bortglömda ord. Inom en månad från det jag började dricka Jupiters vatten, var förändringen stor. Jag gick hemifrån till stranden, 2 kilometer längs stranden och upp ca 60 steg för att nå utkiken över havet.

Mina barn var förvånade, men jag tänkte inte ens på det. Energin var bara där! Jag har haft en återkommande ögoninfektion under lång tid och det har försvunnit. Mitt inflammerade tandkött, ett annat långsiktigt problem, har också försvunnit, och min tinea genomgick sin egen “helande kris” och torkade ut underifrån huden. Mitt minne är, säger mina barn till mig, mycket mycket bättre och det är en underbar sak för mig, efter att ha sett min syster falla för demens.
Jag är mer medveten om mina matval och har slutat mitt behov av att småäta. Jag tror att det sätt som vattnet minskar på molekylstorleken i vattnet har hjälpt min hjärna att återfuktas. Så många äldre människor dricker alldeles för lite. Jag läste om en läkare som var specialist i geriatrik som botade sina patienter genom att få dem att dricka  mer vatten. Det är sant att det hjälper, men det vatten de flesta av oss som dricker, även filtrerat vatten, är inte alls lika lättdrucket som Jupiters vatten.
Jag dricker det och älskar att dricka det. Det återupprättar min “naturliga” törst, och jag insåg bara att jag hade tappat bort den när den väl kom tillbaka. Jag tror att vi i detta landet är uttorkade allihop och att alla har en sur överbelastning i kropparna. Om detta vatten var tillgängligt via vår kranar skulle våra  land skulle det vara en sundare nation än vad den är idag. ”

Barbara Bond, Australien


Avgiftning, Ökad energi, hår och hud

“Jag har druckit det starka basiska vattnet och använt den sura vattenströmmen med sammandragande effekt i nästan ett år nu. Jag har sett fantastiska fördelar i båda. Den första märkbara förändringen var på utrensningseffekten hos det alkaliska vattnet. Min kropp började rengöra sig inom 3 dagar efter starten och har blivit mer regelbunden än vad jag kan minnas. Jag har mer energi, sover bättre och kan fokusera på långa arbetsuppgifter utan att bli trög och trött. Jag använder det basiska vattnet för matlagning. Jag tycker att vattnet kokar ungefär 2 / 3 snabbare än med kranvatten, livsmedel kokar snabbare, grönsaker ser ljusare ut och smakar bättre. Jag tror att flera av de näringsämnen stannar i maten, vilket är en fördel.

Fördelarna med det sura vattnet som har en sammandragande effekt, som rengöringsmedel har ingen jämlike. Jag har naturligt lockigt hår som alltid var burrigt och känts som ståltråd. Sköljningen med surt vatten efter schamponering och duschning två gånger dagligen har resulterat i ett mjukt, glänsande hår med silkeslena lockar. Jag sprayade hela min kropp med surt vatten efter att ha duschat vilket resulterat i att min torra hud och små hudirritationer har försvunnit. Använda surt vatten som rengöringsmedel har en neutraliserande effekt på starka rengöringsdofter och lämnar en ren färsk doft efter sig. Att använda surt vatten i luftfuktare och små vattenfontäner har resulterat i mindre kalkavlagring och bortagning av dålig lukt från luften som t.ex. rök. Jag rekommenderar användningen av Jupiter vattenjonisator till alla personer överallt. Tack Jupiter “.

S. Peters, Grand Cache, USA

Smärta i knän, Matsmältningsbesvär, Matbegär
“Efter att ha köpt våran Jupiter för fem månader sedan, har jag druckit 3 – 4 liter dagligen. Vi visste att vattnet vi hade hemma hade ett pH på ca 7, så vi började på en lägre inställning med att dricka basiskt vatten med ett pH 8. Vi har sedan höjt till till högre inställningar och har druckit pH 9 sedan dess.

Före det joniserade vattnet hade jag värk och smärta i mitt knä som jag misstänkte vara ett ligament eller broskskador efter ett långt idrottsligliv. Detta försvann och när jag besökte min naturläkare bekräftade han att det inte längre fanns några visuella tecken av urinsyra i kroppen. Det är bra att kunna springa upp och ner för trappor igen utan besvär. Han visade mig att njurarna hade förbättrats, och att organfunktionen var bättre. Ha sa att min candida var bättre och bekräftade detta genom att visa mig att dom vita prickarna (indikerar slem) runt mina ögon hade mildras gentemot mitt förra test.
Min hustru Rhonda har lidit av matsmältningsbesvär i många år innan drack alkaliskt vatten. Hennes matsmältnings-system har förbättrats och hon är inte längre beroende av olika enzymer eller andra preparat. Hon har också märkt en förbättring av hennes knän (även detta problem på grund av idrott) och vi har båda tappat ca 5 kilo var på 5 månader, främst runt midjan. Vi upptäckte att ett glas vatten snabbt undertryckte aptiten och stoppade oss från att småäta på olämplig mat mellan måltiderna. Det antioxidant vatten har visat sig mycket beroendeframkallande och vi längtar efter mer hela tiden. Rhonda kommenterade nyligen att vi inte haft den fruktade hösnuvan i år, för första gången för 20 år!

Efter nyligen avslutad en kurs av extern kemoterapi (Efudix) för att behandla hudcancer, märkte jag att helandeprocessen med att reparera huden gick snabbare, när jag behandlat mitt inre system med basiskt vatten (antioxidanter), och huden med surt vatten ( sammandragande effekt).

Vi har också fått hjälp av det sura vattnet i trädgården och med inomhusväxterna. Klimatet vi har är väldigt extremt och det är svårt att växa upp azaleor, men med surt vatten gick det. Våra fredsliljor inomhus har blommat för andra gången på sex månader (en årlig händelse innan vi använde Jupiters vatten). Det sura vattnet har visat sig vara ett bra bekämpningsmedel för en vegetarisk trädgård, då det eliminerar användningen av olika otäcka kemikalier, som tidigare funnit sin väg in i våra kroppar och gjorde outsägliga skador.

Bob u0026amp; Rhonda Henry, Bathurst, USA

Matsmältningsbesvär
“Jag har haft matsmältningsbesvär i över 10 år och hade provat olika metoder. År 2002 köpte jag en Jupitermaskin (också beroende av att jag verkligen inte gillade mitt kranvatten längre). Min matsmältning förbättrades efter 4-6 veckor med hjälp av detta vatten. Jag gick på toaletten mer regelbundet. När jag satte den på en starkare nivå, typ nivå 4, var den så stark att till och med en riktig förstoppning inte kunde motstå det.

Under de år jag finansiellt tittar på mitt köp har maskinen sina fördelar jämfört med köpta vattenflaskor. Min vän får stora vatten flaskor hemlevererade. Hon spenderade 20 dollar/mån på det. Så på 3 år har min maskin redan betalat sig. Min rumskompis gillar också vattnet och ger mig ett bidrag varje månad för hans del av användningen. Vi använder dom första litrarna surt vatten för att vattna våra växter och surt vatten för att skölja flaskor, så vi använder allt vatten som kommer från maskinen. Kaffe och te smakar mycket bättre när vi använder det här vattnet. Vi använder det också till soppor och matlagning. Jag kan verkligen rekommendera det. ”

Tina Kosanoski, Finland

Sura Uppstötningar
För ett och ett halvt år sedan besökte jag en magspecialist. Under lång tid hade jag problem med magsår. Jag tog en massa mediciner och träkolspiller. Innan jag var hos specialisten tog jag dessa mediciner dagligen då jag hade stort obehag. Tidvis var det så illa att jag var rädd att sova på natten eftersom jag kunde kunde uppleva ett extremt obehagligt nära hjärtat och ibland kändes det som om det bubblade så nära hjärtat. På den tiden trodde jag det var ett hjärtfel. Jag besökte en specialist. De gjorde en endoskopi och de berättade för mig att det var överförsurning och någon inflammation i tolvfingertarmen. Min läkare satte mig på medicinering. Symtomen förbättrades inom ca 3 månader och sedan kom obehaget tillbaks igen. Av någon anledning fungerade inte någon efterföljande medicinering inte lika bra som den första.
Någon gång runt september/oktober 2001 köpte min svägerska en Jupiter antioxidant vattenjonisator. Hon berättade för mig lite om dess kvalitet som antioxidant och dess basiska karaktär. En dag när jag var hemma drack tog ett glas av detta vatten. Och kanske på grund av min stora känslighet, kunde jag faktiskt känna skillnad – Jag kände mig bättre. Från den tidpunkten drack jag detta vatten regelbundet under 2 till 3 månader. Och varje vecka mådde jag bättre. Någon gång i slutet av december valde jag att testa och se hur det skulle gå att sluta medicineringen. Jag stannade ett tag och faktiskt, alla symtomen och smärtan har aldrig kommit tillbaka sedan dess. Jag har inte tagit någon medicin från och med då. Jag sover bra. Faktum är att innan det hade jag svårt att dricka saker som kaffe och te. Jag förstår nu att det var på grund av min pH obalans. Men nu kunde jag dricka mitt kaffe och te i måttliga mängder.
Jupiters antioxidanta basiska vatten har verkligen gjort skillnad för mig.

Mr Woon Chin Chang (Ålder 41) – inredningsarkitekt, Korea

Fördelar i familjen
“Vår familj har använt oss av Jupiters vattenjonisator de senaste två veckorna och vi har märkt kraftig förändring i oss allihop.
Vår yngsta är 16 månader gammal, har haft mer energi under dagen, vilket till vår fördel, har gjort att hon sovit bättre genom natten. När hon blir törstig, plockar hon upp hennes kopp och pekar på vattenmaskinen. Men jag vill råda föräldrar som ammar att ta hänsyn till att ditt barn konsumerar ¾ mer vatten än vad du tror.
Å andra sidan har de tre vuxna i familjen minst sagt också haft förändringar! Vi har blivit mer regelbundna i vår avföring. Våra kroppar frigjort toxiner genom bl.a. fisning och överdriven urinering. Vi har också fått hjälp av det sura vattnet vilket bl.a. har rensat bort mjäll. Det har också bidragit till ett okontrollerbart hår som krusade sig har blivit hår som känns som siden.
Detta är bara några förändringar som har skett under en två veckors period, så man kan bara föreställa sig dom potentiella hälsofördelarna om man använder detta system under en livstid, vilket vi definitivt ser fram emot. ”

K u0026amp; D Peters, Edmonton, Kanada

Huvudvärk, Minskade trombocyter
En naturläkares erfarenheter av joniserad vatten och Blodanalys tester
Sue Pollock, ND är chef för Ballina Naturläkare

“En man i sen 40-årsåldern kom till min klinik med kronisk huvudvärk. Han hade varit hos sin läkare och kiropraktor utan några förändringar i hans symtom. På blodtestanalysen med hjälp av mikroskop upptäckte vi att han hade massor av kemiska föroreningar och urinsyrekristaller (han jobbar på ett jordbruk), samt stora trombocytgrupper (blodproppsbildande faktorer).
Efter att ha diskuterat hans vattensystem (regnvatten som renades kemiskt), beslutade han att det skulle vara fördelaktigt att köpa och använda joniserat vatten från Jupiter Science. Han skulle också ta föreskrivna tillskott för att minska antalet och storleken på trombocyterna där dom kan orsaka hans huvudvärk (blodkärlen till huvudet får begränsat flöde). Jag kontrollerar normalt blodet efter 3 månader, men i detta fall ville vi titta på hans blod innan ett viktigt besök han skulle göra hos läkare så bara åtta dagar efter den inledande undersökningen och bara fyra dagar efter det att det att han fått vattenmaskinen .
Jag förväntade mig inte att se någon större skillnad, då kosttillskott normalt kan ta några månader att visa en radikal förbättring, men hoppades att se en liten förbättring för att visa att var vi på rätt väg.
Nåväl, vi var båda förvånade, eftersom hans blod såg jättebra ut. Alla kristaller har försvunnit och trombocyterna hade minskat till helt normal storlek och antal. Han sade också att sedan han börjat dricka det alkaliska vattnet han hade mer energi och han bara hade huvudvärk en dag vilket var dagen innan han började dricka vattnet. (Han hade kraftig huvudvärk varannan dag och molande huvudvärk övriga dagar). Han anser att resultatet hade att göra med drickandet av vattnet och jag instämmer då kosttillskott tenderar att vanligtvis att agera mindre snabbt. Jag är glad att jag också dricker detta vatten nu . ”

82 år gammal Champion
“Jag har druckit Basiskt joniserat vatten dom senaste två åren. Jag bara älskar den uppfriskande smaken, alla de andra fördelarna med den ökade syrehalten, den antioxidant förmågan, snabb absorption och dess höga pH att neutralisera överskottsförsurning är alla stora bonusar. Tack, ditt vatten är en välsignelse för dom unga som gamla. ”
Marj Chipperfield är världsmästare vid 82 års ålder. Vid 2004 års  World Masters Simästerskapi Kanada, vann Marj två guld (400m individuell medley och en kilometer frisim i sjö), två silver (200m ryggsim och 100m fristil) och ett brons (200m fristil).

Ett grundläggande hälsobehov
Att dagligen kunna få massor av färsk joniserat basiskt vatten är, såvitt jag vet, ett grundläggande hälsobehov. Det var en av de saker som när jag började dricka inte kunde sluta med eller ens överväga att gå tillbaka till det bästa  vatten som finns att köpa. Jag har aldrig smakat något bättre vatten heller för den delen. Denna vattenjonisator var en av de bästa hälsoinvesteringar jag någonsin gjort. Jag var inte lite entusiastisk över det joniserade vattnet som kom från mitt eget kranvatten i maj 2002. Vattenjonisatorer förvandlar bokstavligen vanligt kranvatten till något riktigt värdefullt och mycket märkligt.

Russell Symonds

Vatten i benen och Kliande hud
“Jag är 78 år gammal och har börjat dricka tre glas av stark alkalisk joniserat vatten om dagen. Jag var föreskriven 3 blodtryckspiller per dag på grund av vatten i mina ben och fötter, som alltid var svullna. Precis en vecka efter att ha druckit denna “levande vatten”, var jag inte längre i behov av att ta denna medicin och hade ingen svullnad i benet längre. Jag har mer energi, sover bättre och har förlorat 2,5 kg på en vecka. Jag ser fram emot att bli ännu mer hälsosammare. Jag har ökat till 4 glas vatten per dag och kommer att fortsätta att dricka den “helande nektarn” som har förändrat mitt liv.
Jag har haft hudutslag, klåda, rodnad och infektioner i gånger i ett hudveck på magen där jag hade opererades för 15 år sedan. Jag har försökt med medicinering, salvor, majsstärkelse mm för att försöka stoppa klådan, rodnaden och flera hudinfektioner. Jag sprutade hela kroppen med surt vatten morgon och kväll och hällde surt vatten på magkanten varje gång jag varit i badrummet. Till min förvåning blev det mycket bättre och efter 5 dagar var 15 års lidande över, ingen rodnad, klåda eller irritation. Tänk er min förvåning, undran och spänning över att äntligen må bra! Mitt hår och hela kroppen känns mjukare, smidigare och friskare. Jag tänker ofta på hur enkelt det sura vattnet botade mig där många läkemedel misslyckats. Tack för min Jupiter vattenjonisator. ”

H. Pidborochynski

Allmänna hälsotillståndet, Svullet ansikte, Energi
“När jag bytte ut min omvända osmos vattenrenare med en Jupiter jonisator för fyra månader sedan har det varit en av de bästa hälsoinvesteringar jag någonsin gjort. Jag brukade vakna med ett svullet ansikte, som skulle ta 2-3 timmar att gå bort. Jag har inte längre detta problem. Mina ögon är friskare och klarare, min hud finare i strukturen, och jag sover lugnt på nätterna, då jag inte längre vaknar upp med sömnproblem.
Jag har den energin som får mig att hantera ett mycket stressigt jobb, där jag ofta inte har tid för en paus, ofta arbetar jag 9-10 timmar i sträck.
Det är sant att detta vatten är “lätt” för magen, jag kan dricka det utan svårigheter. Sedan jag förändrade mitt dricksvatten har jag gått ner ca 3 kg, och detta under en period då jag faktiskt minskat på mängden motion! När jag tränar med vikter dricker jag upp till en liter vatten är min återhämtning imponerande – jag drabbas inte längre av värk av olika slag jag kände tidigare. ”

Macushla Boyle, USA

Ny energi, Slutat med kosttillskott
“Jag vet att du kommer att älska att höra att vi är mycket nöjda med våran vattenjonisator. Vår granne är det med. Hon berättade för oss i dag att hennes man som aldrig dricker vatten började med några få glas om dagen. Hon sade att hon personligen dricker ca 4 liter om dagen. Geoff och jag verkar ha mycket mer energi och bättre mental klarhet. Vi har slutat med alla kosttillskott, som kostar oss mycket pengar och groddar och ekologiska grönsaker är tillräckligt nu.
Vi gav en kompis det joniserade vattnet igår och inte talade inte om för henne vad det var. Hon började dricka sakta och började säga hur underbart det smakade. Hon påpekade om hur levande vi såg ut. Jag känner verkligen att vi kan tacka vattenjonisatorn för de mesta av det också.
Våra två år gamla barnbarn brukar inte vilja dricka vatten annars. När jag gav honom detta vattnet han hällde han i sig allt och kom tillbaka in i köket bad om mer. Jag gjorde misstaget att ge honom basiskt vattnen i går innan han gick till sängs. Den sömniga pojken hoppade plötsligt upp och sa att han var “vaken”.

Tara Andre

Mer energi, sömnsvårigheter, dålig fotlukt
“Jag är 50 år och har nyligen haft en fyrdubbel bypass. Jag började dricka det höga alkaliska vattnet 6 månader efter min operation och upptäckte den antioxidanta kvaliteten ganska snabbt. Jag sover bättre, har mer energi och min kropp längtar efter detta fantastiska vatten. Jag är mer regelbunden och mår jättebra. Jag använder dessutom surt vatten för att bekämpa dålig fotlukt. Jag sprayar mina stövlar och skor med jämna mellanrum och sprayar fötterna morgon och kväll. Jag finner det otroligt att det är så enkelt att surt vatten har gjort en sådan fantastisk skillnad. Jag lider inte längre av dålig fotlukt. ”

W. Pidborochynski
Forskning, hälsa och energi
“Jag har inga allvarliga hälsoproblem. Jag köpte vår Jupiter joniseringsmaskin eftersom efter att ha undersökt blev jag övertygad om att det var det bästa tillgängliga vatten och att Jupiter var det bästa företaget. Jag har druckit det joniserade vattnet i över 3 år och skulle inte klara mig utan det. Jag har inte hittat något annat vatten som duger nu. Jag älskar vattnet och dricker mycket av det vilket håller mig i god kondition, hälsa och energi. Jag rekommenderar det joniserade vattnet och Jupiter som varumärke. ”

Mike Crowley

Barns smak för vattnet, bättre sömn
“Min familj om 5 personer har druckit den starka basiskt joniserade vattnet i nästan ett år nu med fantastiska resultat. De tre barnen ber om att dricka vatten innan dom ber om juice eller mjölk, vilket för yngre barn på mellan 3 till 7 år ålder är häpnadsväckande. Vi brukade använda 12 liter mjölk på en vecka. Vi använder bara 4 liter, på morgonen eller vid matlagning. På grund av dom verksamma molekylerna i vattnet, har vi märkt att juicekristaller löser sig snabbare och mer effektivt, vilket har minskat ner till 2/3 av det belopp som normalt används för att göra samma mängd juice. Hela familjen känner sig bättre, sover bättre och har mer energi. ”

O u0026amp; J Peters
Hinton, Alberta, Kanada

Föryngring
“Jag började använda joniserat vatten för 2 veckor sedan. Vattnet hade en klar och sötaktig smak. Efter 2 dagar märkte jag att en gammal hudfläck runt min hals blivit mjuk och len och lossnade i min fingrar (något som aldrig hänt förut). Vidare har det funnits fläckar av eksem på mitt ben som jag hade fått behandling med krämer som min naturläkare hade rekommenderat tidigare men ingenting hjälpte och nu har dom bara försvunnit. Jag är så glad, jag har förklarat för mina vänner om det magiska sätt detta vatten fungerar. ”

Ettie Simons  (75 år)

Vad söker du?

Läs vår FAQ

FAQ Frågor och svar om joniserat vatten och våra vattenrenare

Vi välkomnar nya frågor vi kan svara på !

Allt om Kangen

KANGENFAKTA FAQ

Vi har samlat dom vanligaste frågorna och föreställningarna som finns idag om Kangenvatten och dess funktioner.  Vi hoppas kunna klargöra fakta och sanningar så att du som kund kan fatta ett smart beslut då en H2 maskin är en kostsam investering och som skall hålla länge. 

Notera att vi kunde göra denna lista dubbelt så lång men har medvetet minskat alla fakta då vissa är av tekninsk natur som inte alla kan förstå. Prata gärna till oss i chatten eller maila oss din förfrågan på denna sidan.

Det är ingen skillnad. Kangen är ett ord från japanskan som betyder “reducerat vatten”, ett begrepp om vatten som finns i världen som har ett visst pH och en viss negativ laddning och patenterat detta namn. Alla vattenrenare som är kraftfulla och joniserar H2 vatten kan skapa sk. Kangenvatten. En viktig trygghetsfaktor i en vattenjonisator som producerar H2 är faktiskt filtreringen. Vårt Ultrawater har omatchade egenskaper och suverän prestanda. Kangens filter kommer inte i närheten av Ultrawaters filtreringsförmåga.  

NOT: Bolaget bakom de sk. Kangenmaskinerna heter Enagic. 

Vetenskapliga studier

Kliniska studier på joniserat H2 vatten

De sista åren har det skett ett enormt uppsving i studier av joniserat H2 vatten runt om i världen. Här följer några utan speciell rangordning men klassade i kroppens områdesfält. Längre ner på sidan under dessa olika områden finns även studier som har tagits fram med ursprungstexten skriven i studien. Detta är de olika områden som studerats: 
 
Vi har samlat ännu mer forskningsrapporter om detta vatten här och valt att behålla dessa ursprungstexter på engelska.  
Livsvattens joniserade och funktionella vatten har olika namn i forskning och media:
Forskningsuttryck:
  • Electrolysis Reduced Water (ERW)
  • Electrolyzed Anode Water (EAW)
  • Alkaline or Acid Reduced Water
  • Electrolyzed Ionized Water
  • Alkaline Antioxidant Water

Marknadsföringstermer

  • Ionized Water
  • Water Ionizer
  • Alkaline Antioxidant Water
  • Structured Water
  • Miracle Water/Kangen Water

Använd din mus för att navigera tillbaks till huvudmenyn.

Forskning på joniserat basiskt vatten

(Alkaline Electrolyzed Reduced Water Research )

  • Inhibitory effect of electrolyzed reduced water on tumor angiogenesis
  • Preservative effect of electrolyzed reduced water on pancreatic β-cell mass in diabetic mice
  • Anti cancer effect of alkaline reduced water
  • Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen u0026amp; protects DNA from oxidative damage.
  • Electrolyzed-reduced water protects against oxidative damage to DNA, RNA, and protein.
  • The mechanism of the enhanced antioxidant effects of reduced water produced by electrolysis.
  • Use of ionized water in hypochlorhydria, achlorhydria, reduction of high blood pressure
  • Use of ionized water for gynecological conditions
  • Clinical improvements obtained from the uptake of Ionized Water
  • Alkaline ionized water for abdominal complaints: Placebo controlled double blind tests
  • Physiological effects of alkaline ionized water: intestinal fermentation
  • Effects of calcium alkaline ionized water on formation and maintenance of osseous tissues
  • Reduced water for prevention of disease
  • Use of Ionized water in heart disease and toxins
  • Use of Ionized water in skin disease.
  • Use of Ionized water in allergies.
  • Use of Ionized water in diabetes treatment
  • Use of Ionized water in treating Acidosis
  • Environmental electrochemistry of water
  • Fluid replacement promotes optimal physical performance

Forskning på joniserat surt vatten

(Acidic Electrolyzed Reduced Water Research )

  • Anti microbial interventions to reduce Salmonella species on poultry
  • Treatment of Escherichia coli inoculated alfalfa sprouts with electrolyzed oxidizing water
  • Inactivation of E. coli u0026amp; Listeria on plastic kitchen cutting boards by electrolyzed oxidizing water.
  • The bactericidal effects of electrolyzed oxidizing water on bacterial strains in hospital infections
  • Effect of electrolyzed water on wound healing
  • Effect of electrolyzed oxidizing water on excised burn-wounds in rats
  • Decomposition of ethylene, a flower-senescence hormone, with electrolyzed anode water.

Alkaline Electrolyzed Reduced Water – Ionized Water

Inhibitory effect of electrolyzed reduced water on tumor angiogenesis

Biological & Pharmaceutical Bulletin. 2008 Jan;31(1):19-26

Ye J, Li Y, Hamasaki T, Nakamichi N, Komatsu T, Kashiwagi T, Teruya K, Nishikawa R, Kawahara T, Osada K, Toh K, Abe M, Tian H, Kabayama S, Otsubo K, Morisawa S, Katakura Y, Shirahata S.

Graduate School of Systems Life Sciences, Kyushu University, Higashi-ku, Fukuoka 812-8581, JapanVascular endothelial growth factor (VEGF) is a key mediator of tumor angiogenesis. Tumor cells are exposed to higher oxidative stress compared to normal cells. Numerous reports have demonstrated that the intracellular redox (oxidation/reduction, ORP) state is closely associated with the pattern of VEGF expression. Electrolyzed reduced water (ERW) produced near the cathode during the electrolysis of water scavenged intracellular H(2)O(2) and decreased the release of H(2)O(2) from a human lung adenocarcinoma cell line, A549, and down-regulated both VEGF transcription and protein secretion in a time-dependent manner. To investigate the signal transduction pathway involved in regulating VEGF expression, mitogen-activated kinase (MAPK) specific inhibitors, SB203580 (p38 MAPK inhibitor), PD98059 (ERK1/2 inhibitor) and JNKi (c-Jun N-terminal protein kinase inhibitor) were applied. The results showed that only PD98059 blocks VEGF expression, suggesting an important role for ERK1/2 in regulating VEGF expression in A549 cells. As well, ERW inhibited the activation of extracellular signal-regulated kinase (ERK) in a time-dependent manner. Co-culture experiments to analyze in vitro tubule formation assay revealed that A549 cell-derived conditioned medium significantly stimulated the formation of vascular tubules in all analyzed parameters; tubule total area, tubule junction, number of tubules, and total tubule length. ERW counteracted the effect of A549 cell-conditioned medium and decreased total tube length (p<0.01). The present study demonstrated that ERW down-regulated VEGF gene transcription and protein secretion through inactivation of ERK.Related Research:

Levels of Soluble Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) Receptor 1 in Astrocytic Tumors and Its Relation to Malignancy, Vascularity, and VEGF-A

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Preservative Effect of Electrolyzed Reduced Water on Pancreatic β-Cell Mass in Diabetic db/db Mice

Biological & Pharmaceutical Bulletin 2007 Feb;30(2):234-6Mi-Ja Kim1,2, Kyung Hee Jung,3 Yoon Kyung Uhm,3 Kang-Hyun Leem,4 and Hye Kyung Kim,51) Department of Obesity Management, Graduate School of Obesity Science, Dongduk Women’s University

2) Imagine Obesity Institute, 117 Purynsol Mun Wa Gyun, Kyung Hee University

3) Department of Pharmacology, College of Medicine, Kyung Hee University

4) College of Korean Medicine, Semyung University

5) Department of Food and Biotechnology, Hanseo UniversityOxidative stress is produced under diabetic conditions and involved in progression of pancreatic β-cell dysfunction. Both an increase in reactive oxygen free radical species (ROS) and a decrease in the antioxidant defense mechanism lead to the increase in oxidative stress in diabetes. Electrolyzed reduced water (ERW) with ROS scavenging ability may have a potential effect on diabetic animals, a model for high oxidative stress. Therefore, the present study examined the possible anti-diabetic effect of ERW in genetically diabetic mouse strain C57BL/6J-db/db (db/db). ERW with ROS scavenging ability reduced the blood glucose concentration, increased blood insulin level, improved glucose tolerance and preserved β-cell mass in db/db mice. The present data suggest that ERW may protects β-cell damage and would be useful for antidiabetic agent.Related Research:

Involvement of Oxidative Stress and the JNK Pathway in Glucose Toxicity

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Anti Cancer Effect of Alkaline Reduced Water

By the Department of Parasitology, Institute of Basic Medical Sciences, Department of Microbiology, Department of Biochemistry, Wonju College of Medicine , Yonsei University Department of Biomedical Laboratory Science and Institute of Health Science, College of Health Science, Yonsei University .

Certain minerals can produce alkaline reduced water with high pH and low oxidation-reduction potential (ORP) when dissolved in water. Alkaline reduced water showed significant anticancer effect. When B16 melanoma cells were inoculated subcutaneous and intra-peritoneally, C56BL/6 mice fed with alkaline reduced water showed tumor growth delay and the survival span was significantly lengthened. Alkaline reduced water also showed the inhibition of metastasis by reducing the numbers of B16 melanoma colonies when injected through tail vein. The amount of reactive oxygen species (ROS) was very reduced when fed with alkaline reduced water except for spleen, which is a major organ for immunity. Even for normal mice, alkaline reduced water intake invoked systemic cytokines, such as, Th1 (IFN- g, IL-12) and Th2 (IL-4, IL-5), suggesting strong immuno-modulation effect. Both ROS scavenging effect and immuno-modulation effect might be responsible for anticancer effect of alkaline reduced water. Continue reading the full study

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Adequate fluid replacement helps maintain hydration and, promotes the health, safety, and optimal physical performance of individuals participating in regular physical activity.

Med Sci Sports Exercise

1996 Jan;28(1):i-vii.American College of Sports Medicine position stand. Exercise and fluid replacement. Convertino VA, Armstrong LE, Coyle EF, Mack GW, Sawka MN, Senay LC Jr, Sherman WM.It is the position of the American College of Sports Medicine that adequate fluid replacement helps maintain hydration and, therefore, promotes the health, safety, and optimal physical performance of individuals participating in regular physical activity. This position statement is based on a comprehensive review and interpretation of scientific literature concerning the influence of fluid replacement on exercise performance and the risk of thermal injury associated with dehydration and hyperthermia. Based on available evidence, the American College of Sports Medicine makes the following general recommendations on the amount and composition of fluid that should be ingested in preparation for, during, and after exercise or athletic competition: 1) It is recommended that individuals consume a nutritionally balanced diet and drink adequate fluids during the 24-hr period before an event, especially during the period that includes the meal prior to exercise, to promote proper hydration before exercise or competition. 2) It is recommended that individuals drink about 500 ml (about 17 ounces) of fluid about 2 h before exercise to promote adequate hydration and allow time for excretion of excess ingested water. 3) During exercise, athletes should start drinking early and at regular intervals in an attempt to consume fluids at a rate sufficient to replace all the water lost through sweating (i.e., body weight loss), or consume the maximal amount that can be tolerated. 4) It is recommended that ingested fluids be cooler than ambient temperature [between 15 degrees and 22 degrees C (59 degrees and 72 degrees F])] and flavored to enhance palatability and promote fluid replacement. Fluids should be readily available and served in containers that allow adequate volumes to be ingested with ease and with minimal interruption of exercise. 5) Addition of proper amounts of carbohydrates and/or electrolytes to a fluid replacement solution is recommended for exercise events of duration greater than 1 h since it does not significantly impair water delivery to the body and may enhance performance. During exercise lasting less than 1 h, there is little evidence of physiological or physical performance differences between consuming a carbohydrate-electrolyte drink and plain water. 6) During intense exercise lasting longer than 1 h, it is recommended that carbohydrates be ingested at a rate of 30-60 g.h(-1) to maintain oxidation of carbohydrates and delay fatigue. This rate of carbohydrate intake can be achieved without compromising fluid delivery by drinking 600-1200 ml.h(-1) of solutions containing 4%-8% carbohydrates (g.100 ml(-1)). The carbohydrates can be sugars (glucose or sucrose) or starch (e.g., maltodextrin). 7) Inclusion of sodium (0.5-0.7 g.1(-1) of water) in the rehydration solution ingested during exercise lasting longer than 1 h is recommended since it may be advantageous in enhancing palatability, promoting fluid retention, and possibly preventing hyponatremia in certain individuals who drink excessive quantities of fluid. There is little physiological basis for the presence of sodium in n oral rehydration solution for enhancing intestinal water absorption as long as sodium is sufficiently available from the previous meal.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage.

Biochem Biophys Res Commun.
1997 May 8;234(1):269-74.

Shirahata S, Kabayama S, Nakano M, Miura T, Kusumoto K, Gotoh M, Hayashi H, Otsubo K, Morisawa S, Katakura Y.

Institute of Cellular Regulation Technology, Graduate School of Genetic Resources Technology, Kyushu University, Fukuoka, Japan. sirahata@grt.kyushu-u.ac.jp Active oxygen species or free radicals are considered to cause extensive oxidative damage to biological macromolecules, which brings about a variety of diseases as well as aging. The ideal scavenger for active oxygen should be ‘active hydrogen’. ‘Active hydrogen’ can be produced in reduced water near the cathode during electrolysis of water. Reduced water exhibits high pH, low dissolved oxygen (DO), extremely high dissolved molecular hydrogen (DH), and extremely negative redox potential (RP) values. Strongly electrolyzed-reduced water, as well as ascorbic acid, (+)-catechin and tannic acid, completely scavenged O.-2 produced by the hypoxanthine-xanthine oxidase (HX-XOD) system in sodium phosphate buffer (pH 7.0). The superoxide dismutase (SOD)-like activity of reduced water is stable at 4 degrees C for over a month and was not lost even after neutralization, repeated freezing and melting, deflation with sonication, vigorous mixing, boiling, repeated filtration, or closed autoclaving, but was lost by opened autoclaving or by closed autoclaving in the presence of tungsten trioxide which efficiently adsorbs active atomic hydrogen. Water bubbled with hydrogen gas exhibited low DO, extremely high DH and extremely low RP values, as does reduced water, but it has no SOD-like activity. These results suggest that the SOD-like activity of reduced water is not due to the dissolved molecular hydrogen but due to the dissolved atomic hydrogen (active hydrogen). Although SOD accumulated H2O2 when added to the HX-XOD system, reduced water decreased the amount of H2O2 produced by XOD. Reduced water, as well as catalase and ascorbic acid, could directly scavenge H2O2. Reduced water suppresses single-strand breakage of DNA b active oxygen species produced by the Cu(II)-catalyzed oxidation of ascorbic acid in a dose-dependent manner, suggesting that reduced water can scavenge not only O2.- and H2O2, but also 1O2 and .OH. PMID: 9169001 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Electrolyzed-reduced water protects against oxidative damage to DNA, RNA, and protein.

Appl Biochem Biotechnol.

2006 Nov;135(2):133-44.Lee MY, Kim YK, Ryoo KK, Lee YB, Park EJ. Department of Genetic Engineering, Soonchunhyang University, Asan, Chungnam 336-600, Korea.The generation of reactive oxygen species is thought to cause extensive oxidative damage to various biomolecules such as DNA, RNA, and protein. In this study, the preventive, suppressive, and protective effects of in vitro supplementation with electrolyzed-reduced water on H2O2-induced DNA damage in human lymphocytes were examined using a comet assay. Pre-treatment, co-treatment, and post-treatment with electrolyzed-reduced water enhanced human lymphocyte resistance to the DNA strand breaks induced by H2O2 in vitro. Moreover, electrolyzed-reduced water was much more effective than diethylpyrocarbonate-treated water in preventing total RNA degradation at 4 and 25 degrees C. In addition, electrolyzed-reduced water completely prevented the oxidative cleavage of horseradish peroxidase, as determined using sodium dodecyl sulfate-polyacrylamide gels. Enhancement of the antioxidant activity of ascorbic acid dissolved in electrolyzed-reduced water was about threefold that of ascorbic acid dissolved in nonelectrolyzed deionized water, as measured by a xanthine-xanthine oxidase superoxide scavenging assay system, suggesting an inhibitory effect of electrolyzedreduced water on the oxidation of ascorbic acid.PMID: 17159237 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

The mechanism of the enhanced antioxidant effects against superoxide anion radicals of reduced water produced by electrolysis.

Biophys Chem. 2004
Jan 1;107(1):71-82.

Hanaoka K, Sun D, Lawrence R, Kamitani Y, Fernandes G.

Bio-REDOX Laboratory Inc. 1187-4, Oaza-Ueda, Ueda-shi, Nagano-ken 386-0001, Japan. hanak@rapid.ocn.ne.jp

We reported that reduced water produced by electrolysis enhanced the antioxidant effects of proton donors such as ascorbic acid (AsA) in a previous paper. We also demonstrated that reduced water produced by electrolysis of 2 mM NaCl solutions did not show antioxidant effects by itself. We reasoned that the enhancement of antioxidant effects may be due to the increase of the ionic product of water as solvent. The ionic product of water (pKw) was estimated by measurements of pH and by a neutralization titration method. As an indicator of oxidative damage, Reactive Oxygen Species- (ROS) mediated DNA strand breaks were measured by the conversion of supercoiled phiX-174 RF I double-strand DNA to open and linear forms. Reduced water had a tendency to suppress single-strand breakage of DNA induced by reactive oxygen species produced by H2O2/Cu (II) and HQ/Cu (II) systems. The enhancement of superoxide anion radical dismutation activity can be explained by changes in the ionic product of water in the reduced water.

PMID: 14871602 [PubMed]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Use of Ionized water in hypochlorhydria or achlorhydria

Prof. Kuninaka Hironage, Head of Kuninaka Hospital “Too many fats in the diets, which lead to the deposition of cholesterol on the blood vessels, which in turn constrict the blood flow, cause most illnesses such as high blood pressure. In accordance with the theory of Professor Gato of Kyushu University on Vitamin K (because vitamin K enables the blood calcium to increase ), or the consumption of more antioxidant water, the effectiveness of the increase in the calcium in high blood pressure is most significant. The consumption of alkaline antioxidant water for a period of 2 to 3 months, I have observed the blood pressure slowly drop, due to the water’s solvent ability, which dissolves the cholesterol in the blood vessels.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Use of Ionized water for gynecological conditions

Prof. Watanabe Ifao, Watanabe Hospital “Ionized alklaine antioxidant water improves body constituents and ensures effective healing to many illnesses. The uses of antioxidant water in gynecological patients have proved to be very effective. The main reason for its effectiveness is that this water can neutralize toxins.When given antioxidant water to pre-eclamptic toxemia cases, the results are most significant. During my long years of servicing the pre-eclamptic toxemia cases, I found that the women with pre-eclamptic toxemia who consumed antioxidant water tend to deliver healthier babies with stronger muscles. A survey report carried out on babies in this group showed intelligence above average.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Toxin Neutralization

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of MedicineIn my opinion, the wonder of antioxidant water is the ability neutralizes toxins, but it is not a medicine. The difference is that the medicine can only apply to each and individual case, whereas the antioxidant water can be consumed generally and its neutralizing power is something which is very much unexpected. Now, in brief, let me introduce to you a heart disease case and how it was cured.The patient was a 35 years old male suffering from vascular heart disease. For 5 years, his sickness deteriorated. He was in the Setagays Government Hospital for treatment.

During those 5 years, he had been in and out of the hospital 5 to 6 times. He had undergone high tech examinations such as angiogram by injecting VINYL via the vein into the heart. He consulted and sought treatment from many good doctors where later he underwent a major surgical operation. Upon his discharge from the hospital, he quit his job to convalesce. However, each time when his illness relapsed, the attack seemed to be even more severe. Last year, in August, his relatives were in despair and expected he would not live much longer. It so happened at that time that the victim’s relative came across antioxidant water processor. His illness responded well and he is now on the road to recovery.”

(In the United States, cardiovascular diseases account for more than one-half of the approximate 2 million deaths occurring each year…. It is estimated that optimal conditioning of drinking water could reduce this cardiovascular disease mortality rate by as much as 15 percent in the United States) – Report of the Safe Drinking Water Committee of the National Academy of Sciences, 1977

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Eczema

Prof. Tamura Tatsuji, Keifuku Rehabilitation Center

“Eczema is used to describe several varieties of skin conditions, which have a number of common features. The exact cause or causes of eczema are not fully understood. I many cases, eczema can be attributed by external irritants.Let me introduce a patient who recovered from skin disease after consuming the antioxidant water. This patient suffered 10 years of eczema and could not be cured effectively even under specialist treatment. This patient, who is 70 years of age, is the president of a vehicle spare parts company. After the war, his lower limbs suffered acute eczema, which later became chronic. He was repeatedly treated in a specialist skin hospital.

The left limb responded well to treatment, but not so on the right limb. He suffered severe itchiness, which, when scratched led to bleeding. During the last 10 years, he was seen and treated by many doctors. When I first examined him, his lower limb around the joints was covered with vesicles. Weeping occurred owing to serum exuding from the vesicles.

I advised him to try consuming antioxidant water. He bought a unit and consumed the antioxidant water religiously and used the acidic water to bathe the affected areas. After 2 weeks of treatment the vesicles dried up. The eczema was completely cleared without any relapse after 1½ month.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Allergies

Prof. Kuninaka Hironaga, Head of Kuninaka Hospital “Mr. Yamada, the head of Police Research Institute, suffered from severe allergy. He was treated repeatedly by skin specialist, but with no success. Then he started consuming antioxidant water. The allergy responded very well and was soon completely cured. No relapse had occurred, although he had taken all kinds of food. He was most grateful and excited about this treatment.

As for myself, I had also suffered severe allergy. Ever since I began to consume antioxidant water, the allergy has recovered. Since then, I started a research on the effectiveness of antioxidant water.

I discovered that most allergies are due to acidification of body condition and is also related to consuming too much meat and sugar. In every allergy case, the patient’s antioxidant minerals are excessively low which in turn lower the body resistance significantly. The body becomes overly sensitive and develops allergy easily. To stabilize the sensitivity, calcium solution in injected into the vein. Therefore, it is clear that the antioxidant water has ionic calcium, which can help alleviate allergy.

The ionic calcium not only enhances the heart, urination, and neutralization of toxins but controls acidity. It also enhances the digestive system and liver function. This will promote natural healing power and hence increase its resistance to allergy. In some special cases of illness, which do not respond to drugs, it is found, it is found to respond well to antioxidant water.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Digestive Problems

Prof. Kogure Keizou, Kogure Clinic of Juntendo Hospital “The stomach is readily upset both by diseases affecting the stomach and by other general illnesses. In addition, any nervous tension or anxiety frequently causes gastric upset, vague symptoms when This information is under some strain.

The important role of antioxidant water in our stomach is to neutralize the secretion and strengthen it s functions. Usually, after consuming the antioxidant water for 1 to 3 minutes, the gastric juice increase to 1½ times. For those suffering from hypochlorhydria or achlorhydria ( low in gastric juice ) the presence of antioxidant water will stimulate the stomach cells to secrete more gastric juice. This in turn enhances digestion and absorption of minerals.

However, on the other hand, those with hyperchlorhydria ( high in gastric juice ), the antioxidant water neutralizes the excessive gastric juice. Hence, it does not create any adverse reaction.

According to the medical lecturer from Maeba University, the pH of the gastric secretion will still remain normal when antioxidant water is consumed. This proves that the ability of the antioxidant water is able to neutralize as well as to stimulate the secretion.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Diabetes

Prof. Kuwata Keijiroo, Doctor of Medicine “When I was serving in the Fire Insurance Association, I used to examine many diabetic patients. Besides treating them with drugs, I provided them with antioxidant water. After drinking antioxidant water for one month, 15 diabetic patients were selected and sent to Tokyo University for further test and observations.

Initially, the more serious patients were a bit apprehensive about the treatment. When the antioxidant water was consumed for some time, the sugar in the blood and urine ranged from a ratio of 300 mg/l to 2 mg / dc. There was a time where the patient had undergone 5 to 6 blood tests a day and detected to be within normal range. Results also showed that even 1 ½ hour after meals, the blood sugar and urine ratio was 100 mg/dc: 0 mg/dc . The sugar in the urine has completely disappeared.”NOTE:

More Americans than ever before are suffering from diabetes, with the number of new cases averaging almost 800,000 each year. The disease has steadily increased in the United States since 1980, and in 1998, 16 million Americans were diagnosed with diabetes (10.3 million diagnosed; 5.4 million undiagnosed). Diabetes is the seventh leading cause of death in the United States, and more than 193,000 died from the disease and its related complication in 1996. The greatest increase – 76 percent – occurred in people age 30 to 30. ….

From: U. S. Department of Health and Human Services, October 13, 2000 Fact Sheet.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Use of Ionized water in treating Acidosis

Prof. Hatori Tasutaroo, Head of Akajiuiji Blood Centre, Yokohama Hospital, Faitama DistrictDue to a higher standard of living, our eating habits have changed. We consume too much proteins, fats and sugar. The excess fats and carbohydrates are in the body as fats. In the present lifestyles, Americans are more extravagant on food compared to the Japanese. Due to this excessive intake obesity is a significant problem. Normally, one out of five males and one out of four females is obese.

The degree of “burn-out” in food intake largely depends on the amount on intake of vitamins and minerals. When excessive intake of proteins, carbohydrates and fats occurs, the requirement for vitamins and minerals increases. However, there is not much research carried out pertaining to the importance of vitamins and minerals.

Nowadays, many people suffer from acidification that leads to diabetes, heart diseases, cancer, live and kidney diseases. If our food intake can be completely burned off, then there is no deposition of fats. Obviously, there will be no acidification problem and hence there should not be any sign of obesity.

The antioxidant water contains an abundance of ionic calcium. This ionic calcium helps in the “burn-off” process. By drinking antioxidant water, it provides sufficient minerals for our body. As a result, we do not need to watch our diet to stay slim.

Hence, antioxidant water is a savior for those suffering from obesity and many adult diseases, providing good assistance in enhancing good health.”

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Reduced Water For Prevention of Disease

Dr.Sanetaka Shirahata

Graduate school of Genetic Resources Technology, Kyushu University,

6-10-1 Hakozaki, Higashi-ku, Fukuoka 812-8581, Japan.

It has long been established that reactive oxygen species (ROS) cause many typesof damage to biomolecules and cellular structures, that, in turn result in the development of a variety of pathologic states such as diabetes, cancer and aging. Reduced water is defined as anti-oxidative water produced by reduction of water. Electrolyzed reduced water (ERW) has been demonstrated to be hydrogen-rich water and can scavenge ROS in vitro (Shirahata et al., 1997). The reduction of proton in water to active hydrogen (atomic hydrogen, hydrogen radical) that can scavenge ROS is very easily caused by a weak current, compared to oxidation of hydroxyl ion to oxygen molecule. Activation of water by magnetic field, collision, minerals etc. will also produce reduced water containing active hydrogen and/or hydrogen molecule. Several natural waters such as Hita Tenryosui water drawn from deep underground in Hita city in Japan, Nordenau water in Germany and Tlacote water in Mexico are known to alleviate various diseases. We have developed a sensitive method by which we can detect active hydrogen existing in reduced water, and have demonstrated that not only ERW but also natural reduced waters described above contain active hydrogen and scavenge ROS in cultured cells. ROS is known to cause reduction of glucose uptake by inhibiting the insulin-signaling pathway in cultured cells. Reduced water scavenged intracellular ROS and stimulated glucose uptake in the presence or absence of insulin in both rat L6 skeletal muscle cells and mouse 3T3/L1 adipocytes. This insulin-like activity of reduced water was inhibited by wortmannin that is specific inhibitor of PI-3 kinase, a key molecule in insulin signaling pathways. Reduced water protected insulin-responsive cells from sugar toxicity and improved the damaged sugar tolerance of type 2 diabetes model mice, suggesting that reduced water may improve insulin-independent diabetes mellitus. Cancer cells are generally exposed to high oxidative stress. Reduced water cause impaired tumor phenotypes of human cancer cells, such as reduced growth rate, morphological changes, reduced colony formation ability in soft agar, passage number-dependent telomere shortening, reduced binding abilities of telomere binding proteins and suppressed metastasis. Reduced water suppressed the growth of cancer cells transplanted into mice, demonstrating their anti-cancer effects in vivo. Reduced water will be applicable to not only medicine but also food industries, agriculture, and manufacturing industries.

Shirahata, S. et al.: Electrolyzed reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage. Biochem. Biophys. Res. Commun., 234, 269174, 1997.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Clinical Impovements Obtained From The Intake Of Reduced Water

Extracts from ” Presentation At The Eight Annual International Symposium On man And His Environment in Health And Disease” on February 24th 1990, at The Grand Kempinski Hotel, Dalls, Texas, USA by Dr. H. Hayashi, M.D. and Dr. M Kawamura, M.D., on : – THE CONCEPT OF PREHEPATIC MEDICINESSince the introduction of alkaline ionic water in our clinic in 1985, we have had the following interesting clinical experiences in the use of this type of water. By the use of alkaline ionic water for drinking and the preparation of meals for our in-patients, we have noticed :Declines in blood sugar levels in diabetic patients.

Improvements in peripheral circulation in diabetic gangrene.

Declines in uric acid levels in patients with gout.

Improvements in liver function exams in hepatic disorders.

Improvements in gastroduodenal ulcer and prevention of their recurrences.

Improvements in hypertension and hypotension.

Improvements in allergic disorders such as asthma, urticaria, rhinites and atopic dermatitis.

Improvements in persistent diarrhoea which occurred after gastrectomy.

Quicker improvements in post operative bower paralysis.

Improvements in serum bilirubin levels in new born babies. Being confirming clinical improvements, we have always observed changes of stools of the patients, with the colour of their feaces changing from black-brown colour to a brigher yellow-brown one, and the odour of their feaces becoming almost negligible. The number of patients complaining of constipation also decreased markedly. The change of stool findings strongly suggests that alkaline ionic water intake can decrease the production of putrefield or pathogenic metabolites.Devices to produce reduced water were introduced into our clinic in May 1985. Based on the clinical experiences obtained in the past 15 years, it can be said that introduction of electrolyzed-reduced water for drinking and cooking purpose for in-patients should be the very prerequisite in our daily medical practices. Any dietary recipe cannot be a scientific one if property of water is not taken by the patients is not taken into consideration.The Ministry of Health and Welfare in Japan announced in 1965 that the intake of reduced water is effective for restoration of intestinal flora metabolism.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Clinical evaluation of alkaline ionized water for abdominal complaints: Placebo controlled double blind tests

by Hirokazu Tashiro, Tetsuji Hokudo, Hiromi Ono, Yoshihide Fujiyama, Tadao Baba (National Ohkura Hospital, Dept. of Gastroenterology; Institute of Clinical Research, Shiga University of Medical Science, Second Dept. of Internal Medicine)Effect of alkaline ionized water on abdominal complaints was evaluated by placebo controlled double blind tests. Overall scores of improvement using alkaline ionized water marked higher than those of placebo controlled group, and its effect proved to be significantly higher especially in slight symptoms of chronic diarrhoea and abdominal complaints in cases of general malaise. Alkaline ionized water group did not get interrupted in the course of the test, nor did it show serious side effects nor abnormal test data. It was confirmed that alkaline ionized water is safer and more effective than placebos.

Summary

Effect of alkaline ionized water on abdominal complaints was clinically examined by double blind tests using clean water as placebo. Overall improvement rate was higher for alkaline ionized water group than placebo group and the former proved to be significantly more effective than the other especially in cases of slight symptoms. Examining improvement rate for each case of chronic diarrhoea, constipation and abdominal complaints, alkaline ionized water group turned out to be more effective than placebo group for chronic diarrhoea, and abdominal complaints. The test was stopped in one case of chronic diarrhoea, among placebo group due to exacerbation, whereas alkaline ionized water group did not stop testing without serious side effects or abnormal test data in all cases. It was confirmed that alkaline ionized water is more effective than clean water against chronic diarrhoea, abdominal complaints and overall improvement rate (relief of abdominal complaints) and safer than clean water.

Introduction

Since the approval of alkaline ionized water electrolyzers by Pharmaceutical Affairs Law in 1966 for its antacid effect and efficacy against gastrointestinal disorders including hyperchylia, indigestion, abnormal gastrointestinal fermentation and chronic diarrhoea, they have been extensively used among patients. However, medical and scientific evaluation of their validity is not established. In our study, we examined clinical effect of alkaline ionized water on gastrointestinal disorders across many symptoms in various facilities. Particularly, we studied safety and usefulness of alkaline ionized water by doubleblind tests using clean water as a control group.

Test subjects and methods

163 patients (34 men, 129 women, age 21 to 72, average 38.6 years old) of indigestion, abnormal gastrointestinal fermentation (with abnormal gas emission and rugitus) and abdominal complaints caused by irregular dejection (chronic diarrhoea, or constipation) were tested as subjects with good informed consent. Placebo controlled double blind tests were conducted using alkaline ionized water and clean water at multiple facilities. An alkaline ionized water electrolyzer sold commercially was installed with a pump driven calcium dispenser in each of the subject homes. Tested alkaline ionized water had pH at 9.5 and calcium concentration at 30ppm. Each subject in placebo group used a water purifier that has the same appearance as the electrolyzer and produces clean water.The tested equipment was randomly assigned by a controller who scaled off the key code which was stored safely until the tests were completed and the seal was opened again.Water samples were given to each patient in the amount of 200ml in the morning with the total of 50OmI or more per day for a month. Before and after the tests, blood, urine and stool were tested and a log was kept on the subjective symptoms, bowel movements and accessory symptoms. After the tests, the results were analyzed based on the log and the test data.

Water Ionizer Test Results

1. SymptomsAmong 163 tested subjects, alkaline ionized water group included 84 and placebo group 79. Background factors such as gender, age and basal disorders did not contribute to significant difference in the results.2. Overall improvement rate

As to overall improvement rate of abdominal complaints, alkaline ionized water group had 2 cases of outstanding improvement (2.5%), 26 cases of fair improvement (32.1%), 36 cases of slight improvement (44.4%), 13 cases of no change (16%) and 4 cases of exacerbation (4.9%), whereas placebo group exhibited 4 (5.2%), 19 (24.7%), 27 (35.1%), 25 (32.5%) and 2 cases (2.6%) for the same category. Comparison between alkaline ionized water and placebo groups did not reveal any significant difference at the level of 5% significance according to the Wilcoxon test, although alkaline ionized water group turned out to be significantly more effective than placebo group at the level of p value of 0.22.Examining overall improvement rates by a 7, 2 test (with no adjustment for continuity) between the effective and noneffective groups, alkaline ionized water group had 64 (79%) of effective cases and 17 cases (21%) of non effective cases, whereas placebo group had 50 (64.9%) and 27 (35.1%) cases respectively. The result indicated that alkaline ionized water group was significantly more effective than placebo group at the level of p value of 0.0.48.Looking only at 83 slight cases of abdominal complaints, overall improvement rate for alkaline ionized water group(45 cases) was composed of 11 cases (242%) of fair improvement, 22 cases (48.9%) of slight improvement, 17 cases (44.7%) of no change and 3 cases (6.7%) of exacerbation, whereas placebo group (38 cases) had 3 (7.8%), 17 (44.7%), 17 (44.7%) and 1 (2.6%) cases for the same category. Alkaline ionized water group was significantly more effective than placebo group according to the comparison between the groups (p value = 0.033).3. Improvement rate by basal symptom

Basal symptoms were divided into chronic diarrhea, constipation and abdominal complaints (dyspepsia) and overall improvement rate was evaluated for each of them to study effect of alkaline ionized water. In case of chronic diarrhoea, alkaline ionized water group resulted in 94.1% of effective cases and 5.9% of non effective cases. Placebo group came up with 64,7% effective and 35.3% non effective. These results indicate alkaline ionized water group proved to be significantly more effective than placebo group. In case of slighter chronic diarrhoea, comparison between groups revealed that alkaline ionized water group is significantly more effective than placebo group (p=0.015). In case of constipation, alkaline ionized water group consisted of 80.5% of effective and 19.5% of non effective cases, whereas placebo group resulted in 73.3% effective and 26.3 non effective. As to abdominal complaints (dyspepsia), alkaline ionized water group had 85.7% of effective and 14.3% non effective cases while placebo group showed 47.1% and 62.9% respectively. Alkaline ionized water group proved to be significantly more effective than placebo group (p=0.025).4. Safety

Since one case of chronic diarrhoea, in placebo group saw exacerbation, the test was stopped. There was no such cases in alkaline ionized water group. Fourteen cases of accessory symptoms, 8 in alkaline ionized water group and 6 in placebo group, were observed, none of which were serious. 31 out of 163 cases (16 in alkaline ionized water group, 15 in placebo group) exhibited fluctuation in test data, although alkaline ionized water group did not have any problematic fluctuations compared to placebo group. Two cases in placebo group and one case in alkaline ionized water group have seen K value of serum climb up and resume to normal value after re testing which indicates the value changes were temporary.

Conclusion

As a result of double blind clinical tests of alkaline ionized water and clean water, alkaline ionized water was proved to be more effective than clean water against chronic diarrhoea, abdominal complaints (dyspepsia) and overall improvement rate (relief from abdominal complaints). Also, safety of alkaline ionized water was confirmed which clinically verifies its usefulness.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i åmnet.

Physiological effects of alkaline ionized water: Effects on metabolites produced by intestinal fermentation

by Takashi Hayakawa, Chicko Tushiya, Hisanori Onoda, Hisayo Ohkouchi, Harul-~to Tsuge (Gifu University, Faculty of Engineering, Dept. of Food Science)We have found that long-term ingestion of alkaline ionized water (alkaline ionized water) reduces cecal fermentation in rats that were given highly fermentable commercial diet (MF: Oriental Yeast Co., Ltd.). In this experiment, rats were fed MF and test water (tap water, alkaline ionized water with pH at 9 and 10) for about 3 months. Feces were collected on the 57th day, and the rats were dissected on the 88th day. The amount of ammonium in fresh feces and cecal contents as well as fecal free-glucose tended to drop down for the alkaline ionized water group. In most cases, the amount of free-amino acids in cecal contents did not differ sign- icantly except for cysteine (decreased in alkaline ionized water with pH at 10) and isoleucine (increased in alkaline ionized water with pH at 10). Purpose of testsAlkaline ionized water electrolyzers have been approved for manufacturing in 1965 by the Ministry of Health and Welfare as medical equipment to produce medical substances. Alkaline ionized water (alkaline ionized water) produced by this equipment is known to be effective against gastrointestinal fermentation, chronic diarrhea, indigestion and hyperchylia as well as for controlling gastric acid.*1 This is mainly based on efficacy of the official calcium hydroxide. *2 By giving alkaline ionized water to rats for a comparatively long time under the condition of extremely high level of intestinal fermentation, we have demonstrated that alkaline ionized water intake is effective for inhibition of intestinal fermentation when its level is high based on some test results where alkaline ionized water worked against cecal hypertrophy and for reduction in the amount of short-chain fatty acid that is the main product of fermentation.*3 We have reported that this is caused by the synergy between calcium level generally contained in alkaline ionized water (about 50ppm) and the value of pH, and that frequency of detecting some anaerobic bacteria tends to be higher in alkaline ionized water groups than the other, although the bacteria count in the intestine does not have significant difference. Based on these results, we made a judgment that effect of taking alkaline ionized water supports part of inhibition mechanism against abnormal intestinal fermentation, which is one of the claims of efficacy that have been attributed to alkaline ionized water electrolyzers. *4 On the other hand, under the dietary condition of low intestinal fermentation, alkaline ionized water uptake does not seem to inhibit fermentation that leads us to believe that effect of alkaline ionized water uptake is characteristic of hyper-fermentation state. Metabolites produced by intestinal fermentation include indole and skatole in addition to organic acids such as short-chain fatty acid and lactic acid as well as toxic metabolites such as ammonium, phenol and pcresol. We do not know how alkaline ionized water uptake would affect the production of these materials. In this experiment, we have tested on ammonium production as explained in the following sections. Testing methodsFour-week-old male Wistar/ST Clean rats were purchased from Japan SLC Co., Ltd. and were divided into 3 groups of 8 each after preliminary breeding. alkaline ionized water of pH 9 and 10 was produced by an electrolyzer Mineone ROYAL NDX3 1 OH by Omco Co., Ltd. This model produces alkaline ionized water by electrolyzing water with calcium lactate added. On the last day of testing, the rats were dissected under Nembutal anesthesia to take blood from the heart by a heparin-treated syringe. As to their organs, the small intestines, cecum and colon plus rectum were taken out from each of them. The cecurn was weighed and cleaned with physiological saline after its contents were removed, and the tissue weight was measured after wiping out moisture. Part of cecal contents was measured its pH, and the rest was used to assay ammonium concentration. The amount of ammonium contained in fresh feces and cecal contents was measured by the Nessler method after collecting it in the extracted samples using Conway’s micro-diffusion container. Fecal free-glucose was assayed by the oxygen method after extraction by hot water. Analysis of free amino acids contained in cecal contents was conducted by the Waters PicoTag amino acid analysis system. Test results and analysesNo difference was found in the rats’ weight gain, water and feed intake and feeding efficiency, nor was any particular distinction in appearance identified. The length of the small intestines and colon plus rectum tended to decline in alkaline ionized water groups. PH value of cecal contents was higher and the amount of fecal free-glucose tended to be lower in alkaline ionized water groups than the control group. Since there was no difference in fecal discharge itself, the amount of free-glucose discharged per day was at a low level. The amount of discharged free-glucose in feces is greater when intestinal fermentation is more intensive, which indicates that intestinal fermentation is more inhibited in alkaline ionized water groups than the control group. Ammonium concentration in cecal contents tends to drop down in alkaline ionized water groups (Fig. 1). This trend was most distinctive in case of fresh feces of one of alkaline ionized water groups with pH 10 (Fig.2) Alkaline ionized water uptake was found to be inhibitory against ammonium production. In order to study dynamics of amino acids in large intestines, we examined free amino acids in the cecal contents to find out that cysteine level is low in alkaline ionized water groups whereas isoleucine level is high in one of alkaline ionized water groups with pH 10, although no significant difference was identified for other amino acids. Bibliography1. “Verification of Alkaline Ionized Water” by Life Water Institute, Metamor Publishing Co., 1994, p.46*2. “Official Pharmaceutical Guidelines of Japan, Vol. IT’ by Japan Public Documents Association, Hirokawa PublIshin Co., 1996*3. “Science and Technology of Functional Water” (part) by Takashi Hayakawa, Haruffito Tsuge, edited by Water Scienll cc Institute, 1999, pp.109-116*4. ‘Tasics and Effective Use of Alkaline Ionized Water” by Takashi Hayakawa, Haruhito Tsuge, edited by Tetsuji Hc kudou, 25th General Assembly of Japan Medical Congress ‘Tunctional Water in Medical Treatment”, Administratio~ Offices, 1999, pp. 10- 11

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Effects of alkaline ionized water on formation u0026amp; maintenance of osseous tissues

by Rei Takahashi Zhenhua Zhang Yoshinori Itokawa

(Kyoto University Graduate School of Medicine, Dept. of Pathology and Tumor Biology, Fukui Prefectural University)Effects of calcium alkaline ionized water on formation and maintenance of osseous tissues in rats were examined. In the absence of calcium in the diet, no apparent calcification was observed with only osteoid formation being prominent. Striking differences were found among groups that were given diets with 30% and 60% calcium. Rats raised by calcium ionized water showed the least osteogenetic disturbance. Tibiae and humeri are more susceptible to calcium deficiency than femora. Theses results may indicate that calcium in drinking water effectively supplements osteogenesis in case of dietary calcium deficiency. The mechanism involved in osteoid formation such as absorption rate of calcium from the intestine and effects of calcium alkaline ionized drinking water on maintaining bone structure in the process of aging or under the condition of calcium deficiency is investigated.Osteoporosis that has lately drawn public attention is defined as “conditions of bone brittleness caused by reduction in the amount of bone frames and deterioration of osseous microstructure.” Abnormal calcium metabolism has been considered to be one of the factors to contribute to this problem, which in turn is caused by insufficient calcium take in, reduction in enteral absorption rate of calcium and increase in the amount of calcium in urinal discharge. Under normal conditions, bones absorb old bones by regular metabolism through osteoid formation to maintain their strength and function as supporting structure. It is getting clear that remodeling of bones at the tissue level goes through the process of activation, resorption, reversal, matrix synthesis and mineralization. Another important function of bones is storing minerals especially by coordinating with intestines and kidneys to control calcium concentration in the blood. When something happens to this osteo metabolism, it results in abnormal morphological changes. Our analyses have been focusing mostly on the changes in the amount of bones to examine effects of calcium alkaline ionized water on the reaction system of osteo metabolism and its efficiency. Ibis time, however, we studied it further from the standpoint of histology. In other words, we conducted comparative studies on morphological and kinetic changes of osteogenesis by testing alkaline ionized water, tap water and solution of lactate on rats.Three week old male Wistar rats were divided into 12 groups by conditions of feed and drinking water. Feeds were prepared with 0%, 30%, 60% and 100% of normal amount of calcium and were given freely. Three types of drinking water, tap water (city water, about 6ppm of Ca), calcium lactate solution (Ca=40ppm) and alkaline ionized water (Ca =40ppm, pH=9, produced by an electrolyzer NDX 4 LMC by Omco OMC Co., Ltd.) were also given keely. Rats’ weight, amount of drinking water and feed as well as the content of Ca in drinking water were assayed every day. On the 19th and 25th days of testing, tetracycline hydrochloride was added to the feed for 48 hours so as to bring its concentration to 30mg/kg. On the 30th day, blood samples were taken under Nembutal anesthesia, and tibiae, humeri and femora were taken out to make non decalcified samples. Their conditions of osteoid formation and rotation were observed using Villanueva bone stain and Villanueva goldner stain.Three groups that were given different types of drinking water and the same amount of Ca in the feed were compared to find out no significant difference in the rate of weight gain and intakes of feed and drinking water. Alkaline ionized water group had significantly greater amount of tibiae and humeri with higher concentration of calcium in the bones.The group of 0% calcium in the feed saw drastic increase in the amount of osteoid. There was not much difference by types of drinking water. Almost no tetracycline was taken into tibiae and humeri, although a small amount was identified in ferora. As a result, osteogenesis went as far as osteoid formation, but it was likely that decalcification has not happened yet, or most of newly formed bones were absorbed.As to the groups of 30% and 60% calcium in the feed, increase in the area of tetracycline take in was more identifiable with higher clarity in descending order of alkaline ionized water, calcium lactate solution and tap water groups. Especially in case of tap water group, irregularity among the areas of tetracycline take in was distinctive. The group of 100% calcium in the feed saw some improvements in osteogenesis in descending order of alkaline ionized water, calcium lactate solution and tap water. In any case, bone formation seemed to be in good condition at near normal level.Alkaline ionized water was regarded to be effective for improvements of osteogenesis under the conditions of insufficient calcium in the feed. Also, the extent. of dysosteogenesis differed by the region. That is, tibiae and humeri tend to have more significant dysosteogenesis than femora.In addition, there is a possibility that osteo metabolism varies depending on enteral absorption rate of calcium, adjustment of discharge from kidneys and functional adjustment of accessory thyroid in the presence of alkaline ionized water. We are now studying its impact on calcium concentration in the blood. We are also examining whether it is possible to deter bone deterioration by testing on fast aging mouse models.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Fluid replacement promotes optimal physical performance.

Adequate fluid replacement helps maintain hydration and promotes the health, safety, and optimal physical performance of individuals participating in regular physical activity. Med Sci Sports Exercise 1996 Jan;28(1):i-vii.

American College of Sports Medicine-Exercise u0026amp; Fluid Replacement

Convertino VA, Armstrong LE, Coyle EF, Mack GW, Sawka MN, Senay LC Jr, Sherman WM.

  1. It is the position of the American College of Sports Medicine that adequate fluid replacement helps maintain hydration and, therefore, promotes the health, safety, and optimal physical performance of individuals participating in regular physical activity. This position statement is based on a comprehensive review and interpretation of scientific literature concerning the influence of fluid replacement on exercise performance and the risk of thermal injury associated with dehydration and hyperthermia. Based on available evidence, the American College of Sports Medicine makes the following general recommendations on the amount and composition of fluid that should be ingested in preparation for, during, and after exercise or athletic competition: 1) It is recommended that individuals consume a nutritionally balanced diet and drink adequate fluids during the 24-hr period before an event, especially during the period that includes the meal prior to exercise, to promote proper hydration before exercise or competition.
  2. It is recommended that individuals drink about 500 ml (about 17 ounces) of fluid about 2 h before exercise to promote adequate hydration and allow time for excretion of excess ingested water.
  3. During exercise, athletes should start drinking early and at regular intervals in an attempt to consume fluids at a rate sufficient to replace all the water lost through sweating (i.e., body weight loss), or consume the maximal amount that can be tolerated.
  4. It is recommended that ingested fluids be cooler than ambient temperature [between 15 degrees and 22 degrees C (59 degrees and 72 degrees F])] and flavored to enhance palatability and promote fluid replacement. Fluids should be readily available and served in containers that allow adequate volumes to be ingested with ease and with minimal interruption of exercise.
  5. During intense exercise lasting longer than 1 h, it is recommended that carbohydrates be ingested at a rate of 30-60 g.h(-1) to maintain oxidation of carbohydrates and delay fatigue. This rate of carbohydrate intake can be achieved without compromising fluid delivery by drinking 600-1200 ml.h(-1) of solutions containing 4%-8% carbohydrates (g.100 ml(-1)). The carbohydrates can be sugars (glucose or sucrose) or starch (e.g., maltodextrin).
  6. Inclusion of sodium (0.5-0.7 g.1(-1) of water) in the rehydration solution ingested during exercise lasting longer than 1 h is recommended since it may be advantageous in enhancing palatability, promoting fluid retention, and possibly preventing hyponatremia in certain individuals who drink excessive quantities of fluid. There is little physiological basis for the presence of sodium in n oral rehydration solution for enhancing intestinal water absorption as long as sodium is sufficiently available from the previous meal.

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Rapporter om surt vatten

Comparison of electrolyzed oxidizing water with various antimicrobial interventions to reduce Salmonella species on poultry.

Poult Sci.

2002 Oct;81(10):1598-605.Fabrizio KA, Sharma RR, Demirci A, Cutter CN.Department of Food Science, The Pennsylvania State University, University Park 16802, USA.

Foodborne pathogens in cell suspensions or attached to surfaces can be reduced by electrolyzed oxidizing (EO) water; however, the use of EO water against pathogens associated with poultry has not been explored. In this study, acidic EO water [EO-A; pH 2.6, chlorine (CL) 20 to 50 ppm, and oxidation-reduction potential (ORP) of 1,150 mV], basic EO water (EO-B; pH 11.6, ORP of -795 mV), CL, ozonated water (OZ), acetic acid (AA), or trisodium phosphate (TSP) was applied to broiler carcasses inoculated with Salmonella Typhimurium (ST) and submerged (4 C, 45 min), spray-washed (85 psi, 25 C, 15 s), or subjected to multiple interventions (EO-B spray, immersed in EO-A; AA or TSP spray, immersed in CL). Remaining bacterial populations were determined and compared at Day 0 and 7 of aerobic, refrigerated storage. At Day 0, submersion in TSP and AA reduced ST 1.41 log10, whereas EO-A water reduced ST approximately 0.86 log10. After 7 d of storage, EO-A water, OZ, TSP, and AA reduced ST, with detection only after selective enrichment. Spray-washing treatments with any of the compounds did not reduce ST at Day 0. After 7 d of storage, TSP, AA, and EO-A water reduced ST 2.17, 2.31, and 1.06 log10, respectively. ST was reduced 2.11 log10 immediately following the multiple interventions, 3.81 log10 after 7 d of storage. Although effective against ST, TSP and AA are costly and adversely affect the environment. This study demonstrates that EO water can reduce ST on poultry surfaces following extended refrigerated storage.

PMID: 12412930 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Treatment of Escherichia coli (O157:H7) inoculated alfalfa seeds and sprouts with electrolyzed oxidizing water.

Int J Food Microbiol.

2003 Sep 15;86(3):231-7.

Department of Agricultural and Biological Engineering, Pennsylvania State University, University Park, PA 16802, USA.

Electrolyzed oxidizing water is a relatively new concept that has been utilized in agriculture, livestock management, medical sterilization, and food sanitation. Electrolyzed oxidizing (EO) water generated by passing sodium chloride solution through an EO water generator was used to treat alfalfa seeds and sprouts inoculated with a five-strain cocktail of nalidixic acid resistant Escherichia coli O157:H7. EO water had a pH of 2.6, an oxidation-reduction potential of 1150 mV and about 50 ppm free chlorine. The percentage reduction in bacterial load was determined for reaction times of 2, 4, 8, 16, 32, and 64 min. Mechanical agitation was done while treating the seeds at different time intervals to increase the effectiveness of the treatment. Since E. coli O157:H7 was released due to soaking during treatment, the initial counts on seeds and sprouts were determined by soaking the contaminated seeds/sprouts in 0.1% peptone water for a period equivalent to treatment time. The samples were then pummeled in 0.1% peptone water and spread plated on tryptic soy agar with 5 microg/ml of nalidixic acid (TSAN). Results showed that there were reductions between 38.2% and 97.1% (0.22-1.56 log(10) CFU/g) in the bacterial load of treated seeds. The reductions for sprouts were between 91.1% and 99.8% (1.05-2.72 log(10) CFU/g). An increase in treatment time increased the percentage reduction of E. coli O157:H7. However, germination of the treated seeds reduced from 92% to 49% as amperage to make EO water and soaking time increased. EO water did not cause any visible damage to the sprouts. PMID: 12915034 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Inactivation of Escherichia coli (O157:H7) and Listeria monocytogenes on plastic kitchen cutting boards by electrolyzed oxidizing water.

Venkitanarayanan KS, Ezeike GO, Hung YC, Doyle MP.Department of Animal Science, University of Connecticut, Storrs 06269, USA.One milliliter of culture containing a five-strain mixture of Escherichia coli O157:H7 (approximately 10(10) CFU) was inoculated on a 100-cm2 area marked on unscarred cutting boards. Following inoculation, the boards were air-dried under a laminar flow hood for 1 h, immersed in 2 liters of electrolyzed oxidizing water or sterile deionized water at 23 degrees C or 35 degrees C for 10 or 20 min; 45 degrees C for 5 or 10 min; or 55 degrees C for 5 min. After each temperature-time combination, the surviving population of the pathogen on cutting boards and in soaking water was determined. Soaking of inoculated cutting boards in electrolyzed oxidizing water reduced E. coli O157:H7 populations by > or = 5.0 log CFU/100 cm2 on cutting boards. However, immersion of cutting boards in deionized water decreased the pathogen count only by 1.0 to 1.5 log CFU/100 cm2. Treatment of cutting boards inoculated with Listeria monocytogenes in electrolyzed oxidizing water at selected temperature-time combinations (23 degrees C for 20 min, 35 degrees C for 10 min, and 45 degrees C for 10 min) substantially reduced the populations of L. monocytogenes in comparison to the counts recovered from the boards immersed in deionized water. E. coli O157:H7 and L. monocytogenes were not detected in electrolyzed oxidizing water after soaking treatment, whereas the pathogens survived in the deionized water used for soaking the cutting boards. This study revealed that immersion of kitchen cutting boards in electrolyzed oxidizing water could be used as an effective method for inactivating foodborne pathogens on smooth, plastic cutting boards.PMID: 10456736 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

The bactericidal effects of electrolyzed oxidizing water on bacterial strains involved in hospital infections.
Vorobjeva NV, Vorobjeva LI, Khodjaev EY.

Artif Organs.

2004 Jun;28(6):590-2.

Department of Physiology of Microorganisms, Biology Faculty, Moscow State University, Lenin Hills 1/12, Moscow 119992, Russia.

The study is designed to investigate bactericidal actions of electrolyzed oxidizing water on hospital infections. Ten of the most common opportunistic pathogens are used for this study. Cultures are inoculated in 4.5 mL of electrolyzed oxidizing (EO) water or 4.5 mL of sterile deionized water (control), and incubated for 0, 0.5, and 5 min at room temperature. At the exposure time of 30 s the EO water completely inactivates all of the bacterial strains, with the exception of vegetative cells and spores of bacilli which need 5 min to be killed. The results indicate that electrolyzed oxidizing water may be a useful disinfectant for hospital infections, but its clinical application has still to be evaluated.

PMID: 15153153 [PubMed – in process]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Effect of electrolyzed oxidizing water and hydrocolloid occlusive dressings on excised burn-wounds in rats.

Chin J Traumatol.

2003 Aug 1;6(4):234-7.

Xin H, Zheng YJ, Hajime N, Han ZG.Department of Thoracic Surgery, China-Japan Union Hospital, Jilin University, Jilin 130031, China.

OBJECTIVE: To study the efficacy of electrolyzed oxidizing water (EOW) and hydrocolloid occlusive dressings in the acceleration of epithelialization in excised burn-wounds in rats. METHODS: Each of the anesthetized Sprague-Dawley rats (n=28) was subjected to a third-degree burn that covered approximately 10% of the total body surface area. Rats were assigned into four groups: Group I (no irrigation), Group II (irrigation with physiologic saline), Group III (irrigation with EOW) and Group IV (hydrocolloid occlusive dressing after EOW irrigation). Wounds were observed macroscopically until complete epithelialization was present, then the epithelialized wounds were examined microscopically. RESULTS: Healing of the burn wounds was the fastest in Group IV treated with hydrocolloid occlusive dressing together with EOW. Although extensive regenerative epidermis was seen in each Group, the proliferations of lymphocytes and macrophages associated with dense collagen deposition were more extensive in Group II, III and IV than in Group I. These findings were particularly evident in Group III and IV. CONCLUSIONS: Wound Healing may be accelerated by applying a hydrocolloid occlusive dressing on burn surfaces after they are cleaned with EOW.PMID: 12857518 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Effect of electrolyzed water on wound healing.

Artif Organs.

2000 Dec;24(12):984-7.Yahagi N, Kono M, Kitahara M, Ohmura A, Sumita O, Hashimoto T, Hori K, Ning-Juan C, Woodson P, Kubota S, Murakami A, Takamoto S.Department of Anesthesiology, Teikyo University Mizonokuchi Hospital, Tokyo, Japan. naokiyah@aol.com

Electrolyzed water accelerated the healing of full-thickness cutaneous wounds in rats, but only anode chamber water (acid pH or neutralized) was effective. Hypochlorous acid (HOCl), also produced by electrolysis, was ineffective, suggesting that these types of electrolyzed water enhance wound healing by a mechanism unrelated to the well-known antibacterial action of HOCl. One possibility is that reactive oxygen species, shown to be electron spin resonance spectra present in anode chamber water, might trigger early wound healing through fibroblast migration and proliferation.PMID: 11121980 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Denna information är framtagen från olika källor såsom forskningsinstitut men även från olika internetsidor Den är endast i utbildande syfte och är inte menad att behandla eller läka någon sjukdom eller symtom. Konsultera med din läkare för att få medicinska råd i ämnet.

Decomposition of ethylene, a flower-senescence hormone, with electrolyzed anode water.

Biosci Biotechnol Biochem.

2003 Apr;67(4):790-6.Harada K, Yasui K.Department of Research and Development, Hokkaido Electric Power Co., Inc., 2-1 Tsuishikari, Ebetsu, Hokkaido 067-0033, Japan. kharada@h1.hotcn.ne.jpElectrolyzed anode water (EAW) markedly extended the vase life of cut carnation flowers. Therefore, a flower-senescence hormone involving ethylene decomposition by EAW with potassium chloride as an electrolyte was investigated. Ethylene was added externally to EAW, and the reaction between ethylen and the available chlorine in EAW was examined. EAW had a low pH value (2.5), a high concentration of dissolved oxygen, and extremely high redox potential (19.2 mg/l and 1323 mV, respectively) when available chlorine was at a concentration of about 620 microns. The addition of ethylene to EAW led to ethylene decomposition, and an equimolar amount of ethylene chlorohydrine with available chlorine was produced. The ethylene chlorohydrine production was greatly affected by the pH value (pH 2.5, 5.0 and 10.0 were tested), and was faster in an acidic solution. Ethylene chlorohydrine was not produced after ethylene had been added to EAW at pH 2.6 when available chlorine was absent, but was produced after potassium hypochlorite had been added to such EAW. The effect of the pH value of EAW on the vase life of cut carnations was compatible with the decomposition rate of ethylene in EAW of the same pH value. These results suggest that the effect of EAW on the vase life of cut carnations was due to the decomposition of ethylene to ethylene chlorohydrine by chlorine from chlorine compounds.PMID: 12784619 [PubMed – indexed for MEDLINE]

Health Benefits of Alkaline Drinking WaterThe effect of the alkali load of mineral water on bone metabolism: interventional studies.

PMID 18203918Adverse effects on bone turnover with low-calcium diets can be prevented by giving high-calcium, alkaline drinking water.

PMID 8869414Mineral water as a source of dietary calcium: acute effects on parathyroid function and bone resorption in young men.

PMID 10731509Cell hydration as the primary factor in carcinogenesis: A unifying concept.

PMID 16271440View a collection of research papers published in peer-reviewed journals about ionized water: Water Ionizer Clinical Research

Acid/Alkaline Theory of DiseaseDiets or drugs that shift acid-base balance in the alkaline direction may provide useful treatments for bone loss disorders.

PMID: 18203913 Low-grade metabolic alkalosis may be the optimal acid-base state for humans.

PMID: 11842945 Food composition and acid-base balance: alimentary alkali depletion and acid load in herbivores.

PMID: 18203917

Alkaline diets favor lean tissue mass in older adults.
PMID 18326605

Water Structure Research

How ions affect the structure of water.

Hribar B, Southall NT, Vlachy V, Dill KA. Faculty of Chemistry and Chemical Technology, University of Ljubljana, Askerceva 5, 1000 Ljubljana, Slovenia.We model ion solvation in water. We use the MB model of water, a simple two-dimensional statistical mechanical model in which waters are represented as Lennard-Jones disks having Gaussian hydrogen-bonding arms. We introduce a charge dipole into MB waters. We perform (NPT) Monte Carlo simulations to explore how water molecules are organized around ions and around nonpolar solutes in salt solutions. The model gives good qualitative agreement with experiments, including Jones-Dole viscosity B coefficients, Samoilov and Hirata ion hydration activation energies, ion solvation thermodynamics, and Setschenow coefficients for Hofmeister series ions, which describe the salt concentration dependence of the solubilities of hydrophobic solutes. The two main ideas captured here are (1) that charge densities govern the interactions of ions with water, and (2) that a balance of forces determines water structure: electrostatics (water’s dipole interacting with ions) and hydrogen bonding (water interacting with neighboring waters). Small ions (kosmotropes) have high charge densities so they cause strong electrostatic ordering of nearby waters, breaking hydrogen bonds. In contrast, large ions (chaotropes) have low charge densities, and surrounding water molecules are largely hydrogen bonded.

PMID: 12371874

Scroll to Top

don't worry
be happy..

Vi UPPGRADERAR webbsidan
Vi beklagar BESVÄRET!


SNART ÄR SIDAN SOM VANLIGT IGEN!